СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 111
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Факт е, че езиковите днес нямат нищо общо с езиковите преди. Като всичко по нашите ширини, посоката е надолу и проформа. Но като се има предвид нивото на останалите, тези няколко гимназии са най-добрият вариант. А ако и детето е ученолюбиво още по-добре.
Ами това не е точно така. Явно си зависи от училището. Синът ми завърши 9 кл в ЕГ, която съм завършила и аз. Учат разказвателните на езика - и с учебници на ЧЕ, и с преподаване на ЧЕ, и с изпитване на ЧЕ. В 8 кл и аз имах известни резерви, но не само, че не се оправдаха, а напротив - мисля, че летвата е достатъчно висока.

# 691
Много училища са "ако щеш" Happy, права си. В НПМГ тази година завърши синът ми. Ако искаш от НПМГ можеш много да вземеш, клубове, допълнителни дейности, олимпиади, но никой не те ръчка. Днешните деца трудно се "ръчкат" . Обучението се случва добре, ако детето търси. Възможности много, но за деца, които искат. Та предполагам и ФЕГ е така, За една година не са ми пълни впечатленията от ФЕГ, но съм с такова наблюдение. Никой няма да те задължи да се явиш на олимпиада, или да посещаваш часове за подготовка за състезания, както и да четеш френски книги и гледаш френски филми. Моята дъщеря например научи доста френски песни, покрай хора във ФЕГ, потърси такава музика и хареса една френска певица, която си припява. Гледа анимация на френски с английски субтитри, такива дребни на вид неща, но ако развива интереса ще успее с езика. А за ръководството, явно има какво да се желае, но и от нас родителите зависи.

# 692
Ако искаш от НПМГ можеш много да вземеш, клубове, допълнителни дейности, олимпиади, но никой не те ръчка.
Макар и с една година давност, подписвам се зад всяка твоя дума в това изречение.

# 693
  • София
За 9ФЕГ в София става дума. Сега ме забихте просто с какъв профил! Френски с немски, май нямаше друго. Възможно ли е да е било с български? Нещо такова ми се върти. ...
Не знаеш точно в каква паралелка е дъщеря ти? Open Mouth

А иначе и аз мога да потвърдя, че по старата програма в 11 и 12 кл предметите се учат на български. Синът ми завърши тази година 1 АЕГ.
Френски с немски. Няма 5 такива или 3 такива, даже две такив няма. Има само една френски с немски и сме я избрали заради това, че е учила немски в 20-то. Честно казано дали е имало още нещо отзад, не сме и обсъждали. За нас е било важно, че е френски с немски. Такава е паралелката. Както казах във ФЕГ няма друга такава.

# 694
Обаче за нула време бяха издирени всички познати с деца във ФЕГ Joy и подложени на разпит Joy

# 695
Обаче за нула време бяха издирени всички познати с деца във ФЕГ Joy и подложени на разпит Joy
И родата до пето коляно, както и шуро-баджанашкия кръг Joy

# 696
Тази вечер е имало спявка на всички гимназисти, утре на свежа глава ще сравня показанията им😂.
Благодаря на всички за споделената информация.
При нас с този бал всичко е голямо тото ми се струва, та се надявам детето да има добър късмет , както и на всички наборчета 🍀

# 697
  • София
Ако Гугъл не знае, питайте в БГ-МАММА. Joy
И на мен ми потвърдиха за предметите, но реших да не дублирам информацията.

# 698
  • Испания
Скрит текст:
Ако Гугъл не знае, питайте в БГ-МАММА. Joy
Скрит текст:
И на мен ми потвърдиха за предметите, но реших да не дублирам информацията.

Чета ви мълчаливо, но тук не се сдържах.

# 699
  • София
Абе,  аз не ви ли казах да изкарвате запасите? Joy
Но ви признавам, събрахте сума ти набори в темата! Чувате се! Joy

# 700
На път съм да си купя iRabbit. Sunglasses

# 701
Абе,  аз не ви ли казах да изкарвате запасите? Joy
Но ви признавам, събрахте сума ти набори в темата! Чувате се! Joy
Някои представяме няколко набора. Не зная тук какви са настроенията, но миналата година по това време най-вече за сънища, розмарин и напитки си приказвахме. Та дойдохме да нагледаме реколтата таз година.
 Stuck Out Tongue Winking Eye

# 702
  • София
На път съм да си купя iRabbit. Sunglasses
Ох, смяхме се със сълзи с тоя.И въпреки абсурда щерката не се отказа да пише френски паралелки...

# 703
С розмарина не приключихме ли за тази година?
Вече само бело и аперол, а и метна с тоник, че било по-добро от мента, глог и валериан

# 704
  • София
Ако искаш от НПМГ можеш много да вземеш, клубове, допълнителни дейности, олимпиади, но никой не те ръчка.
Макар и с една година давност, подписвам се зад всяка твоя дума в това изречение.
И така трябва! За да успява човек, в каквото и да било в този живот, трябва да има вътрешна мотивация. Мотивирането се възпитава, не се дава свише, според мен!

Общи условия

Активация на акаунт