Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 671
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Аз лично си бях приготвила багажа да е в багажника в колата. Дрехите, с които да тръгна за болницата бяха готови месец по-рано. Бях предвидила една рокля, която само нахлузих. Бях без бельо. Имах готова кърпа и торба з абоклук, за да не мокря седалката. не знам, някак бях убедена, че ще ми изтекат водите преди да тръгна з аболницата. Предното ми раждане започна с изтичане на води, но тогава вече бях в болницата.
Та, изтекоа, теглих душ, облякох роклята, взех банката за стволови клетки и тръгнахме.  Вдигнах родилното на крак в 5.30. А те взеха, че извикаха доктора чак в 7 Simple Smile
Та, ако ви изтекат водите, не значи, че ще родите до 1 час Simple Smile

# 541
  • Пловдив
PeacockLove, ето за такава последователност си мечтая и аз Simple Smile

# 542
Happy_mommy, при изтичане на водите имаме ли време да си хвърлим душ и да тръгнем към болницата или трябва преди това да сме готови? И изобщо като изтекат водите ли е момента, когато вече е започнала активната фаза и няма смисъл да се мотаме повече вкъщи?

След изтичане на водите, лекарите препоръчват да се отиде до 1 час в болницата. Но не защото бебето ще се роди веднага, а защото след изтекли води има опасност да навлезе инфекция и лекарите предпочитат да наблюдават родилката. Така че имаш време да вземеш душ, да провериш багажа и да тръгваш.

А дали водите ше изтекат в началото на раждането или в края, никой не може да каже. Може дори да изтекат преди изобщо да да започнали контракциите, а може и да изтекат на пълно разкритие, когато бебето вече започне да излиза. Изтичането на водите означава единствено, че бебето е слязло много надолу и с главичката си е пукнало мехура. Но само по изтичане на водите не може да се прецени на какъв етап е раждането. Такава преценка може да се направи по силата, честотата и продължителността на контракциите.

По принцип е най-добре околоплодния мехур да не се пукне много рано, защото изисква прием в болница. А според мен, е по-добре да може да се остане у дома повече време докато контракциите зачестят достатъчно.

При мен и двата пъти води не са изтичали спонтанно, а са ми пукали мехура в болницата, когато е било необходимо вече. Това се прави обикновено, когато раждането напредне достатъпно, с цел да се ускори малко и да се подпомогне процеса. Аз и много се надявах да не ми изтекат предварително водите за да си остана у дома повече време.

# 543
  • Пловдив
Ясно, значи си следя таблицата и контракциите.

# 544
Ясно, значи си следя таблицата и контракциите.

Хаха то малко като на изпит звучи, но да. При първо раждане не знаем точно какво да очакваме и затова тази табличка е полезна.

# 545
  • Велико Търново
В 12гс и 5 дни съм, от 6гс имам кървене и болки. Според всички лекари които посетих това е нормално, обаче за мен не е! С други думи, откакто знам че съм бременна имам кървене и ходя с превръзки, менструални болки и спазми, да не са супер силни постоянно ( и кървенето, и болките), но има моменти в които не се издържат особено болките.
Щом според 5мата лекари които ме гледаха това е нормално, кажете ми моля ви че още някоя е била така... Направо ми втръсна вече.
Бях на първа фетална морфология и всичко изглежда с плода в норма, т.е. отново " всичко е наред", ок ама някак си не изглежда през моите очи така.
Кажете, че поне една от вас е така, за да се успокоя с това нормално Sad

# 546
  • София
Не е нормално кървене и болки. Айде болките зависи какви са, нали, но кървене - нот гут.
Не може да не ти дават обяснение. Хормонално ли е, анатомично ли е ...
Едва позната е в болница за наблюдание, в 16г.с., само заради зацапване са я привикали, пък какво остава, ако си беше кървене - червено на цвят. Всичко е наред при нея де - давам примера, защото са ѝ обърнали внимание.
И на теб трябва да ти обърнат. Или най-малкото да ти обяснят кое му е  нормалното според тях.
Успех. Дано е нищо Heart

# 547
skk007 да не е някой хематом,нищо ли не казват?

# 548
  • Велико Търново
Да, първо беше киста на жълтото тяло, стана симптом на изчезващия близнак, после хематом на негово място. А вече няма нищо но е нормално.
Не искам да звуча невярващо спрямо лекарите, но наистина всичките ми изгубиха доверието. Единия ми е кръстник ( т.е. не ме претупва), другия е доцент ( има си титла съответно и опит), а останалите се водят добри в областта.

# 549
В коя част на България си, скк?

# 550
Много странно,но по важно е да са прави и наистина всичко да е наред.Пожелавам ти късмет

# 551
  • Велико Търново
В коя част на България си, скк?
Велико Търново

# 552
Знам, че ще ти е далеко, но бих те посъветвала да идеш за консултация в Тутракан. Аз имам доверие само на тези лекари.

# 553
  • Велико Търново
Чела съм за там, дори и мисля че позната ходеше в някаква клиника ( възможно е и да бъркам , но тя беше от Тервел и й беше добра опция).
Засега няма да ходя другаде на преглед, нали всичко е нормално Simple Smile, но може и понатам да поискам контакти! Благодаря!!!

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 17:05 от skk007

# 554
Здравейте. Може ли да се ядат миди и скариди през бременността?

Общи условия

Активация на акаунт