СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 049
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 630
Как така в 9 ФЕГ не се учат предмети на френски? Или се учат само в 9 клас?

# 631
  • София
Явно всеки съди от собствената си камбанария.
За мене проблемът в нашето училище се нарича лош мениджмънт.
ОК, преподавателят по математика е заместващ и е слаб. Има още двама титуляри, единият от които спокойно можеше да бъде пуснат на седми клас. Има мултифункционална и строга учителка по физика. Никак не беше сложно вместо облачен клас, на който никой не се записа, да има ФУЧ математика.
И да вдигнат безобразно ниския хорариум по предмета от 4 на 7 часа, което при строг преподавател и редовна проверка на домашни, щеше със сигурност да доведе до друг резултат на училището.
Но не би.
Всички деца от класа ходеха на школи или уроци. Но това очевидно не може да компенсира де факто липсващ предмет математика в училище от втората половина на пети клас.
Безкрайно разочарована съм.

# 632
А кога започва балообразуването?
След въвеждането на оценките от свидетелството и при налични оценки от НВО смятането на бала не се ли случва с вече въведените с паралелките от ДПП формули.
Чакаме някой да натисне копче и те да светнат срещу желанията явно.
Е чакай да въведат всички оценки и заявления първо 🙂

# 633
  • Бургас
Ужас. Горките деца. PensiveАко започнат направо онлайн няма да могат да се запознаят със съучениците си, учителите си, а и тези с нов език как ще се справят!!!

# 634
  • София
Ако от клас с 26 ученика, 1 или 2 ходят на курс, то това означава ли, че учителят не става. В подгответата децата учат по 3, 4 часа на ден език, колко пък незаинтересован трябва да е учителят.
И всички деца научават езика ли? Simple Smile Може, може. Не навсякъде, не и независимо кой е учителят.
Според Вас, за да има успеваемост, само учителят ли трябва да е на ниво?
Според мен, деца влезли в елитни гимназии са на ниво. Или не е така?
И да се върнем на седми клас, защо децата масово ходеха на курсове? Или изведнъж в гимназиите учителите са страхотни, прекрасни и готови да дадат всичко от себе си, пък в основното образование не стават?
И аз съм на мнение, че учителят формира отношението на децата към предмета. Изхождам от личния си опит и от наблюденията върху детето ми досега.

# 635
Няколко човека го преповториха това, не визирам никой специално. Никъде не преповтарят, освен от 1-ви до 4-ти клас, но и там също не е много често.
Просто не ми се стори коректно тук повечето деца да са ходили на курсове, пък после изведнъж в гимназията - който иска си научава в училище. Не е така. Гимназист да отиде на курс, за да запълни дупки, най-вероятно иска да учи, инак не виждам как ще го накараш насила да отиде.
Щерката сега звърши 11кл. и моят опит показва друго.
В девети клас се започна с уроци по даден предмет,защото учителката била некомпетентна,не можела да препреподава и т.н(дъщеря ми ще кандидатства с този предмет)
В 10 кл.проведохме разговор,в който и обясних,че има право на безплатно образование,а не на безплатно смилане на материала и наливане в главата.
Обещахме си ,тя да учи отговорно вкъщи,ако не разбира нещо ,да пита преподавателя.Ако и бъде отказно съдействие,да ми каже и аз да се заема.
Ииии стана чудо Simple SmileОказа се,че учителката нито веднъж не и отказа съдействие.Напротив.Даже я следи стриктно дали е разбрала всичко и ѝ от деля много време. Ученето е двустранен процес Simple Smile А,че има много калпави учители,има.
Моята дъщеря си върви с късмета.Де,що има строг и изискавщ учител ,на нея се пада.Не се оплакавам,хваля се Simple Smile

# 636
Това за 9 ФЕГ и предметите никак не е ОК🙁. Klemy, дали все пак няма връзка с ДО тази година?

# 637
Има и нещо друго - един учител може да предизвика различно отношение у различните деца. Аз обожавах учителката  по руски, а голяма част от класа я смятаха за откровено луда Simple Smile

# 638
  • София
Това за 9 ФЕГ и предметите никак не е ОК🙁. Klemy, дали все пак няма връзка с ДО тази година?
Въобще не. Така си е. Доколкото знам и натам нямат. Като я записвахме там УЖ трябваше да учат два предмета на френски, но БЕЗ учебници на френски. Уж щяха да им ги преподават на френски, да си ги учат вкъщи с българските учебници, после в училище пак да възпроизведат на френски. Това така и не се случи. Почти съм убедена, че и нагоре ще е така, но да видим. Нека някой с дете в 10-ти, 11-ти, 12-ти клас да сподели.

# 639
Има и нещо друго - един учител може да предизвика различно отношение у различните деца. Аз обожавах учителката  по руски, а голяма част от класа я смятаха за откровено луда Simple Smile
Ми наистина си беше малко лудичка Simple Smile

# 640
Въобще не. Така си е. Доколкото знам и натам нямат. Като я записвахме там УЖ трябваше да учат два предмета на френски, но БЕЗ учебници на френски. Уж щяха да им ги преподават на френски, да си ги учат вкъщи с българските учебници, после в училище пак да възпроизведат на френски. Това така и не се случи. Почти съм убедена, че и нагоре ще е така, но да видим. Нека някой с дете в 10-ти, 11-ти, 12-ти клас да сподели.
Защо мълчахте досега за тази подробност? Защо никой не повдига този въпрос? Това е сериозен недостатък. Отделно няма как да са ЕГ без предмети на езика.

# 641
Това идвах да напиша. Ако не се изучават предмети на чуждия език, ще трябва да сменят името.

# 642
Аз все чакам Happy да потвърди 🤨. Идва ми в повече.

# 643
Имам близка приятелка с момче, което завърши девети клас във ФЕГ, попитах я, според информацията се учат със сигурност география и история, даже спомена и философия. Ще е много странно в различните класове да е различно. Вашето дете с какъв профил е записано, зная, че сега няма, но когато то е кандидатствало е имало. Освен това дъщеря ми завърши осми клас и учителката е казвала много пъти, че ще имат предмети на френски в девети клас.

# 644
  • София
Klemy, за 9-та ФЕГ в София ли говори, или за някоя ФЕГ в 9 клас?

Общи условия

Активация на акаунт