Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Звездни компромати - Март'22

 • 233 660
 • 2 236
 •   1
Отговори
 • Rock & Roll feeling ...
 • Мнения: 5 963

Не стига само ден, нито месец ще е достатъчен...
Вие сте героите на човечеството!
Kissing Heart HeartЖените са повече от майки, сестри и дъщери. Те са борци и новатори, които са направили света по-добро място за всички нас...

Френски майки защитават децата си в престрелка през 1944 година:
Скрит текст:

Някои от първите жени, които стават членове на Морската пехота САЩ,
се заклеват в церемония през 1918 година:

Скрит текст:

Жени пилоти през Втората Световна война:
Скрит текст:

Жена самурай от 1800 година:
Скрит текст:

106-годишна албанка защитава дома си през 1990 година:
Скрит текст:

Американски медицински сестри в Нормандия, Франция, през 1944 година:
Скрит текст:

Първият женски баскетболен отбор през 1902 година:
Скрит текст:

Мюсюлманки в Сараево защитават еврейка,
покривайки еврейската й звезда, през Втората Световна война:

Скрит текст:

Тези жени са били пожарникари в Пърл Харбър. 1941 г.
Скрит текст:

Леола Н. Кинг е първата жена пътен полицай в САЩ, 1918 година.
Скрит текст:

Маргарет Бърк-Уайт се е покачила на сградата "Крайслер", за да снима през 1934 година.
Скрит текст:

"Оксиженистката Уини " - работила на корабостроителница през 1943 година.
Скрит текст:

Мауд Стивънс Вагнер - първата известна жена, която прави татуировки в САЩ (1907 г.)
Скрит текст:

Кралицата
Скрит текст:
Много неща се знаят за баба Бети, както си я наричаме галено тук.
Само припомням, че е най-дълго управлявалата кралица и жена държавен глава в света.

Принцесата
Скрит текст:
Светът познава много принцеси, но само една се превърна в "Принцесата на народа" . Харесвана от мнозина, недолюбвана от малцина, но никой не може да отрче, че Даяна умееше да докосва сърцата на хората. Макар мандатът й като принцеса да завърши трагично, нейната благотворителна дейност оставя добри плодове и до днес.

Първата Дама
Скрит текст:
Рузвелт държи рекорда като първа дама с най-дълъг стаж.
Елинор прави значителен принос в областта на човешките права, тема, за която тя се бори през целия си живот. Като ръководител на Комисията за човешките преве към ООН, тя помогна да се изготви Декларацията на ООН за човешките права от 1948 г.

Мишел Обама
Скрит текст:
Тя пък е първата афроамериканка, която става първа дама ...

Госпожа Премиер
Скрит текст:
Маргарет Тачър - Първата жена (и с най-дълъг стаж) министър-председател на Великобритания, получила титлата "желязна лейди" заради силните си мнения, строга политика и твърдо лидерство.


Индира Ганди -  индийски политик, министър-председател на Индия от 1966 до 1977 и от 1980 до 1984 година.
Тя е първата жена (и единстена за момента), заемала заемала този пост в страната си. В началото на кариерата ѝ я наричат “празноглава кукла”, но почти веднага си извоюва ново прозвище – “единственият истински мъж в кабинета”.
На 31 октомври 1984 година има планирано телевизионно интервю. Тя решава да не носи бронираната си жилетка, за да не изглежда дебела пред камерата. На път към залата за приеми е застреляна от собствената си охрана с 31 куршума, 30 от тях я уцелват, 23 преминават през тялото ѝ, а 7 остават в нея.


Беназир Бхуто -  е пакистански политик, министър-председател на Пакистан в периодите 1988–1990 и 1993-1996 г. Тя е първата жена, която заема тази длъжност, не просто в страната си, а в целия ислямски свят.


 Голда Меир  - тя е петият министър-председател на Израел. Родена в Украйна, Голда е седмото дете в семейството. Пет от нейните по-големи братя и сестри са починали в ранна възраст, поради болести и липса на нормални условия на живот. Самата Голда едва не умира от глад. Заради преследване поради националността ѝ избягала в Израел и обещала да посвети живота си на това никой да не страда от нацизма и ксенофобията, да има нормални условия за живот и гаранция за сигурност. Голда Меир е и единствената жена сред подписалите декларацията за независимост на Израел, първият израелски посланик в Съветския съюз и не на последно място първата жена министър - председател.


Елизабет Блекуел
Скрит текст:
Тя е британско-американска лекарка, смятана за първата съвременна жена-лекар в Съединените щати и Великобритания.

