СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 104 068
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
Във връзка с тревогите с "новозаразените" / кавичките са съвсем нарочни/, на гръцката граница от 31169 теста - 100 положителни. В периода 01.7-06.7.
Момичета, какво ви написах вчера? всичко е манипулация, не се шашкайте!

# 1 186
Нещо не мога да разбера как я тълкувате тази статистика ? Много или малко ви се виждат? Искате да кажете, че има хора без симптоми ли?
Не схващам много логиката на твърдението, че няма процентно увеличаване спрямо пробите и затова не трябва да се притесняваме. Нали тези проби се увеличават, защото заразата расте и се тестват контактните?  
Но спирам да развалям ведрото настроение в темата. В рисковата група сме, ама не изглеждаме така Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 08:04 от Amanda.D

# 1 187
  • Пловдив
При вас в колонка БАЛ има ли вече нещо? Имам впредвид в сайта на priem.ruo.bg?

Не. И в Пловдив ли нямате?
няма.

# 1 188
"На Промахон са 0.32%, десетки пъти по-малко като процент, защото там се тества предимно на случаен принцип, докато тези високи проценти при тестовете у нас се получават, защото се тестват болни със симптоми, контактни на вече установени вирусоносители и най-рисковите групи. Ако можеше да се направят 1 млн теста положителните проби щяха да са около това число, на Промахон, т.е. под половин процент от тестваните."

# 1 189
Ако не му допадне атмосферата, няма шанс да се мести, нали .....

Излишни тревоги. Първо, най-вероятно ще си намери среда в новия клас. Второ - ако това все пак не се случи и атмосферата в класа не му понася, може да смени паралелката, че и училището, стига да съвпадат програмите. Поне в София е така. Остави тийнейджъра да се терзае, като иска, но ти не се връзвай с неговите терзания.
Отпусни се и се наслаждавай на лятото. Кампанията е към края си, ще го запишете и наесен ще видите как ще е. А дотогава си живей щастливо и спокойно живота Cocktail
Благодаря за съвета 😘 вярно е, че много му се връзвам и много ги мисля нещата!
Не е лошо, че ги мислите нещата, но трябвало е тези размисли да се случат веднага след излизане на резултатите от НВО. За средата детето се притеснява основателно, има риск.
Единственото "успокоение" е,  че може часовете ФУЧ в СХН да са повече за И/ИТ. В нашето МГ за 11кл часовете са 108 за мат и 36 за информатика. Ако при вас ще са обратно, имало е смисъл от това упражнение 🙂
Успех!

# 1 190
  • Пловдив
Не е за тази тема, ама да кажа. Говорих с един близък, в лаборатория работи към МУ София, преподавател е баш по микробиология и се виждали с негов познат, вирусолог, оправяш пробите на майчин дом, та там нямало повече от 10 на ден. Абсолютния капацитет, по мнение на всичките им колеги, с които работят, за тестване на България, е 3500 макс. Абсолютния макс. Според него, е някои дни има натрупване от неотчетени от преден ден. Иначе, мен от вируса не ме е страх, но от последствията му за Обществото - много. За съжаление, нищо не можем да направим. Продължавам да мисля, че нямаше да е Голяма загуба да не отварят мачовете и затворените дискотеки.

# 1 191
polly_g_bg, казваш, че не трябва да се притесняваме, защото е все още клъстерно, а не дифузно.

# 1 192
Добро утро, телеманки 😂

Всичко съм гледалА аз, значи съм в рисковата група 🙂

Не сте спали, но и класиране не сте дочакали. Айде, днес да ни е на късмет 🍀

# 1 193
  • софия
Бал нЕма, няма да е днес.

# 1 194
Аз пак за профилите. Колкото и да чета за тях не се наместват разбираемо в кухата ми глава. Гледах учебниците по алгебра и геометрия за ПП за 11-и клас. И сега се чудя, разликата между математика,, основен профилиращ предмет, и математика, трети или четвърти профилиращ, само от ФУЧ ще дойде нали? И тези с основен профилиращ математика и паралелката с трети профилиращ математика, трябва да минат тези учебници в задължителната си профилирана подготовка. Така ли е?
Малко объркано го обясних, но нали съм в рисковата група, сутрин трудно фокусирам  вече 😂

# 1 195
  • Пловдив
Бал нЕма, няма да е днес.
Аа, синеокия рошко ще натисне бутона в 10 часа, според мен.

# 1 196
Сигурно иска да участва в някой сутрешен блок, ама с тия 330 няма да й дадат думата

# 1 197
  • у дома...
Панаирът в цялата държава е голЕм. Без значение дали става въпрос за КОВИД или за други неща. Е, не само в нашата държава... Тепърва ще се нагледаме на всякакви, хм, "интересни неща". Но всичко е точно!

И съвсем в духа на темата от снощи - "Блейк, телепортирай ни!" - някъде къмто 13-ти, че вече положението е "ай шъ му се не види и рабОтата!".

# 1 198
  • София
Влизам да ви кажа,че моята дъщеря е получила съобщение от госпожата на курсовете по математика и то гласи,от тази вечер да проверяват за първо класиране.Така че проверявайте.❤
Тя добре, че не й е била по български 😂
Щеше да е голям резил 😉
Бързала е жената ,но като цяло е така 😂😂😂Можела е по грамотно да пише

Със сигурност щеше повече да се старае, ако знаше, че ще я изтипосват в бг мама.

# 1 199
  • Варна
И във Варна няма бал. На моменти ме обзема съмнение да не би нещо да съм сбъркала и изобщо да не съм подала заявление, пък да си мисля, че съм.
Филмите и аз съм ги гледала. Не видях споменати "Арабела", "Призраци в блока" и "Призраци под виенското колело"

Общи условия

Активация на акаунт