СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 283
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 330
За мен е непонятно защо една камара хора имат вх. номер и парола за достъп до профила на децата. Щом на училищната администрация им трябва информацията, редно е да имат приложение, с което само да гледат/теглят, без да имат възможност да влизат в профила и да променят нещо - злонамерено или не.
                  Те , в у-щата, си имат достъп ,но ....всички бележки ги взимат децата и да не си мислите,че са обхванати от параноя,че някой ще извърши злоупотреби ?!?! Така,че тези бележки се виждат от приятели,родители на приятели и кой ли не още.Нашата госпожица 3 дни след като получи всичко беше на гости на приятелка,срещи с приятели и съученици и да не си мислите,че е крила блежката,вх.№ или друга информация?! Щото аз не мисля,че всичко е било в пълен секрет! Smiling Imp Ей,така една камара хора виждат всичко и ако искат да навредят изобщо не е трудно.
                  При това се чудя какво точно се реди 4-5 дена! Излиза ДПП - разглеждаш и планираш.Излиза резултат от изпитите - нанасяш корекции на планираното и чакаш да отворят кандидатстване.Време бол да решиш какво,къде и как!

# 331
Цитат
Те , в у-щата, си имат достъп ,но ....всички бележки ги взимат децата и да не си мислите,че са обхванати от параноя,че някой ще извърши злоупотреби ?!?! Така,че тези бележки се виждат от приятели,родители на приятели и кой ли не още.Нашата госпожица 3 дни след като получи всичко беше на гости на приятелка,срещи с приятели и съученици и да не си мислите,че е крила блежката,вх.№ или друга информация?! Щото аз не мисля,че всичко е било в пълен секрет! Smiling Imp Ей,така една камара хора виждат всичко и ако искат да навредят изобщо не е трудно.

Децата нямат житейски опит.
И идея си нямат от последици в по-сложни ситуации. Не случайно са им ограничени личните действия и права поне до определена възраст.
То и доста възрастни са така. Ама там е трудно да се помага вече.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 16:45 от Judy

# 332
Да не забравяме също, че набор 2006 е по-многочислен от набор 2005.
Да е голям, колко да е голям 71000 за 2005 / 74000 за 2006.
3000 деца за 7 милиона, разпределени във всички градове, едва ли точно ще се отразят на приема.
Аз съм набор 82, да речем - тогава са били по 120 000 деца на относително същите паралелки - за Пловдив са си тамън 1:1.
Ей на това е по-голям набор. Ама с няколко хиляди/стотин +/- нито оправдава някой, нито помага...

# 333
  • София
Цитат

Именно Simple Smile

# 334
  • у дома...
Приключихме със заявлението още в петък наобяд, че чаках девойката да се събуди. Показах вече обсъжданата подредба. Нанесе лека корекция в дъното и три пъти питах сигурна ли е. Потвърди и се приключи.

# 335
Много са факторите, които определят дали да си решителен или не при подредбата.
Към резултатите от НВО се натрупват и други - местоживеене, училища, които харесваш, но са без квоти, училища, които са с квоти и относително харесваш, но са отдалечени и неудобни за пътуване. Добавяш характер на дете. И почваш да мислиш- ако то не е амбициозно, трябва ли да редиш на първите места училища, в които дори и да  бъде прието, ще е с един от най-ниските балове. Ако пък не редиш такива, разсъждаваш в посока- ами ако съвсем се омързеливи...Идеалният вариант са уверени деца и решителни родители. Но някои тийнейджъри вятър ги вее на бял кон и тогава ако и родителите /или поне един от тях/, не са особено решителни, а  и имат лична история с неправилен избор на училище, става доста напрегнато. Винаги правиш някакъв компромис и после се чудиш дали не е трябвало друг да направиш.

# 336
  • о`майна лунна нощ е
За това и преди да натиснем бутона за изпращане на заявлението, за пореден път попитах "Готов ли си да приемеш избора си и класирането?". Кимна и го изпрати сам.