Катерин Суицър
Скрит текст:
Катрин Швицер е американска писателка и телевизионен коментатор, но най-голяма известност получила като първата жена, която е пробягала Бостънския маратон.
 Когато организаторът Джок Семпъл осъзнава, че участва жена, се опитва да я избута.

„Жената с дамската чанта“
Скрит текст:
Данута Даниелсоне е полякиня, но живее в Швеция и е дете на оцелели от концентрационния лагер Аушвиц. На нео-нациоалистична демонстрация, нервите не й издържат и тя напада един от участниците с чантата си. Дръзката й постъпка е овековечена със статуя като символ на смелост :

 

Амелия Еърхарт
Скрит текст:
Тя е първата жена-пилот, прелетяла над Атлантическия океан. Амелия има и литературен талант, нейни са няколко бестселъра за полетите и живота на летците. Смята се, че Амелия открива пътя на жените в авиацията, въпреки че дотогава броят на пилотите жени бил нищожен в сравнение с този на мъжете.

Роза Луис Макъли Паркс
Скрит текст:
Тя е първата чернокожа жена, отказала да признае превъзходството на бялата раса публично на 1 декември 1955 г. в Монтгомъри, Алабама, САЩ. Роза отказва да отстъпи мястото си на бял пътник. Бунтът й бива подкрепен не само от другите пътници в автобуса, но и от жителите на града. Тя получила прозвището "Черната роза на свободата." В продължение на 381 дни всички чернокожи жители на Монтгомъри не използвали обществения транспорт в подкрепа на Роза и нейната позиция. На 20 декември 1956 г. сегрегацията в градските автобуси на Монтгомъри е премахната със закон.

Аун Сан Су Чи
Скрит текст:
Прекарва 15 години под домашен арест заради усилията си
да въведе демокрация във военно управляваната Бирма.

Елица Леонида Замфиреску
Скрит текст:
Елица Леонида Замфиреску – заедно с ирландката Алис Пери се смятат за едни от първите жени инженери в света. Поради предразсъдъците към жените в науката, Замфиреску не била приета в Националното училище по мостове и пътища в Букурещ. Но Елиза не изоставила мечтата си и през 1909 г. влязла в Технологичната академия в Берлин. Ръководила няколко проучвания, които помогнали за намирането на нови източници на въглища и природен газ.


София Йонеску
Скрит текст:
София е родена и израснала в Букурещ. Получава медицинско образование и работи като хирург, когато започва Втората световна война. Мъжете отиват на фронта и тя остава единственият специалист в клиниката. По време на бомбардировките тя продължава да оперира, подобрява уменията си и спасява живота на момче със сложна мозъчна операция. София е първият неврохирург в света. За 47 години тя не изневерява на родната болница номер 9. Интересен факт в биографията й е, че лекува любимата жена на шейха на Абу Даби. Според ислямския закон мъж - лекар не може да я оперира, а освен София, тогава не е имало толкова добри специалисти. До края на живота си шейхът я залива с благодарности и скъпи подаръци.

Надя Команечи
Скрит текст:
Надя Команечи е световно известна румънска гимнастичка. От ранна детска възраст практикува гимнастика и получава голямо удоволствие от
нея. Според самата спортистка, спортът й дава повече възможности, отколкото на нейните връстници, защото още на 9-10 години посещава много страни по света. Команечи влиза в историята като петкратна олимпийска шампионка и е първата в историята на гимнастиката, която е получила 10 точки за представянето си.

Линда Джой Вачнер
Скрит текст:
Наричат Линда жената, благодарение на която се появява понятието self made person (човек, който постига всичко сам). На 11 годишна възраст, Линда получава нараняване на гръбначния стълб и бива прикована към леглото. Лекарите казват, че момичето няма да може да ходи, но Линда отговаря: "Кълна ви се, аз няма просто да вървя, а ще покорявам върхове". След 2 години усилени тренировки Линда прави първите си стъпки. Съдбата е жестока към нея: съпругът ѝ умира, когато Линда е на 20 години, а след него, един след друг си отиват родителите и сестра ѝ. Вачнер решава, че ще постигне всичко сама. През 1986 г. е призната за " Жена на годината", а след 6 години - "Най-успешната бизнес дама в Америка".

Рита Леви - Монталчини
Скрит текст:
Италиански невролог, лауреат на Нобелова награда, Рита посвещава целия си живот на научни разработки, а всички пари, които ѝ носят изследванията, изпраща за създаването на благотворителна фондация, която финансира изграждането на училища в развиващите се страни. Привлича учители, които биха могли да дадат повече на децата, живеещи в мизерни условия и лишени от достъп до информация. Рита е първата жена, приета в Папската академия на науките. През 2001 г. е назначена пожизнено за сенатор на Италианската република.

