СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 283
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 285
Не съм се задълбочавала до преди малко. Обадих се на познат, който е инструктор - те имат право да вземат курсист с минимум основно образование, но книжка в КАТ ще му дадат след 10 клас
Обсъждаха се промени, свързани с двустепенното гимназиално образование, което засяга сегашните 10-класници. Но не съм сигурна дали вече са гласувани. Иначе самата книжка може да се вземе след навършване на 18г., т. е. след 11 клас.
Дописва се, че и преди тези промени, освен дипломата, има изискване за минимална възраст за записване на курс, 17,5г мисля.

# 286
  • у дома...
На мен днес ми се обадиха от старото вече училище, за да питат дали съм подала заявление за записване в ново. Явно водят някаква статистика и следят има ли незаписани деца.
Проверяват ги дали ще си останат при тях. Вчера класната на моята щерка и тя ги пита дали са подали онлайн. Тези, които не бяха подали явно са ги прозвънили и които си остават в старото училище директно са си занесли свидетелствата и служебните бележки с резултатите да ги запишат. Поне така е по думите на приятелка на дъщеря ми, която ще си остане в старото училище.

# 287
На мен днес ми се обадиха от старото вече училище, за да питат дали съм подала заявление за записване в ново. Явно водят някаква статистика и следят има ли незаписани деца.

За къде препират?!? Никой не е подал заявление за записване, все още се чака класирането. Да не говорим, че от бившите вече училища разполагат с кодовете за достъп и всяка класна, ако няма с какво друго да си уплътнява времето, може да влезе и да види кое дете как си е наредило желанията.

# 288
Не съм се задълбочавала до преди малко. Обадих се на познат, който е инструктор - те имат право да вземат курсист с минимум основно образование, но книжка в КАТ ще му дадат след 10 клас
Обсъждаха се промени, свързани с двустепенното гимназиално образование, което засяга сегашните 10-класници. Но не съм сигурна дали вече са гласувани. Иначе самата книжка може да се вземе след навършване на 18г., т. е. след 11 клас.
Дописва се, че и преди тези промени, освен дипломата, има изискване за минимална възраст за записване на курс, 17,5г мисля.

Зависи от категорията, ако визираш само и единствено категория B, но много от децата на приятелите карат АМ за мотопед и А2 мисля беше за някакви по-маломощни моторчета, почват ги преди да са завършили 10 клас

# 289
  • Пловдив
Ехее, какви са бързи. Явно се притесняват да не останат без деца. 😀 На сина ми основното му желание е старото училище, ама така лесно ако ставаше да си остане там, хич нямаше да се тръшкаме 😀 пу, пак сме избрали грешното училище.
П. С. И наистина не знам как става тази работа с оставането в старото училище, преди резултатите от класирането. Нали уж има балове, класирания... Много странно.

# 290
Трябва да им излезе в секцията желания ето това

Печат дава възможност да си разпечатат заявлението, изтрила съм входящия номер, но е ясно, че трябва да има вход номер и дата с час  
Под тази секция се вижда и подредбата на желанията както са въведени в заявлението
А текстът, че корекции се правят само в РУО е от днес или снощи,  защото имам стар screenshot и там го няма
Докато не получат входящ номер, според мен, не са подали успешно

При мен всичко си е така, и РУО, и дата, и входящ номер, но нямам графа изтегли медицинско. Само въвеждане на желания и прикачане на медицинско. Някой има ли си на представа защо е така?

# 291
И нашето училище е СУ - но освен за особени заслуги и по нормалния ред с кандидатстване, не може да се остане -  запълват се местата още на второ класиране

# 292
При мен всичко си е така, и РУО, и дата, и входящ номер, но нямам графа изтегли медицинско. Само въвеждане на желания и прикачане на медицинско. Някой има ли си на представа защо е така?
Нямаш прикачено медицинско и няма какво да се тегли

# 293
Моля ви, успокойте ме, че при бал 476 момиче, е достатъчно "буферна" паралелка с прогнозен бал 444 т. Подадохме заявление онлайн, но в него няма желание с по-нисък от 444 т. (прогнозен) бал.
Да търча ли към РУО в последния момент?
                  Стискай палци САМО за първото желание! Yum С този бал няма да имате проблеми! Сипи си нещо и ...животът става по-спокоен ! Hands V

# 294
  • у дома...
Ехее, какви са бързи. Явно се притесняват да не останат без деца. 😀 На сина ми основното му желание е старото училище, ама така лесно ако ставаше да си остане там, хич нямаше да се тръшкаме 😀 пу, пак сме избрали грешното училище.
П. С. И наистина не знам как става тази работа с оставането в старото училище, преди резултатите от класирането. Нали уж има балове, класирания... Много странно.
От обявен прием всяка година 26 деца след осми клас, тази година завършиха 9. Те толкова и са се записали де. И за общината са си доста абитуриенти.

# 295
  • Велико Търново
Нашето училище е основно, до 7 клас, няма как да останат там Simple Smile Може би не се изразих точно - не дали сме се записали някъде, а заявления дали сме подали. Но така или иначе, проверяват, и по другите местни училища чух същото.

# 296
Нямаш прикачено медицинско и няма какво да се тегли
Благодаря за отговора Simple Smile

# 297
  • Sofia
.. Най-големите отличнички в класа бяха преписвачките...
Човек много трябва да внимава, когато хвърля такива обвинения!  Познавам лично двете "най-големи" отличнички от вашия клас (ония двете най-смотаните, дето не слушат чалга и са по-особени, знаеш ги) и ти гарантирам, че си скъсаха задника от учене. Бял ден не видяха, но успяха със собствени сили и всяка една точица от тези 100 по математика и 94 и 96 по БЕЛ, която изкараха си е лично тяхна заслуга.
Радвам се много за тях, защото получиха изключително ценен урок.

Dodiela, не визирам Д и К Simple Smile
Аз на никой не съм завидяла и над никой не съм се надсмяла, нито пък съм определила като какъвто и да било. Ти можеш ли да кажеш същото?

Резултатът на всеки си е за него самия. Детето ми научи много, аз също покрай него.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 15:41 от pitanka в процес на израстване

# 298

Зависи от категорията, ако визираш само и единствено категория B, но много от децата на приятелите карат АМ за мотопед и А2 мисля беше за някакви по-маломощни моторчета, почват ги преди да са завършили 10 клас
Да, за книжка за кола. 17г и 9м е възрастта за курс. А промяната на исканата степен на образование се дискутираше във връзка с издаването на диплома в 10 клас.

# 299
Хора, какво ви става?!
Защо е това напрежение между нас? ...
Нали пешем тук, за да се покрепяме, яхнали сме вълната, но всеки плува с различно темпо и стил, което не го прави добър или лош плувец.
Боже, темата придоби такъв облик, все едно сме смъртни врагове...

Общи условия

Активация на акаунт