Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 218
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Каква е препоръката за допълнителната  ФМ?
Поради лош резултат от БХС, ако има нещо нередно, да се види по-навреме.

# 76
Хора, много ми се плаче, не мога да разбера тези резултати от БХСто. В Интернет намирам някакви ниски числа, тези моите са огромни. Явно е друга мерна единица. Моля кажете ми как ви се струват.

# 77
  • София
Само без паника, моля.
Ако те притеснява PAPP-a обърни внимание, че е даден на литър и раздели на 1000. Той си ти е съвсем по средата на референтите стойности, които не ги помня добре, но бяха нещо от сорта на 0.6-4.6

Това е въпрос за специалист. Не за БГ Мамма..

# 78
Знам, че е за доктор и без УЗ няма пълна яснота, но тези цифри ме стреснаха. Наистина рарр-а е в норма, проверих го.
PIGF е нисък, сега ще чета какво значи.
ЧХГто не мога да намеря стойности.

# 79
Референтните стойности  зависят от гестационната седмица.
Измерват се и двете свободен човешки хорионгонадотропин (free β-hCG) и pregnancy-associeted plasma protein A (PAPP-A), като маркери за увеличен риск от хромозомни аномалии. Всичко това, заедно с възраст и други фактори се използват за изчисляване на риска от аномалии, като референтните стойности зависят от това в коя г.с. си и за това се прави БХС на следващия ден след ехографа.

Освен това БХС не е нищо повече от гола статистика и по никакъв начин не гарантира верен резултат. Дори се чудя защо още се намират бременни да го правят.

# 80
  • София
E не ми казвай, че си пуснала БХС без размер на нухална гънка и наличие/неналичие на носна кост? Трябва да си минала ехографа преди това..

# 81
А знаете ли дали в Малинов правят ФМ и дали има добри специалисти там?

# 82
В Щерев първо се пускат кръвните и след това е УЗ.
Утре ми е УЗ-то, но все пак като всеки човек си треперих за кръвните резултати и малко се стреснах.
В 11г.с съм, само за свободен  бета чхг не намирам адекватна информация, защото във всеки сайт таблицата е различна.
И според мен е излишен стрес, но изчисляват и риска от прееклампсия и викам Айде... Пък и е задължително, щом си пациент там.

# 83
Yan25, точно за кръвните изследвания от БХС не бих седнала да чета в интернет кое какво значи. Rolling Eyes БХС е комбинация от кръвни изследвания, ехографски показатели и статистика. Разчита се от лекари, специалисти по фетална медицина, а не майки във форум. Аз лично моите кръвни резултати от БХС дори не съм ги гледала. Преглеждала съм си само крайните резултати , които дават на хартиен носител, и то от чисто любопитство. Щом лекарите са ми казвали, че всичко е наред, не съм го поставяла под съмнение.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 21:27 от Happy_mommy

# 84
Майчин дом София. Много съм притеснена и забравих да напиша. Оказа се че има проблем с кръвоотока към бебето и затова търси второ мнение

Ходих на ФМ и преди това на ехограф при д-р Нейкова от която съм много доволна. Жената е всеки вторник в Майчин Дом София. Обяснява много на ФМ и дава препоръки. До колкото разбрах и изражда. Иначе работи и в Фемина през останалото време. Имам записан номер, ако ти потрябва. Иначе съм чувала и за д-р Дяволов само хубави неща. Като цяло знам, че той изражда, но не съм проверявала дали записва ЖК. Може да се обадиш до рецепцията на МД и да ги питаш и за този д-р, дали можеш да запишеш час при него.

# 85
  • Пловдив
И аз съм като Happy_mommy, лекар не наблегне ли на нещо изобщо не го разучавам. Листове от лаборатории и прегледи просто ги прибирам в една папка.

# 86
Здравейте.
Вчера ходих на гинеколог за потвърждение на бременността. Но вечерта се появи парене при уриниране, което продължава и днес. Предните дни нямах никакви  оплаквания. Дали може да е цистит? Или е нещо от прегледа? Мисля утре да занеса за посявка и да видим какво ще излезе. Преди 3 години имах цистит, който изчистих, но болката беше по различна.

# 87
  • Велико Търново
До кой месец се препоръчва лежане предимно, имам предвид при рискова бременност?

# 88
Някои така си откарват до края Sad зависи...

# 89
Само следящ те лекар може да каже. Някои лежат по седмици, други по месеци и до края на бременността.

Зависи от причината.

Общи условия

Активация на акаунт