Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 230
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мили мамчета,от вчера сутринта съм с тъпи от време на време прерязващи и опъващи болки ниско долу в дясно,бях при доки всичко с бебчо е наред нямам контракций,плацентата е ок матка и шийка също в 17 +5 г.с няма кървене или необичайно течение доки каза че било от разтягане на маточни сухожилия пия магнезий и но шпа при нужда,въпроса ми е някоя мама сблъсквала ли се е с това и след колко време отминава тази болка аз очаквах че за няколко часа до ден ще мине но още си я има.Док каза да си се разхождам да не се залежавам но малко се притеснявам от това опъване.Благодаря ви ☺💐💐💐

# 106
  • София
И аз бях така + контракции. Ще минат след няколко дни, после след време пак ще се появат и така.

# 107
И аз имам от два дни тъпи болки, като разтягане долу в дясно и си мислех да не е нещо с пикочни пътища ( възпаление). Не е силно, но е неприятно. Мисля утре на ЖК да    споделя и да направя пак изследване урина.

# 108
Здравейте,Бременна съм в 5-6гс. Взе още нямам симптоми освен , че не ми дойде М . Та въпросът ми е кога започва сутрешното гадене и останалите симптоми.Знам че при всяка жена е индивидуално но ми е интересно да науча при вас кога са се появили и кой?

# 109
Въобще не е задължително да идват въобще! Аз единствено имах силно обоняние и ми се спеше зверски

# 110
При мен се появиха в 8 г.с. и гаденето/повръщането продължи до 15-16 г.с.

# 111
При мен гаденето започна в 3-4 месец. Не беше чак толкова много. Единствено два пъти имах и силна мигрена в комбинация с гаденето и едвам издържах, та стигнах до повеъщане. Ама то си беше заради мигрената това. Иначе нямах толкова силни симптоми. През втория месец много ме боляха гърдите. Страшно чувствителни бяха, но след месец спряха да болят.

# 112
При мен започнаха около 7-8г.с и продължиха до началото на 5месец.

Но при всеки е индивидуално, някои въобще нямат никакви оплаквания.
.
Здравейте,Бременна съм в 5-6гс. Взе още нямам симптоми освен , че не ми дойде М . Та въпросът ми е кога започва сутрешното гадене и останалите симптоми.Знам че при всяка жена е индивидуално но ми е интересно да науча при вас кога са се появили и кой?

# 113
Здравейте.
В момента съм в 4-5гс а съм на изпитателен  срок 6м в предприятието съм от няма 5м та въпросът ми е кога да им кажа  и ако им кажа преди този срок могат ли да ме освободят?И как мога да се защитя в такъв случай или да изчакам ако не ми се появят симптоми или да си пусна болничен няколко дни ?

# 114
Ако имате изпитателен срок в полза на работодателя и ако решат, че не искат бременна служителка могат да ви освободят без никакъв проблем. Не се ползвате от защита. Ако се съмнявате, че има такава вероятност изчакайте да минете изпитателния срок и тогава кажете. Имайте предвид че изпитателния срок се удължава с дните отпуск или болничен, ако сте ползвали.

# 115
  • Пловдив
Penelopee, на старта на 7 месец съм идея си нямам какво е да усетиш киселина или да имаш позиви за повръщане. Така, че не е задължително да имаш типичните симптоми.

# 116
Момичета, кога е редно да кажем на работодателя за бременността. Работя в офис, където не се споделят нито лични неща, нито новини. Като цяло обстановката, която е създадена, е доста потискаща. Работодателите ми са вглъбени в работата и всичко , което се случва и не е свързано с работния процес им е безразлично, колегите също са така.
Понякога ми липсва да споделя с колежките, че съм бременна и да изразя емоциите  си. Та дали е добре да изчакам до второ тримесечие преди да кажа на шефовете?

# 117
Според мен изчакай, да. На мен ми се наложи рано да кажа, защото много дълго пътувам и ми ставаше лошо.. Та отидох и казах, че искам отпуска. Ако се чувстваш добре и можеш да работиш, не им казвай още.

# 118
Аз им казах в 5ти месец. Но при мен беше " страх лозе пази", защото все си мислех , че нещо с детето не е наред. Накрая казах на началничката си, защото настана грипния сезон и отделно не исках да ме пращат по разни задачи и да се правя на някаква супер жена ...
Бих изчакала до 13 г.с. като начало, ако съм на твое място

# 119
  • Велико Търново
Ако не се наложи по-рано, изчакай поне до 13 гс. А отделно е най-добре да ги информираш и писмено. Ти им кажи, но си входирай и един болничен за 3/4 дни с диагноза бременност/ едно известие до управителя за това че си бременна. С първата бременност, въпреки че бях в чудесни отношения с работодателя ми тогава и първо на него казах, а той само къде не му казах че ще става дядо Simple Smile си написах и една бележка през ЧР с входящ номер. Ей така, да го има черно на бяло.

Общи условия

Активация на акаунт