Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

 • 12 543
 • 716
 •   2
Отговори
# 645
 • Мнения: 5 297
Чела съм, от от добавки-витамини за бременнни, които са си химия сигурно и от пакетирани храни също ставали по-големи бебета. И също и бащата, майката какви са им гените.. замислих се сега и аз за това обременяване с глюкоза, ще питам по-натам

Да, от комбинираните витамини обикновено бебето става по-голямо. Това е една от причините последно време да се раждат толкова много едри бебета Затова е добре да се избягват комбинираните, а да се пият отделно витамини при нужда, т.е. доказан дефицит. Нужда от комбинирани витамини може да възникне през зимния сезон, когато изборът на плодове не е толкова голям.

 Аз лично не съм пила витамини, а съм яла много плодове.

# 646
 • Мнения: 281
Сложно е, за съжаление хормоните си оказват своето и все пак бремеността не е болест, ама не може човек да ходи по планини, аз избягвам и пътувания и до Бургас не мога да отида и като добавим, че мъжът не разбира въобще през какво минаваме, се стига до това. Аз също онзи ден много страдах, плаках и мислех и багажа да си събирам, защото не усещах подкрепата, от която имах нужда от мъжа ми. Незнам ти как си, но аз нищо от моя обичаен ритъм на живот не мога да правя и това си оказва своето влияние. Не се гледа в България на добро око, но аз бих препоръчала разговор с психолог.  Имам две сесии с една мадама и супер много ми е помогнала. Първата беше след като имах кухо яйце преди няколко месеца и още неща ми се бяха струпали на главата, втората - по повод много силни страхове дали всичко ще е наред този път. Даже не мога да повярвам, как за две сесии по час всяка станах след това нов човек. Елена Димитрова Ангелова се казва, тя води и рубриката Мечта за Бебе, аз й посещавам и женските срещи, откакто ги направи он лайн съм много доволна. И разни медитациийки, една книга е мн добра според мен също  - Докато аз и ти сме едно.
Прегръдки и бъди егоист в този период,  май са рядкост подкрепящите и разбиращи мъже, имам чувстото, че моят мъж е по-стресиран от мен, че ще става родител Simple Smile На повечето трябва много да им се говори от какво имаш нужда, отдавна съм спряла да чакам да се сети сам Simple Smile Казвам си и настоявам докато не се случи.

# 647
 • Мнения: 155
Чела съм, от от добавки-витамини за бременнни, които са си химия сигурно и от пакетирани храни също ставали по-големи бебета. И също и бащата, майката какви са им гените.. замислих се сега и аз за това обременяване с глюкоза, ще питам по-натам

Да, от комбинираните витамини обикновено бебето става по-голямо. Това е една от причините последно време да се раждат толкова много едри бебета Затова е добре да се избягват комбинираните, а да се пият отделно витамини при нужда, т.е. доказан дефицит. Нужда от комбинирани витамини може да възникне през зимния сезон, когато изборът на плодове не е толкова голям.

 Аз лично не съм пила витамини, а съм яла много плодове.
Освен че бебето е по -голямо , могат ли някаква вреда да донесат комбинираните  витамини ? И това че расте по-голямо само по себе си вреда ли е ? Щом се роди няма ли да се нормализира растежа ?

# 648
 • Мнения: 5 799
Вманиачена си, казах ти го и преди. Прекалено много се взираш, четеш и ровиш. Всяка втора реплика ти  "притесних се!", "стресирах се!". 

Бременна си, не болна! Не се дръж сякаш при вдигането и на чаша вода ще пометнеш, а най-важното - психическото ти здраве и спокойствие ги игнорираш изцяло.

Спри да се ровиш излишно, слушай какво ти казва доктора и си гледай спокойствието.

# 649
 • Мнения: 687
Момичета, от 16г с усещам странни мушкания ниско долу. Бебо отговаря седмица напред, но въпреки това АГ твърди, че не може да усещам него. Задна плацента.. Не знам, но съм сигурна, че е то.. Снощи и мъжа си държа ръката на корема и каза, че усеща побутване отвътре.
Има ли някой от толко рано да го е усещал и ако не е бебето, какво е?

# 650
 • Мнения: 591
Аз бих се доверила на усещането , че е то.
При мен бе 1ден преди 18г.с, на следващия ден се повтори и вече бях сигурна😁❤

# 651
 • Мнения: 1 549
Сложно е, просто явно там по в страни се е хванала яйцеклетката. Гинеколожката все там позиционира видеозона , когато го гледа.
МП е доста разбиращ, но малко се филмира за някой работи. Явно няма златна среда.