Ада Лъвлейс
Скрит текст:
Дъщерята на поета Джордж Байрон, се счита за първият програмист в историята, започнала разработването на първата цифрова изчислителна машина с програмно управление. Ада пише програми, които никой от нейните съвременници не разбира, но по-късно именно те стават основа за първите кодове на електронните изчислителни машини.

Хеди Ламар
Скрит текст:
Популярна през 1930-1940 г. австрийска, а след това американска филмова актриса, Хеди се увлича по... нови способи за кодиране на сигнали. Зарязвайки кариерата си в киното, тя напълно се отдава на науката. В резултат на това разработва метод за предаване на данни, които е невъзможно да бъдат заглушени чрез странични смущения. Изобретението на Хеда спасява много кораби от флота на САЩ по време на Втората световна война, а по-късно става основа на Wi-Fi технологията и на Bluetooth.

Ана Василики Аслан
Скрит текст:
Известната жена - лекар от Румъния , която основава първия в света Институт по геронтология и гериатрия (изучаване процеса на стареене), започва своята кариера през 1946 г. Тогава при нея за преглед идва 140-годишен мъж, който живее в гората и до 98-годишна възраст влачи на раменете си огромни трупи. Ана Василики е заинтересована от феномена на дълголетието и започва да изучава навиците, ежедневието и храненето на пациента си 4 години преди смъртта му. Аслан е първата, която отбелязва, че решаваща роля за дълголетието има храненето с екологично чиста храна, физическата активност и чистият въздух.

Сарла Такрал
Скрит текст:
Въпреки тоталната дискриминация на жените в Индия, Сарла успява да получи лиценз за пилот през 1936 г. Вярно, че разрешителното е за селскостопански самолети, но това е огромен успех, след като традиционно мъжкото пространство в Индия е заето от жена.

Анет Келерман
Скрит текст:
Тя е австралийски професионален плувец. На 6-годишна възраст й открили болест на краката и за да преодолее увреждането си,
родителите й я записали в училище за плуване в Сидни. На 13-годишна възраст краката й са практически здрави и на 15-годишна възраст тя
започва да участва в състезания. През 1905 г. 18-годишната Анет е първата жена, която се осмелява да опита да преплува Ламанша. След три
неуспешни опити тя заявила: “Имах издръжливост, но не и достатъчно груба сила.” Анет също помогнала на жените да им се позволи да носят цял бански. Тя се снима с такъв на плажа. Постъпката й не може да се нарече подвиг, но пък и не може да се подцени смелостта ѝ. По стандартите на 1907 г. това е невероятно предизвикателно. Анет е арестувана, но възмутените протести на жените, настояващи, че дамите имат право да ходят на обществените плажове в комфортни и красиви дрехи, водят до факта, че женските бански скоро са разрешени в света.

Били Джийн Кинг
Скрит текст:
Били Джийн открива пътя на жените в големия тенис. Днес тя е рекордьорка по брой победи на Уимбълдън. Основава Световната женска тенис асоциация и извоюва призовите награди за женския тенис да са идентични с тези на мъжете. Всичко започва когато Били Джийн предизвиква Боби Ригс, за да докаже, че жените играят тенис на по-зле от мъжете. Кинг печели с разгромяващ резултат и слага край на разговорите, че жените нямат място в тениса.

Рейчъл Карсън
Скрит текст:
Американски биолог, тя първа обръща внимание на вредите, които пестицидите причиняват на живите организми. Книгата на Рейчъл " Мълчалива пролет" предизвиква вълнение сред производителите на химикали. Мнозина дори я обвиняват, че текстът е поръчан и смятат всички проучвания на Карсън за изфабрикувани, но Рейчъл печели всички дела и се счита за основател на съвременното движение за органични продукти и борец за екологията на нашата планета.

Валентина Терешкова
Скрит текст:
Първата жена космонавт в света, е герой на Съветския съюз, кандидат на техническите науки, професор и десетият космонавт в света. Въпреки трудния полет и негативната реакция на учените към факта, че се изпраща жена в космоса, след полета на Терешкова, правото на работа в космическите отряди се дава и на нежния пол. През 1982 г. в орбита излиза и втората жена - космонавт – Светлана Савицкая.

