СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 034
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ако от клас с 26 ученика, 1 или 2 ходят на курс, то това означава ли, че учителят не става. В подгответата децата учат по 3, 4 часа на ден език, колко пък незаинтересован трябва да е учителят.

# 616
А кога започва балообразуването?
След въвеждането на оценките от свидетелството и при налични оценки от НВО смятането на бала не се ли случва с вече въведените с паралелките от ДПП формули.
Чакаме някой да натисне копче и те да светнат срещу желанията явно.

# 617
  • София
Ако от клас с 26 ученика, 1 или 2 ходят на курс, то това означава ли, че учителят не става. В подгответата децата учат по 3, 4 часа на ден език, колко пък незаинтересован трябва да е учителят.
И всички деца научават езика ли? Simple Smile Може, може. Не навсякъде, не и независимо кой е учителят.

# 618
  • Бургас/Варна
Разгледах минималните балове на първо и второ класиране във Варна за миналата година и ми направи впечатление, че в езиковите гимназии разликите са между 1 и 7-8-9 точки, а в МГ балът на паралелките е с доста по-голям разкрач - почти до минус 35 точки. Защо се случва така?

# 619
  • София
И всички деца научават езика ли? Simple Smile Може, може. Не навсякъде, не и независимо кой е учителят.
Според Вас, за да има успеваемост, само учителят ли трябва да е на ниво?

# 620
  • София
Според Вас, за да има успеваемост, само учителят ли трябва да е на ниво?
Според мен, деца влезли в елитни гимназии са на ниво. Или не е така?
И да се върнем на седми клас, защо децата масово ходеха на курсове? Или изведнъж в гимназиите учителите са страхотни, прекрасни и готови да дадат всичко от себе си, пък в основното образование не стават?

# 621
Klemy, това, че са учили до (или само в) седми клас, не значи, че после нещо няма да се промени и да спрат да учат.
Учителите имат роля в обучението, естествено. Но ролята на детето е по-значима. Ако то не учи и най-добрият учител да му сложат какво от това? И майка му ако го запише на курс и то чинно си ходи (дали учи е друг въпрос) това автоматично трябва да значи, че училището за нищо не става?
Във всяко училище има деца, които ходят на уроци и деца, които усвояват материала само от преподавателя в училище.

# 622
  • София
Преди 5 години, след 8 клас в ЕГ имаше държавни изпити по език, не знам сега дали е така. За мен щом децата са го издържали, значи са научили езика. А и средни резултати по език на ДЗИ над 5,50 означава същото. Уроците след 7 клас нямат нищо общо, защото часовете по математика и бел са много по-малко. И не всички деца с високи резултати са ходили на уроци.

# 623
  • София
Разбира се. Но това важи за всеки етап от образованието. И пак казвам, гимназист трудно ще го накарате да отиде някъде, без да има желание. П.П. Моята дъщеря учи във ФЕГ, не ходи на уроци. Но най-вероятно ще се яви на матура по английски, език, който не е учила от 4-ти клас, но нивото й е много по-високо, отколкото на френския. И планираме да покрие сертификат за немски, който е учила до 7-ми клас в 20-то и сега й е втори език. Сами си правете изводите. Може би не е попаднала на добър учител, може да не е нейният език, може тя да не е положила достатъчно усилие. Но фактите са си факти, другите два езика са й по-силни. Отделно към този момент в тази гимназия не се учат други предмети на френски, което би трябвало да е норма в една езикова гимназия. Но какво ли разбирам аз.

# 624
Имаше НВО по чужд език за 8. клас с интензивно изучаване на език, не само за езиковите гимназии.

# 625
  • Пловдив
Момичета, четох аз подробно миналата година за 3 класиране и 4,много неща научих, даже си съставих стратегия. Но все пак, ако съм приета на 2 в едно училище (в моя случай за мен е буферно то), сигурно ли е, че ако не се запиша, на 3 ще излезе освободеното от мен място и мога пак да кандидатствам за него? Взех да се Притеснявам нещо, не че имат къде да го скрият, особено в случая, не е желано и ако сина ми не мине нагоре, ще е сигурно с най-високия бал от приетите 😀😀😀

# 626
Във 9 ФЕГ не се учи нито един предмет на езика в периода 9-12 клас?

# 627
  • София
Във 9 ФЕГ не се учи нито един предмет на езика в периода 9-12 клас?
В 9-ти със сигурност. Да видим в 10-ти как ще е.

# 628
Три сценария за началото на учебната година. Решението ще бъде взето малко преди 15 . септември.
1. Нормално присъствено
2. Изцяло онлайн
3. Смесено - ще се редуват присъствени и онлайн часове, в момента разработват модели как точно да бъде осъществено.

# 629
Смесено, като че ли не е лоша идея 🤔

Общи условия

Активация на акаунт