# 652
 • Мнения: 237
Някой дали знае колко време след секцио е окей да се прави секс?

# 653
 • Пловдив
 • Мнения: 7 922
О и бременна качвах чукари и т.н., така че бременността на една жена не протича като на друга. Едни не си променят ежедневието, за други се обръща на 360°.
МП на моменти се филмира, ама го презимявам бързо. Когато ме вълнува нещо сядам и говоря в прав текст, осъзнавам, че аз докато примерно мисля какво да купя и как да подредя, на него грижата му е аз и бебто да сме добре и да ни осигури, всичко, от което ще имаме нужда.  Хормоните не мога да ги отразя, защото 90% от времето ми е запълнено.

# 654
 • Мнения: 2 637
Някой дали знае колко време след секцио е окей да се прави секс?
Аз се почувствах готова на около двайстия ден,не съм питала лекар,просто така стана.

# 655
 • Мнения: 4
Здравейте на всички.
Първо се извинявам ако въпросът ми не е за тук.
С няколко изречения, моят приятел не беше в България и бях спряла противозачатъчните за няколко месеца. Върна се и отново ги започнах, но пропуснах едно, две. С него не се пазим.
Трябваше да ми дойде преди 5дни, но това не се случи. От два дни имам чувствителни и доста подути гърди, лека тазова болка и нечовешки глад. Избързах с теста за бременност и го направих в четвъртък.
Та на въпроса, какъв е шанса да съм бременна и колко да изчакам за нов тест.

# 656
 • Мнения: 5 799
Направи си тест утре. При закъснение 5 резултатът ще е категоричен.

# 657
 • Мнения: 5 297
Скрит текст:
Сложно е, за съжаление хормоните си оказват своето и все пак бремеността не е болест, ама не може човек да ходи по планини, аз избягвам и пътувания и до Бургас не мога да отида и като добавим, че мъжът не разбира въобще през какво минаваме, се стига до това. Аз също онзи ден много страдах, плаках и мислех и багажа да си събирам, защото не усещах подкрепата, от която имах нужда от мъжа ми. Незнам ти как си, но аз нищо от моя обичаен ритъм на живот не мога да правя и това си оказва своето влияние. Не се гледа в България на добро око, но аз бих препоръчала разговор с психолог.  Имам две сесии с една мадама и супер много ми е помогнала. Първата беше след като имах кухо яйце преди няколко месеца и още неща ми се бяха струпали на главата, втората - по повод много силни страхове дали всичко ще е наред този път. Даже не мога да повярвам, как за две сесии по час всяка станах след това нов човек. Елена Димитрова Ангелова се казва, тя води и рубриката Мечта за Бебе, аз й посещавам и женските срещи, откакто ги направи он лайн съм много доволна. И разни медитациийки, една книга е мн добра според мен също  - Докато аз и ти сме едно.
Прегръдки и бъди егоист в този период,  май са рядкост подкрепящите и разбиращи мъже, имам чувстото, че моят мъж е по-стресиран от мен, че ще става родител Simple Smile На повечето трябва много да им се говори от какво имаш нужда, отдавна съм спряла да чакам да се сети сам Simple Smile Казвам си и настоявам докато не се случи.

Извинявам се, че ще го кажа, но в повечето случаи бременните сами са си виновни за драмите, а не мъжете им. Жените по време на бременност имат склонност да се глезят прекалено, а отделно и мъжете не знаят какво да правят в тези ситуации на глезене, и за капак все те са виновни. Поставете се и на тяхно място. При една нормална бременност, жената вместо да охка и да търси съчувствие, може просто да си върши обичайните неща и драми няма да има. Аз съм категорично убедена, че затварянето вкъщи и мисленето само за бебето, води до депресия и проблеми с половинката.

Аз с втората бременност, например, нямах много време да мисля, защото бях с малко дете и си го гледах почти само аз. От сутрин до вечер грижи за детето, разходки из паркове и площадки, и като цяло почти не сядах. И резултатът беше една много приятна и неусетна бременност. А бях с подготвителни контракции от 20 г.с. и болки ниско долу почти през цялата бременност. Като цяло, не ми харесва да съм бременна, и непрекъснатите ежедневни занимания много ми помогнаха да изкарам още една бременност. Затова съветвам бременните да си ангажират вниманието с други неща.

# 658
 • София
 • Мнения: 1 999
Правилно.
Бременността, ако е нормална, без проблеми и противопоказания, не следва да пречи на нормалния ритъм на живот.
И по планини може да се ходи, върхове да се изкачват, да се танцува, спортува, всичко, всичко.

# 659
 • Мнения: 20 064
Бременността протича така, както ние си я направим. Първата ми бременност беше песен. Буквално ѝ се насладих.
Втората треперех за всяко нещо и покрай детето нямах време да се отпусна. Сумарно 2 седмици да имам да съм се отпуснала и насладила. Все нещо ме тревожеше. И докато мигна и детето се родило. Та, 9 месеца са и много и малко. Както си ги направим.

Общи условия

Активация на акаунт