СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 122
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
При централизирано кандидатстване в обща система, как резултатите ще излязат по усмотрение на всяко отделно училище?

# 601
]

Там записването е до 14.07. На дали някой пуска и второ класиране след като се е записал вече в АК, следователно не са те, които освобождават за трето.
                  Местата за 3-то класиране се освобождават от децата,които имат промяна на второ.Ние освободихме АЕ/РЕ ,защото се класирахме за АЕ/ИЕ.Мястото се появи на 3-то.

# 602
Не мисля, че всяко училище обявява самостоятелно класиране. Системата за излизане на резултатите е единна, а всяко дете получава в профила си единствено "приет на ... по ред желание, в ... паралелка" и не знаеш другите как са разпределени.
След което излиза статистика във всяка паралелка с какъв най-висок и най-нисък бал са приети деца. По това може да се ориентира човек къде се позиционира по бал в класа. Не че има значение 🙂

# 603
За статистиката на РУО ли говопим, или в профила на детето може да се види?

# 604
добре, благодаря ви. И аз си мислех, че са всички заедно, но малко се подведох от:

Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране   до 13 юли 2020 г.

Едно време списъците се лепяха на вратите на всяко училище
Wink

# 605
Rumka, фен съм ти, да знаеш😀

# 606
Там записването е до 14.07. На дали някой пуска и второ класиране след като се е записал вече в АК, следователно не са те, които освобождават за трето.
В АК също канят резерви, преди години поканиха доста резерви (май 30-ина, не ми се рови), нищо чудно тези деца да са били подали за второ. А нали се сещате, че едно дете като "изчезне" по веригата до колко много размествания може да доведе.

# 607
За статистиката на РУО-то. От нея и други паралелки може да се анализират, не само тази, в която си приет.
Но и тези сметки са относителни, защото в паралелка може да има 1 дете с бал 499 и надолу всички да са с под 400...

# 608
  • София
Не би ли следвало освободеното място да се заеме още в рамките на същото (второ класиране)?

# 609
Подал си за второ, класиран си, не се записваш. Мястото отива на трето.

# 610
  • София
Ако това, че който иска да учи си учи в училище и на никакъв курс няма да научи повече, нямаше да има записани деца за подготовка и за НВО след 7-ми клас, нали така? Въобще не е вярно. Който иска да учи, учи, ако има кой да го научи. Голяма част от чуителите ходят за работа, да отбият номера и да вземат заплата.

# 611
Чие е забавянето, за да не са нанесени все още всички оценки на някои деца? Училищата ли ги въвеждат или те само ги пращат към РУО, които после ги качват в профила на детето?

# 612
  • София
Klemi, aко цитираш мен, не си ме разбрала. Не отричам допълнителните школи и курсове като полезни за попълване на "дупки". Но като цяло имах предвид, че в гимназията никой няма да диктува или да "смила" ежедневно информацията. Преподава се материала, ако някой иска повече данни,  търси самостоятелно или посещава консултации.

# 613
  • София
Няколко човека го преповториха това, не визирам никой специално. Никъде не преповтарят, освен от 1-ви до 4-ти клас, но и там също не е много често.
Просто не ми се стори коректно тук повечето деца да са ходили на курсове, пък после изведнъж в гимназията - който иска си научава в училище. Не е така. Гимназист да отиде на курс, за да запълни дупки, най-вероятно иска да учи, инак не виждам как ще го накараш насила да отиде.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 18:53 от Klemy

# 614
Чие е забавянето, за да не са нанесени все още всички оценки на някои деца? Училищата ли ги въвеждат или те само ги пращат към РУО, които после ги качват в профила на детето?

Оценките се качват от училището на: rd.mon.bg

Оттам се очаква да се синхронизират с priem.mon.bg

Така ми обясниха от РУО. Също така ми обясниха, че всичко ще е нанесено преди да започне балообразуването.

Бях там в понеделник, тъи като все още оценките от свидетелството не излизат в профила на детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт