СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 103 736
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 890
И ние се справихме с техниката за ДО. Със седмокласника ползваме общ лаптоп и добре, че аз ходех на работа, та имаше и компютър, и стая за всеки. Но някои платформи изискват по добро осигуряване, та за курса по математика и български език, нашият лаптоп не смогна. Добре, че голямямо дете спи събота сутрин до късно, та малкия ползваше лаптопа на брат си. Сега и ние ще купуваме нов лаптоп. За осми клас - всяка жаба, да си знае лаптопа Simple Smile (Аз си мислех, че имаме много техника, а едвам се справиха в ДО. Не искам да мисля, как се справят семейство с повече деца, с проблеми с интернета, в малки апартаменти... Дано да няма ДО на есен!)
А от вчера, малкия получи настолния компютър на брат си, великодушно подарен Simple Smile . Вече не му трябвал, купил си нов лаптоп. Цял ден малкия сам преинсталира, настройва. Бате само дава указания и идеи. Даже разместиха мебелите в стаята сами Simple Smile Привечер, баща му го пита "Излезе ли класирането?", а кандидат-гимназиста отговори: "Абе мама ще каже, ако има нещо! Сега имам работа!"
Преоритети Simple Smile

# 1 891
  • София
Не, а се водеха иновативно училище. Бяха с Гугъл платформа и акаунти с името на училището.
Едно от децата се оплака, че няма офис пакет и му казаха да ползва нещо друго, забравила съм какво. Да, но то нямаше анимации и транзишъни, та госпожата не оцени работата високо..
Пусках го уикенда на моя лаптоп само да сглобява презентациите
И моята дъщеря се бореше с анимациите и транзишъните, че трябваше да изкара 6 по ИТ, че е балообразуваща. Справи се с хиляди забивания на Power point—a и много нерви.

# 1 892
Чета и си мисля.....може ли така,с лека ръка,да творим един милион глупости за да прецакаме собствените си деца.МОН превъзнася ДО,а всички сме го изпитали на гърбовете си.Ефективност ,клони към 0,ако в къщи няма възрастен до детето.Не коментирам техниката,качеството на нета,който има всеки,а за вредата от висене с часове пред компа изобщо не искам да говоря.Да, и сега децата доста часове изкарват по този начин ,но с ДО това става задължително. И ако сега можеш да ограничиш детето си при ДО даже насила ще го сложиш на стола.
                               Чета и се интересувам как другите народи търсят изход от това положение и....установявам,че там освен ДО се търсят начини за реално посещение на децата в у-ще - предприемат се мерки за различни режими на посещение,дезинфекция,започваща още на входа , осигуряват маси със съответна защита,за да нямат децата близък контакт,работа с малки групи деца и какво ли не видях още.
                               Ние - ДО - лесно и удобно ,но за кого....този въпрос си задавам. Не ми се ще да правя анализ ,на това,което наблюдавах с моите деца.Много от така наречените "уроци" изобщо не се покриват с моите представи за ДО.Да дадеш № страница и да наредиш "прочетете" силно се разминава с моето понятие за урок и обучение.
                               Не мога да разбера ,защо така безропотно се съгласяваме с всичко ,което ни се представя за ефективно,иновативно и не знам си още какво,а всъщност са едни безплодни и безрезултатни опити за ДО.Ужас изпитвам като си представя какво трябва да изживеят децата ни,ако се започне отново с ДО и то с качеството ,което наблюдавах до сега.
                               Вирусът ще го има не знам си колко години,а вируси винаги си има...кога по-леки,кога по-опасни,но няма начин да живеем в стерилна среда.Питам и отговор не чакам - защо не се мисли как да се реорганизира училищната среда за да е безопасна за децата,как да повишим здравната култура и поведение и има още много как! Всички усилия насочени към ДО,към ограничаване на живота ни и намеса в него без да те зачетат като личност,но пък "грижа за човека" е това.Е,аз такава грижа не искам.Грижа,която ще изолира децата от социалната среда,ще ги "затвори" в къщи ,ще отнеме детството им.

# 1 893

Стгласна съм с всяка негова дума. И не съм предубедена, нито политически пристрастна.

# 1 894

Стгласна съм с всяка негова дума. И не съм предубедена, нито политически пристрастна.

*Съгласна. Писането през телефона ще ме побърка Flushed

# 1 895
  • София
За ДО се справихме. Добре, че месец преди това големият си купи лаптоп, който избирахме няколко месеца. Спряхме се на Lenovo idea pad. Води се за лек гейминг и му върши работа. Не е имал проблеми с ДО, на игри играе само на league of legends- става. Той така или иначе го искаше предимно за учене, документи, филми и подобно с идеята, че за Германия ще му трябва задължително. Наборът беше на настолния общ компютър. Ако започнат и тази година така, може би ще трябва да му купуваме лаптоп за да си стои в стаята и да не ни окупира хола. Иначе от училището заедно със свидетелството му дадоха и бележка с този акаунт към Майкрософт. Те не са го ползвали, но явно си върви с детето и са решили, че може да му потрябва.

