Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 226
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново
Еее, стига де, за по розов сценарии си мислех и се надявам Sad

# 91
Отлепване ли имаш?

# 92
  • Велико Търново
Засега не, имах два плода и единия падна, т.нар. синдром на изчезващия близнак. И сега от време на време прокървявам, но пуста и лудост не ме свърта само да лешперя Sad и така тайничко се надявам да се активизирам по бързо.

# 93
Момичета, моля ви за малко помощ, че май съм изтрещяла от наближаващото чудо 😊👶🐣
Това са ми резултатите от 4д - измерванията, може ли да ми кажете тези разлики между отделните измервания трябва ли да ме притесняват. По формула направо целя деня, но главата например изостава с цяла седмица... А бедрото е с цели 2 напред.

# 94
Засега не, имах два плода и единия падна, т.нар. синдром на изчезващия близнак. И сега от време на време прокървявам, но пуста и лудост не ме свърта само да лешперя Sad и така тайничко се надявам да се активизирам по бързо.

Ако е само това надали ще лежиш дълго. Дано 🤞

# 95
Аз, честно казано винаги имам едно на ум що се отнася до замерванията. Все пак.. машина, ръка. Да трепне малко и хоп- отишла си в 40та седмица, а всъщност да си 32ра

# 96
Mimk, отклонения до 2 седмици в показанията на апаратите не се броят за проблем. Вчера питах моята АГ, защото докато ме преглеждаше замери различни седмици на глава и крачета.

# 97
При мен има разлика в размерите на стомаха и главата. Ама не мисля, че е проблем към омента

# 98
Здравейте.
Вчера ходих на гинеколог за потвърждение на бременността. Но вечерта се появи парене при уриниране, което продължава и днес. Предните дни нямах никакви  оплаквания. Дали може да е цистит? Или е нещо от прегледа? Мисля утре да занеса за посявка и да видим какво ще излезе. Преди 3 години имах цистит, който изчистих, но болката беше по различна.

Да, възможно е да е цистит. Пусни една стерилна урина и ще стане ясно.

Момичета, моля ви за малко помощ, че май съм изтрещяла от наближаващото чудо 😊👶🐣
Това са ми резултатите от 4д - измерванията, може ли да ми кажете тези разлики между отделните измервания трябва ли да ме притесняват. По формула направо целя деня, но главата например изостава с цяла седмица... А бедрото е с цели 2 напред

Скрит текст:
Бебетата не са роботи. Нали не мислиш, че всички се раждат с точно определени пропорции на тялото. Така че на преглед бих се учудила всичко да отговаря точно на един и същи ден. Grinning

П.П. При моите измервания в напреднала бременност винаги различните части на тялото са отговаряли на различен ден, а понякога и повече от седмица разминаване. Ама чак да седна да да се притеснявам за такова нещо, не съм се сетила. Нали за това са лекарите. Ако има проблем, ще кажат.

# 99
Мисля да си взема направление за следене по касата и допълнително може да ходя на частно. Можете ли да ми кажете какво се полага по каса? И какво представляват ЖК, нали не всеки път те гледат на ехограф? И колко често мога да ходя при лекарката по НЗОК?

# 100
Мен всеки път ме гледа на ехограф. Зависи си от лекаря.

# 101
Да, възможно е да е цистит. Пусни една стерилна урина и ще стане ясно.

Благодаря, за сега пуснах обикновена урина, че по бързо излиза. Ако има бактерии утре ще занеса и стерилна. Днес съм на гинеколог да видим какво ще каже и дали ще види нещо.

# 102
Мисля да си взема направление за следене по касата и допълнително може да ходя на частно. Можете ли да ми кажете какво се полага по каса? И какво представляват ЖК, нали не всеки път те гледат на ехограф? И колко често мога да ходя при лекарката по НЗОК?

Прочети брошура "Майчино здравеопазване". Има я в интернет. Там ще видиш какво се полага по ЗК.

Да, ехографите са 2(или 3) за цялата бременност. Има лекари, които правят на всяка консултация преглед с ехограф, но го правят на добра воля, не са длъжни. Касата не им ги покрива, така че не може да се изисква и очаква от тях да работят безплатно.

# 103
  • Велико Търново
Какво би се случило ако спра приема на утрогестан? Тотално се побърквам вече и май психически ще бутна ако продължавам зобанете с хормони. Питам първо тук и после АГ да не се излагам пред лекаря.

# 104
Можеш да пометнеш. Утрогестана е прогестерон, изключително важен за задържане на бременност.

Общи условия

Активация на акаунт