Людмила Павличенко
Скрит текст:
Тя е легендарната жена-снайперист, герой от битките за Севастопол и освобождението на Одеса. Тя е поканена в САЩ лично от Франклин Рузвелт и излиза с обръщение към американския народ в Чикаго. Нейните думи влизат в историята: "Господа, аз съм на двадесет и пет години. По време на войната унищожих 309 фашисти нашественици. Не ви ли се струва, господа, че твърде дълго се криете зад гърба ми?"

Берта фон Зутнер
Скрит текст:
През 1889 г., Берта фон Зутнер публикува книгата си "Долу оръжията!", в която описва живота на една млада жена, чиято съдба е да бъде осакатена от европейските войни през 60-те години на XIX век. Това е пламенен протест срещу войната, написан с голямо познание, умение и огромен запас от наблюдения, протест от гледната точка на жената и майката, преминала през ужасите на войната. Книгата ѝ донася огромна популярност. Чете я самият Нобел и се свързва с Берта, обещава ѝ да създаде нова номинация - награда за мир. Именно Берта става първият ѝ лауреат и втората жена в историята, на която е присъдена толкова висока награда.

Малала Юсафзай
Скрит текст:
Пакистанското момиче става известно на 11 г., благодарение на своя анонимен блог към Би Би Си, в който описва зверствата на талибаните. Момичето пише, че те забраняват на жените да получат образование, не признават техните човешки права и свободи. Година по-късно, екстремистите откриват автора на блога и стрелят по Малала в градския автобус, ранявайки още няколко души. Момичето оцелява като по чудо, след лечение във Великобритания и е наградена с Националната пакистанска младежка награда за мир. На 16-годишната Малала е присъдена Нобелова награда за мир, което я прави най - младият лауреат в историята. Днес Малала е на 18 г. и работи в Ливан, където открива училище за момичета.

Ане Франк
Скрит текст:
"Дневникът на Ане Франк" е най-трагичното и най-сигурно свидетелство за ужаса на нацизма. По време на войната, семейството на Ане се укриват в тайна пристройка към къща на приятелско семейство, а еврейското момиче почти ежедневно пише в бележника си за всичко, което вижда наоколо. За съжаление са предадени и нацистите ги откриват и депортират в Аушвиц. От семейството й оцелва само баща й Ото.  Дневникът на Ане е открит от случайно момиче, което се впечатлило от прочетеното и успява да намери роднини на Ан, за да им предаде дневника. "Дневникът на Ане Франк" се превръща в един от 35-те обекта, включени в регистъра "Паметта на света" - списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Ирена Сендлерова
Скрит текст:
Лекар от Варшава, в годините на Втората световна война, тя работи във Варшавското гето, където се грижи за болни деца. С помощта на различни трикове, фалшификации и смяна на документи Ирена извежда от гетото 2500 еврейски деца. На новородените дава хапчета за сън, поставя ги в малки кутии с дупки, така че да не се задушат и ги изнася с машините, с които доставят дезинфектанти за лагера. Някои деца са изнесени през мазетата на къщите, в непосредствена близост до гетото или чрез отводнителните шахти. Рискувайки за тях с живота си, Ирена води списък на оцелелите, за да бъде сигурна, че след войната са добре. През 1965 г. израелският музей на Холокоста й дава званието „Праведник на света".

Маргарет Хамилтън
Скрит текст:
Маргарет оглавява група от инженери – програмисти по космическия проект на НАСА " Аполо". Най-известната снимка на Маргарет е до разпечатката на кода, който тя създава.

Дороти Кроуфут Ходжкин
Скрит текст:
Дороти Кроуфут Ходжкин (1910–1994) прави първите снимки на витамин В12, едно от
най-изявените комплексни непротеинови съединения, чрез рентгенова дифракция. След
дълги усилия успява да установи подредбата на атомите в молекулата на витамина. През
1964 г. е удостоена с Нобелова награда за химия за определянето на структурата на важни
биохимични вещества чрез рентгенови методи. През 1969 г. Дороти и екипът й от
изследователи успяват да разшифроват структурата на инсулина.

Розалинд Франклин
Скрит текст:
Потенциален лауреат на Нобелова награда, Розалинд незаслужено е забравена като учен. Тя работи върху анализа на ДНК, заедно с още трима свои колеги, които в крайна сметка получават престижната награда за своите разработки. Никой от тях не споменава, че Розалинд извършва ключовия етап от работата - рентгеновия дифракционен анализ на ДНК, благодарение на което става възможно разграничаването на двойната спирала, съдържаща генетична информация за човека.

