СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 070
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Малко преди да подадем, се появи в полезрението Търговско- банковата - бизнес администрация с испански. Щерката прояви интерес и подредбата ми отиде на кино. Да имате представа какъв втори език се учи? Чета учебния план, но не виждам.
Английски, но започват от нулата.

# 166
  • София
Здравейте!
Някоя от вас успя ли да направи корекции на подадено онлайн заявление с ходене в училище-гнездо??? Установих изпуснати две паралелки и се отправих към най-близкото гнездо, но ми казаха, че не могат да правят корекции и да отида на 5ти етаж в РУО - София.
Сега се чудя дали си струва или да си кажа " ами, не му било късмет на младежа"

Аз ходих днес в едното училище - гнездо. Казаха, че корекции не правят - занимават се само с попълването при кандидатстване. Обясниха ми, че щом вече има Вх. № край - нищо повече не може да се направи. За РУО нищо не ми казаха - явно не им се е занимавало да обясняват

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 20:36 от Lady Cassiopeia Duval

# 167
Малко преди да подадем, се появи в полезрението Търговско- банковата - бизнес администрация с испански. Щерката прояви интерес и подредбата ми отиде на кино. Да имате представа какъв втори език се учи? Чета учебния план, но не виждам.
Благодаря. А имаш ли представа от нивото на изучаване на първия език, в случая е испански.

# 168
  • София
Здравейте! Искам да попитам дали момиче с бал 464 ще има някакъв шанс за 91 НЕГ, или да се подготвя, че няма да учи в гимназия немски като първи чужд език.
Според статистиката е малко вероятно за 91 НЕГ, макар че никога не се знае. А защо се отказвате от 73-то? И там се учи немски като първи чужд език.

# 169
  • София
Благодаря. А имаш ли представа от нивото на изучаване на първия език, в случая е испански.
Нивото е добро, но г-жата, която преподаваше на дъщеря ми, се премести по някое време в испанската мисля. Сега дъщеря ми гледа филми на испански, но като цяло не го използва.

# 170
Здравейте! Искам да попитам дали момиче с бал 464 ще има някакъв шанс за 91 НЕГ, или да се подготвя, че няма да учи в гимназия немски като първи чужд език.
Според статистиката е малко вероятно за 91 НЕГ, макар че никога не се знае. А защо се отказвате от 73-то? И там се учи немски като първи чужд език.

Елате във Варна - и за двете езикови с немски стига балът Smiley
Моята така я бъзикам  да кандидатства, ако иска в други градове, по никакъв начин не сме вързани тук. Единствено за СМГ и 91 НЕГ не ѝ стига балът.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 21:08 от SamoDiva

# 171
  • София
Днес получихме следната информация от класната ни: ВАЖНО!

Здравейте ученици,

във връзка с писмо на РУО София-град  Изх. № РУО1-16736/03.07.2020 г. и  поради продължаващата епидемиологична обстановка на територията на Република България и с цел подсигуряване на учебен процес от разстояние при необходимост, e създададена организация, за да бъдат предоставени създадените от Министерство на образованието и науката @edu.mon.bg електронни профили на  ученици.

Чрез тези профили ще се осигурява всяка бъдеща интеграция както с информационните системи и платформи на МОН, така и с допълнителните ресурси, осигурявани от министерството...

Много се надявам, че това е само подготовка за евентуално ДО, а не направо да ни оставят в такова ще от 15ти.

# 172
Аз до октомври съм хоум офис. Ако и него удължат, да си обучавам синчето дОма...до 12 клас...поне накрая да ми връчст педагогическа правоспособност...

# 173
Happy,  значи минавам на 1/2 ден и засядам да уча немския с моя хубостник..(първите 10 паралелки ги е писал все с НЕ),
за другите предмети, без математика и информатика, нямам капацитет и не мисля да придобивам

# 174
  • София
Аз не вярвам да почнат дистанционно. Как се учи нов език дистанционно? Те сега яко се оакаха, дето беше на края на годината, та какво остава да почнат съвсем нов етап на обучение така.

# 175
  • sofia

Просто ни е твърде далече и едва ли ще си струва да пътува детето по час и половина на отиване, а пък и зимата сутрин съвсем. Явно едва ли ще е най-доброто училище, но каквото такова. Все пак не винаги всичко върви по план.

# 176
Аз с всички човешки езици мога да помагам,ама ако е в Туес, цъ...за какво ли го писАх...

# 177
  • sofia
Аз не вярвам да почнат дистанционно. Как се учи нов език дистанционно? Те сега яко се оакаха, дето беше на края на годината, та какво остава да почнат съвсем нов етап на обучение така.

Ако са дистанционно, пък за някои ще е нов езика, едва ли ще се научи така, както на живо. Все пак в 9-ти клас в някои гимназии се учат разказвателни предмети на първи чужд език и ако няма добра основа, не само че езикът ще куца, ами и другите предмети. Дано не се случат нещата по песимистичните прогнози.

# 178

Ако са дистанционно, пък за някои ще е нов езика, едва ли ще се научи така, както на живо. Все пак в 9-ти клас в някои гимназии се учат разказвателни предмети на първи чужд език и ако няма добра основа, не само че езикът ще куца, ами и другите предмети. Дано не се случат нещата по песимистичните прогнози.
                Как се учат новите езици ли? Ами както ги учиха сегашните осмокласници.Ни в клин,ни в ръкав си останаха в къщи и...докато включат ДО рахат,а после на юруш! И ние се чудим как ще е в 9 клас с предмети на основния език,но...слава богу приятели с перфектни чужди езици дал бог ,та при затруднение минаваме на частни уроци и ще учим и другите предмети с тях.

# 179
  • София
Аз се притеснявам и, че няма да могат да се опознаят реално с децата. А и с учителите.  Ама каквото, такова.
Но сега да влезнем някъде,  пък да се надяваме то да е с читаво ДО Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 21:22 от Mimi75

Общи условия

Активация на акаунт