Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 670
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета, как да постъпя ако никой от гинеколозите, които съм си избрала, не ме приеме за следене на бременност. Започвам да се отчайвам. Следващия ми час е чак след две седмици и  не  знам дали гинеколожката ще се съгласи. А вече имам отказ от друга.

# 526
Вчера след преглед започна да ми пада тапата. Докторът каза, че ще започна да раждам. От 02:00ч до сега 06:00ч съм с болезнени контракции. Продължават около минута и половина две, между тях пауза 2-3 минути и така до сега. Мислех, че моментът идва, влезнах да си взема душ, сега интервала между тях се увеличи. Какво да правя? Стоя и си чакам или да отида да ме погледнат? Не знам какво става... Но щом сега пиша, явно не са истински контракции, а болят доста...
Как да постъпя?

# 527
Здравейте, момичета. От седмица и малко от време на време имам болки ниско долу към матката и яйчниците. Болката е подобна на менструална болка. Та исках да питам това подготвителни контракции ли са или е някакво разширение? В 29 г.с съм.

# 528
Тинити, чела съм, че подготвителните контракции намаляват след душ (не съм раждала, за да давам акъл, затова предпочитам някоя мама да се включи).
Когато нищо не може да ги спре, интервалът им се скъсява, а самата контракция става по-продължителна, моментът е настъпил.
За твое успокоение, отиди да те прегледат.
Кога ти е терминът?

# 529
Бях, но е такъв наплив, че не могат да ме видят, трябва да чакам. Тръгнах си и пак ще отида. Иначе контракциите намалиха интервала между тях, вместо обратното. Терминът ми е за 31.07 (петък). Докторът вчера видя, че имам 2-3 см разкритие и каза, че скоро ще родя. Искам да остана максимално вкъщи, но май няма да стане. Дано успея да се вредя за преглед.

# 530
Вчера след преглед започна да ми пада тапата. Докторът каза, че ще започна да раждам. От 02:00ч до сега 06:00ч съм с болезнени контракции. Продължават около минута и половина две, между тях пауза 2-3 минути и така до сега. Мислех, че моментът идва, влезнах да си взема душ, сега интервала между тях се увеличи. Какво да правя? Стоя и си чакам или да отида да ме погледнат? Не знам какво става... Но щом сега пиша, явно не са истински контракции, а болят доста...
Как да постъпя?
Предполагам вече си в болница, но това определено не са подготвителни контракции. Не е необходимо да е равен интервалътмежду контракциите, моите си бяха нерегулярни и въпреки това раждането беше започнало.
Пожелавам ти бързо и леко раждане!

# 531
Надявам се, че си близо до болницата. При всички положения скоро ще родиш Hug. Как се вълнувам само Grinning
Хубаво е, че си стоиш вкъщи и ще съкратиш болничния престой, ама не прекалявай Blush.
Ще те мислим. Леко раждане.

Zila1, благодаря за разяснението, определено на всички, които ни предстои раждане, ни е от полза..Hug

# 532
Бях, но е такъв наплив, че не могат да ме видят, трябва да чакам. Тръгнах си и пак ще отида. Иначе контракциите намалиха интервала между тях, вместо обратното. Терминът ми е за 31.07 (петък). Докторът вчера видя, че имам 2-3 см разкритие и каза, че скоро ще родя. Искам да остана максимално вкъщи, но май няма да стане. Дано успея да се вредя за преглед.

Ако контракциите се разредят и накрая утихнат, значи са били подготвителни. Ако ту се разреждат, ту зачестяват, вероятно си вече в първата фаза на раждането. При нея контракциите са по-нерегулярни и съвсем поносими, и се достига до около 4см разкритие. Тя може да продължи с дни, особено при първо раждане. Ако нямаш кървене или не са ти изтекли водите, няма смисъл толкова да бързаш за болницата. Там се отива, когато контракциите зачестят и станат по-болезнени и по-продължителни. Когато вече не можеш да говориш по време на контракция и става необходимо да се съсредоточиш по време на всяка, тогава вече е започнала активната фаза на раждането.

# 533
  • София
Терминът ми е за 31.07 (петък). Докторът вчера видя, че имам 2-3 см разкритие и каза, че скоро ще родя. Искам да остана максимално вкъщи, но май няма да стане. Дано успея да се вредя за преглед.

Как така дано успееш да се вредиш?! @_@ Бременна жена с разкритие и контракции трябва ли да чака на опашка за преглед? Дафък?
Удобно ли е да питамв в коя болница се чака така?

# 534
  • Пловдив
Happy_mommy, при изтичане на водите имаме ли време да си хвърлим душ и да тръгнем към болницата или трябва преди това да сме готови? И изобщо като изтекат водите ли е момента, когато вече е започнала активната фаза и няма смисъл да се мотаме повече вкъщи?

# 535
Happy_mommy, при изтичане на водите имаме ли време да си хвърлим душ и да тръгнем към болницата или трябва преди това да сме готови? И изобщо като изтекат водите ли е момента, когато вече е започнала активната фаза и няма смисъл да се мотаме повече вкъщи?
Аз успях да се измия ( не да се изкъпя) след изтичането на водите и след ова пътувах 30 мин до болницата ( тъй като е в друг град). Контракциите ми започнаха 3 часа по-късно, но аз след това влязох в операционната и не съм имала много контракции.

# 536
Няма как да си готова преди изтичането на водите, след като не знаеш кога ще се случи това. В повечето случаи има време за бърз душ и приготвяне, както и да се стигне до болницата.

Зависи обаче дали преди изтичането на водите вече са почнали контракции или не.

# 537
  • Пловдив
Благодаря ви, опитвам се да си направя сбит преразказ за ориентир кога да тръгвам към болницата. Имам таблицата, която Хепи мама беше качила, но не съм сигурна дали правилно ще засичам и ориентирам контракциите. Докато така примерно: багаж готов, подготвени дрехи за път, изтичане на води, душ/подмиване,  потегляне към болницата /нормално каране 20-25-30 минути, зависи дали е час-пик/ ми е някак по-лесно май.

# 538
Контракции могат да почнат и без изтичане на води, като в такъв случай ще ти ги пукнат в болницата.

По-добре ще се ориентираш по контракциите, както и личното ти усещане вече. Успех!

# 539
Благодаря ви, опитвам се да си направя сбит преразказ за ориентир кога да тръгвам към болницата. Имам таблицата, която Хепи мама беше качила, но не съм сигурна дали правилно ще засичам и ориентирам контракциите. Докато така примерно: багаж готов, подготвени дрехи за път, изтичане на води, душ/подмиване,  потегляне към болницата /нормално каране 20-25-30 минути, зависи дали е час-пик/ ми е някак по-лесно май.
Багажът е добра идея да е готов, но за всичко останало няма схема или план. Може да протече по много сценарии. Както е писала Антигона, може да се наложи да ти пукнат водите в болницата. На мен ми ги пукнаха след близо 16 часа контракции, липса на разкритие или мнооого бавно такова.

Общи условия

Активация на акаунт