Мария Склодовска-Кюри
Скрит текст:
Велик физик и химик , Мария е единствената жена в света, която два пъти е удостоена с Нобелова награда. По време на Първата световна война, Мария Склодовска-Кюри, вече признат учен и носител на Нобелова награда, бъдещ директор на службата по радиология на Червения кръст, се заема с оборудването и обслужването на рентгенови преносими устройства за изследване на ранените. Тя инвестира в създаването на тези машини почти всички средства от двете си Нобелови награди. Интересно е, че Кюри е все още единствената жена, носител на две Нобелови награди, чиято дъщеря същo получава Нобелова награда в областта на химията.

Хелън Келър
Скрит текст:
Хелън Келър (1880 - 1968) е първият сляп и глух човек, получил бакалавърска степен в
изкуствата. На 19 месеца Хелън губи слуха и зрението си, но това не я спира да развива
забележителния си стил на изразяване и писане. Надмогвайки липсата на две сетива, тя
неуморно защитавала правата на глухите и слепи. Освен това Хелън се бори за правото
на жените да гласуват, бори се и за правата на работниците.

Агнес Гоннжа Бояджиу
Скрит текст:
Или по-известна като Майка Тереза е известна в целия свят католическа монахиня, която е посветила живота си, за да помага на бедните и болните. От 12-та си година започнала да мечтае да стане монахиня и да отиде в Индия, за да се грижи за бедните. През 1931 г. тя била подстригана за монахиня и приела името Тереза. Около 20 години преподавала в училище за момичета в Калкута и през 1946 г. получила разрешение да помага на бедните и хората в неравностойно положение – да изгражда училища, сиропиталища и болници за бедните и тежко болни хора, независимо от тяхната националност и религия. През 1979 г. Майка Тереза получила Нобелова награда за мир.


Добре Дошли в Новата Тема!
Да си я изпишем с кеф! Yellow Heart Kissing Heart

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 01:25 от Летящ Кактус

# 1
 • Мнения: 18 917
Прекрасен първи пост! Както винаги! Flowers Hibiscus
Но защо няма нито една българка?!

Хубаво семейство изглеждат Зеленски

# 2
 • Мнения: 19 659
Чудесно семейство, много ми харесаха.

# 3
 • Мнения: 11 070
Еха, имам четиво за лека нощ!
Цял ден чаках с нетърпение с какво ще ни изненадаш, Кактус! Не ме разочарова, както винаги❤ Балгодаря за труда и времето!

Пепе сигур е чела, че сме заподозрели нещо и Филяка качил снимка.Цвети на Криско нещо не ми аресва на тая снимка:

# 4
 • София
 • Мнения: 956
Благодаря за темата!Зеленски го харесвам визуално.😊Иначе хубаво семейство са.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 4 432
Благодаря за новата тема! Влизам в нея отново с Риана:
 
Скрит текст:

# 6
 • Мнения: 27 575
Благодаря за темата! Чудесен първи пост.
И на мен ми харесва семейството на Зеленски на снимки.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 780
Кактус ❤️ Страхотен първи пост! Все с по голямо нетърпение го очаквам!

Леле, Рири защо е излязла по бельо 🙄
Ама съвсем изплискаха легена тия хора.

# 8
 • Мнения: 4 238
Както винаги, страхотен първи пост, поздравления!
А г-жа Банова-Плевнелиева наистина ли се връща на екран, като водеща на предаване?
Тя не четеше ли прогнозата за времето?

# 9
 • Мнения: 1 915
Зеленски има много хубава жена. Много е млад и той, харизматичен и умее да увлича след себе си. Жалко, че ще стане курбан на западните схеми. Хвърлиха го в огъня и сега му гледат сеира през оградата.

Риана сега пък по гащи...да взема да ражда вече, че не се траят тия снимки на шкембето й.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 8 803
Оксиженистката от поста на Кактус е много симпатична.

# 11
 • Мнения: 7 293
Благо и Златка са се разделили ... или всяко любовче по 3 год. Wink

# 12
 • Мнения: 4 100
Кактус, прекрасно начало! Както винаги - на ниво! ❤️🌹
Честита Баба Марта, бъдете здрави и усмихнати!

Ееееее що тъй сега с Блатка и Злажко... Той да не е забременил следващата? Ох, почвам да се тревожа, че рано или късно ще опре и до мен! 😱

# 13
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 6 364
Няма ли някой инфлуенцър с мартеница?

# 14
 • Viena
 • Мнения: 3 350
Честита Баба Марта,само с положителни и готини публикации да е темата ни!  (Ако може без Тоца)

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 22:54 от Emma99

Общи условия

Активация на акаунт