# 337
  • Пловдив
Аь пък не мисля, че приема с по-нисък бал означава, че детето ще е по-малко подготвено или по-малко амбициозно. Това все пак е и вид моментна снимка, към съответния ден и час и понякога има шанс, понякога не. Балове в средния сегмент плюс минус 70 точки не дават реална разлика в подготовката, че да се притеснявате за това. Аз поне, на познатите деца с по-високи балове в сегмента не съм убедена, че са по-подготвени, напротив, има с 6 за годината, а с бал по мат за 3 например, и с няколко двойки по български цял срок, а бал за 5 и 6. Та това няма никакво значение.

# 338
Да, донякъде е моментна снимка, но всеки си знае неговото дете колко се е труди.

# 339
  • Пловдив
Да, донякъде е моментна снимка, но всеки си знае неговото дете колко се е труди.
Да, по скоро силно конкурентната среда не се отразява добре на всеки, ама никога не знаеш Предварително дали в съответния клас, макар и на отличници, средата ще е твърде конкурентна или ще е приятелска и позитивно-състезателна.

# 340
  • София
По повод спора за шофьорските книжки:

Закон за движение по пътищата, чл. 151, ал. 2 (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 79 от 2015 г., в сила от 01.08.2022 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 26.09.2017 г.) Свидетелство за управление на моторни превозни средства се издава от органите на Министерството на вътрешните работи на лице, завършило X клас и при наличие на условията по ал. 1, което е физически годно да управлява моторни превозни средства за съответната категория, преминало е обучение за водач на моторно превозно средство и за оказване на първа долекарска помощ и което успешно е издържало изпит за водач на моторно превозно средство.

Не знам защо когато става дума за законова промяна, хората търсят всякакви други източници на информация, освен закона. Joy

# 341
sanaka,въпрос на навик! Smirk Аз ,с моите юристи у дома ,като чуя член и алинея напускам хола! Yum Вече съм експерт по топлофикация,здравна система,трудово право,банково дело и.....какви ли не случаи от практиката на ММ и дъщерята.Като започнат коментари и спорове заявявам,че вече съм се изучила и нямам нужда от ограмотяване. Smiling Imp Искам спокойствие и ...... да ме чуваше някой щях да съм много благодарна,ама не би.По тази причина рядко правя справки със закон. Yum Младежът ,който следващата година ще е на НВО когато беше на 4 год седи и "чете" питам "какво" и той обръща книгата към мен "Наказателен кодекс" Smiley и обяснява "Сега съм артист /по това време се снимаше в реклами/ , а като стана толкова стар ,колкото е мама ще съм юрист".Изпопадахме от смях,защото "толкова стар,като мама" в неговите уста звучеше доста авторитетно.Само старите работят явно,а другите са артисти. Smirk

# 342
  • Отвъд алеята зад шкафа
А какво е това изменение, в сила от 2022 г, последвано от изменение, в сила от 2017? Аз не съм юрист де, просто ми направи впечатление.

# 343
Значи аз си бях супер спокойна до тази сутрин като четох назад за подредбата - първо обля ме студена пот, че не сме писали достатучно буферни училища (забравихме 22-ро), мислех да търча в РУО, после се освестих след първото кафе ( с 442 сме сложили 18 и 35-то, някой ме пита назад за бала), та мирясах.
После четох за изтеклата сесия и пред припадък гледах за н-ти път входящия номер 🤓🤓🤓 Сами се докарваме до истерия, но отказвам да се лиша от форума, мисля че съм пристрастена към НВО 🤣

# 344
  • София
На много места, където се правят масови служебни регистрации при първо влизане в системата те приканва да смениш паролата. Та и в системата на МОН може да се направи това и никой да не се притеснява от неправомерен достъп.
Ще има страшно много забравени пароли, без възможност за възстановяване. А времето за кандидатстване е ограничено.

Чак пък страшно много не ми се вярва да са. А и варианта с училища-гнезда си остава. Като си забравиш паролата отиваш при тях да ти подадат желанията.
То и сега може да се изгуби листчето и пак оставаш без номер и парола.

Общи условия

Активация на акаунт