Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 671
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, извинявам се, че сигурно не пиша в правилната тема, обаче някой да се е сблъсква с подобен проблем. Днес бях на ФМ при Чучумишев в Малинов. Каза ми че всичко изглежда наред, но NF е над нормата. На БХС в 13г.с. беше в норма и резултатите бяха добри. Сега съм в 20г.с. Ще прикача БХС  и ФТ резултатите, ако може някой да изкаже мнение, защото ме насочи към Неинвазивен тест, за да изключим Даун. Иначе други признаци на проблем не се видяха, но ме притесни с тази NF(6.99) Решила съм, че ще мина поне още 1-2 различни лекари да видя и други мнения, но пък ще трябва да ходя в рамките на тези дни и не ми се иска да чакам седмици при някой за ФМ.
[/img]

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 14:57 от FBID1851546037

# 511
Привет! Какво ви е мнението за следене на бременност и раждане при д-р Валентин Николов и д-р Жорес Стойков от Свети Лазар?

# 512
Момичета, аз пак нахлувам с въпрос. Кво става с моите лекари, незнам. Пуснах си на своя глава желязо, вит. К, магнезий, АРТТ, ИНР и хемоглобин. Хемоглобинът е на долна граница 115 при реф. стойности 115-150, желязото пък е високо 28.4 при макс 26, АПТТ се е скъсило на 23.30% при реф. 27-42. Моята АГ ми казва, че желязото давало грешен резултат понякога( на 01.07. Б 12 беше ок, над средните стойности). Всичко било ок и продължава да настоява да пия аспирин протект. Имам две мутации 4G/4G и АСЕ, при които класическата терапия е НМХ. Имах зацапвания и говорих с доц. Русев, той беше казал да спра за няколко дни НМХ и че докато АПТТ е 30( тогава беше толкова) няма нужда от НМХ. Това ме обнадеждени, но все пак след 4-5 дни липса на инжекции го проверих и видях, че е паднало. Sad Последните изследвания доц. Русев ги коментира, че трябва да слагам през ден НМХ. Моят личен лекар обаче, др. Славян Стоилов, незнам дали някой го познава от тук, въобще не е съгласен и вече направо съм в шах. Желязото каза, че е високо и ме пита какво приемам, понеже това е индикация, че си натоварвам черния дроб. Аз му казах Огестан като добавих какво има вътре, заключи, че йод не се препоръчва при бременност. А сега.... Каза ми, че АПТТ не е показател за дозата на НМХ. Аз това го знам, но няма как да пусна Анти10Ха. При мен е голямо лутане между тези лекари. Бях и при д-р. Богданова, но не съм й пращала изследванията си защото тя категорично каза да не спирам НМХ. Аз обаче имах алергия и от фракси и от клексан и затова го спрях поне временно докато спре зацапването. Живот и здраве на 6.08 съм на БХС и тогава ще си задам всичките въпроси, но в момента не живея в Сф и ми е много тежко пътуването до лекари. Иначе сигурно щях да отида на трето мнение. Моля, ако някой се с сблъсквал с нещо подобно, пишете. Знам, че това е форум и не сме лекари...

# 513
Доколкото се коментира тук във форума, знам, че няма смисъл от терапия през ден, защото инжекцията действа 24ч. Тоест 1 ден все едно си на терапия,  един не си. По-скоро се намалява дозата, но за целта трябва да пуснеш анти Ха. Виж в кой град най близо имаш Синево, там го изследват. Иначе другите места са в София.

Аз днес пусках анти Ха, само че и аз съм в шах кой трябва да ми разчете резултатите, засега АГто ще питам, ако разбира нещо от тях...

# 514
Да. Знам, че действа 24часа. Странна е тази терапия, която и Русев и Конова дават понякога.  Но се учудвам как може хемоглобинът да е на долна граница, а желязото да в над.

# 515
При мен при съвсем рутинни изследвания излизаше нормални желязо, нисък хемоглобин. Все ми е на долната граница, че сега и пак под нея.

# 516
За желязото трябва да се види ЖСК и феритин за реални резултати.

# 517
  • София
Решила съм, че ще мина поне още 1-2 различни лекари да видя и други мнения, но пък ще трябва да ходя в рамките на тези дни и не ми се иска да чакам седмици при някой за ФМ.
Пробвай в МЦ Фемина да запишеш час за ФМ. Там и доц. Карагьозова и доц. Димитров са добри, както и техниката им. Може да имат свободни часове сравнително скоро. За Чачева в Надежда най-вероятно няма да успееш да се "вредиш" август месец. Успех Simple Smile

# 518
Здравейте. Аз имам един въпрос относно феталната морфология. Тази която се прави в 28-32г.с може ли да я заменя с 4Д направо и да ми запишат на диск? При положение, че съм правила тази която е от 20-23г.с (:

# 519
Според някои лекари да...лично аз държах на прегледите.

# 520
Благодаря. Запазих онлайн за Карагьозова още за тази седмица, да мина през още една ФМ, за да се ориентирам какво да правя. Само не знам дали да споделя за резултатите или да видя какво ще ми каже първо. Иначе утре съм и при следящата да видя и нейното мнение. Дано всичко е наред.
Решила съм, че ще мина поне още 1-2 различни лекари да видя и други мнения, но пък ще трябва да ходя в рамките на тези дни и не ми се иска да чакам седмици при някой за ФМ.
Пробвай в МЦ Фемина да запишеш час за ФМ. Там и доц. Карагьозова и доц. Димитров са добри, както и техниката им. Може да имат свободни часове сравнително скоро. За Чачева в Надежда най-вероятно няма да успееш да се "вредиш" август месец. Успех Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 18:43 от FBID1851546037

# 521
В Св. Лазар според мен най- добре при д-р Бойко Димитров.

# 522
  • София
Само не знам дали да споделя за резултатите или да видя какво ще ми каже първо. Иначе утре съм и при следящата да видя и нейното мнение. Дано всичко е наред.
Аз лично и на 3те ФМ ходих по два пъти при 2ма различни лекари, точно защото исках две независими мнения и не казвах никога на единия за другия. Слава Богу при мен нещата се припокриваха и не съм имала някакви сериозни отклонения. Бих ти препоръчала да започне прегледа, да видиш как ще я усетиш самата докторка и ако прецениш на място, може да й споделиш, но винаги имай едно на ум. При всички положения си носи и резултатите от Малинов, защото може да поиска да ги погледне. Успех и стискам палци да е фалшива тревога Blush

# 523
Здравейте бъдещи мами. Колко грама са бебетата в 25 г.с.?

# 524
Всяко бебе е различно.Слушай какво казват лекарите.В крайна сметка едни се раждат 4кг,а други по 2.500-2.800 примерно.Съответно няма как да са били с еднакви размери в 25 г.с.Моето например си вървеше от началото едро.Роди се 20 дни преди термин и беше 3.850кг и 52см.

Общи условия

Активация на акаунт