Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 665
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Бях, но е такъв наплив, че не могат да ме видят, трябва да чакам. Тръгнах си и пак ще отида. Иначе контракциите намалиха интервала между тях, вместо обратното. Терминът ми е за 31.07 (петък). Докторът вчера видя, че имам 2-3 см разкритие и каза, че скоро ще родя. Искам да остана максимално вкъщи, но май няма да стане. Дано успея да се вредя за преглед.

Ако контракциите се разредят и накрая утихнат, значи са били подготвителни. Ако ту се разреждат, ту зачестяват, вероятно си вече в първата фаза на раждането. При нея контракциите са по-нерегулярни и съвсем поносими, и се достига до около 4см разкритие. Тя може да продължи с дни, особено при първо раждане. Ако нямаш кървене или не са ти изтекли водите, няма смисъл толкова да бързаш за болницата. Там се отива, когато контракциите зачестят и станат по-болезнени и по-продължителни. Когато вече не можеш да говориш по време на контракция и става необходимо да се съсредоточиш по време на всяка, тогава вече е започнала активната фаза на раждането.
Да бях те прочела по-рано, но уви тръгнах. Бях с 4 см разкритие и ме приеха с контракции на 5 мин. После станаха на 10, изкарах цял ден там,а можеше да си стоя вкъщи. 12 часа раждане и накрая в 20:15 ч се появи моето момче.

Болницата е Окръжна Бургас, имало е наплив от родилки, направо нямаше място.

# 601
  • София
Честито, живи и здрави.

# 602
  • Германия
Честито момченце, тинити!

# 603
Тинити, честито 💕
С нетърпение ще чакам да разкажеш в темата на Happy_mommy как е протелко всичко.

# 604
Тини, от кога те чакам !! Честита радост!!

# 605
Благодаря ви! Ще разкажа като имам повече време.

# 606
тинити, честита рожба!

# 607
Честито бебе! Flowers Four Leaf Clover

Вчера писах, че бебето върви напред. За 16г.с е 13см и 200гр., а според справка в Интернет, трябва да е около 100гр,иначе сантиметрите са ок. Знам, че всяко си е индивидуално, но може ли да споделите вашите размери от 16г.с,който ги знае?
Много се надявам да не е диабет, защото още едни инжекции ще ми дойдат в повече Frowning1

# 608
  • София
Мойто в 16+3 беше 11см/186гр.
Ок си, не се фиксирай върху това. Виж, ако тенденциознно излиза по-голяо и все по-голямо със всеки преглед, по-добре пуснете едно обременяване. Не е излишен преглед.
Имай предвид и две неща: не са 100% точни измерванията и също така има скокове в растежа понякога (примерно мойто вървеше 10-12 дни напред преди 3 седмици, а вчера беше 5-7 дена напред). Вече, ако три поредни прегледа (да речем през 3 седмици) върви напред, например първо е 5 дни, после 10 дни и накрая 14 дни напред -> тогава се замисли.

# 609
Дагни, от самото начало е 6 или 7 дни напред. Не се увеличават. В сега примерно бях 16+4 на прегледа, а отговаря на 17+5. Винаги си е вървяло така, но аз се надявам да е от таткото, който е маркуч Grinning

# 610
Говорим за измерване с апарат, пред корема/ вагинално. Ако ръката на доктора трепне, може и 300 гр да го изкара.  Не се тревожи, важното е да върви добре.

# 611
хей , пуснахте ли изследване за рубеола и коя гс?

# 612
Добре д да се пуснат в начална бременност. Също така токсоплазмоза, дори и да няма котка в жилището, листериоза. Аз пусках един пакет, който включваше рубеола, токсоплазмпза, цитомегаловирус и др.

# 613
Добре д да се пуснат в начална бременност. Също така токсоплазмоза, дори и да няма котка в жилището, листериоза. Аз пусках един пакет, който включваше рубеола, токсоплазмпза, цитомегаловирус и др.

Вече ще вляза в 11 пише 4-8 рубеолата нанасяла най -много последствия  , моята ген каза нямало вече рубеола нямало да правим . После четох .... пищисах се с тази бременност . Умирам си от всякакви страхове

# 614
Да, рубеолата е много опасна в ранна бременност докато тече органогенезата. Но да ви успокоя, рубеолата е почти заличена в България. Според един държавен доклад след 2010г. в България са регистрирани единични случаи на рубеола, които дори не са доказани клинично. През 1992г. е въведена плановата ваксината срещу рубеола и постепенно заболяването е почти изчезнало. Така че не се филмирайте, за мен е излишно това изследване. Още повече, че ако сте преболедували в ранна бременност, ще разберете.

Общи условия

Активация на акаунт