# 1 896
  • Варна
Didia, напълно съм съгласна с казаното. За мен ДО беше изключително неприятно преживяване. Имам се за сравнително интелигентен човек, имам съвсем ясни спомени от ученото в училище и се опитвах да вървя с по-малкия ми син. НО! Срещнах ужасна опозиция от негова страна, той не приема сериозно моите обяснения, седи и ми се хили постоянно, уроци, домашни - отнемаше ни часове. Опитах се да го оставям сам някои дни, в резултат на което получавах съобщения от учителите, че не изпраща домашни. Накрая на 12.06. получи 2 по английски и 5 за срока и 5 за годината. В същото време от 2 години ходи на школа по английски и го владее на прилично ниво. Обяснението - госпожата основно изпраща задания в школо и очаква отговор. На него не му е интересно, казва - "Аз тези неща ги знам, госпожата е тъпа и няма да ѝ отговарям". И наистина е тъпо часове по език да ги водиш без жив контакт с учениците.
Седмокласникът се справяше по-добре, само първия месец се налагаше обяснения по математика, та си припомних какво се учи в 5ти и 7ми клас едновременно. При него основна работа свършиха школата и уроците за НВО, учителите в училище не успяха да подкарат никоя платформа така, както аз си представям, че би трябвало да протича онлайн обучение.
И в същото време учителите му от тази школа и уроци преподават в МГ Варна и там всичко си върви онлайн от първия ден, в който се обяви ДО. Реални часове, с реални домашни и проверки. Няма школо, няма "Добър ден, мили деца, прочетете си урока на еди-коя си страница". Има начин, има ресурси, при желание и добра подготовка нещата може да се случат с много добри резултати.
И накрая ясно, отчита се колко успешно е било ДО. Ми не, не е успешно.

# 1 897
Заставам зад всяка дума на този човек!
И никак не ме интересува на коя партия е член, щом назовава проблемите с истинските им имена и вижда не само настоящето състояние на ДО , а и до какво ще доведе в бъдеще.
Дали ще го чуят и осмислят казаното от него ?

# 1 898
  • София

Дидиа, заставам зад всяка твоя дума. Мисълта за ДО от есента ме ужасява. А и ако започнем с нов език....пречувствам крушение. Моя син, който се очертава домошар, се изказа, че му е дошло много стоенето в къщи, липсата на контакти. Стоенето и пред електронно устройство също не е нещо, което искам за него. Както каза и човека - нервната им система не е зряла за това. За съжаление той не е от децата, които нямат интерес към игри. Напротив. Играе най-различни и преди ДО можех да контролирам това с приложението на гугъл за ограничаване на нета и приложения в телефона му. След въвеждането на ДО нямаше как да огранича потреблението. На всичко отгоре е и пристрастен към тия тъпи клипове, които разни хора бълват със стотици. Спрях поне y tube, но...
Да не говорим за нуждата от движение и чист въздух на всеки жив организъм.
Така че съм готова на бунт, ако въведат изцяло ДО от есента.

# 1 899
  • София
Така е, Didia, нашето училище беше мръсно и прашасало. Когато минех оттам през деня, чистачките седят отвън до контейнерите и пушат. Съмнявам се, че ще стане по-чисто.

# 1 900

Е,аз сега видях изказването на професора,но това което чух се покрива на 100 %,че и повече с моите терзания относно бъдещето на децата ни.Няма политика,партия или нещо друго под слънцето по - важно от развитието на децата ни и то в нормална,здравословна и положителна среда.

# 1 901
Наскоро пусках линк в темата.

Във връзка с писмо от МОН с вх. № РУО1-16431/02.07.2020 г. Ви уведомявам, че поради продължаващата епидемиологична обстановка на територията на Република България и с цел подсигуряване на учебен процес от разстояние при необходимост, всички директори на училища трябва да създадат организация, за да бъдат предоставени създадените от Министерство на образованието и науката @edu.mon.bg електронни профили на учители и ученици, в случай че все още не са го направили.
Чрез тези профили ще се осигурява всяка бъдеща интеграция както с информационните системи и платформи на МОН, така и с допълнителните ресурси, осигурявани от министерството.
Електронните профили са персонални, т.е. всеки акаунт отговаря на точно определен потребител и следва да се дават единствено на учителя/ученика, за когото са предназначени или на родителите на ученици под 14 годишна възраст или ученици със СОП. Тези служебни акаунти ще бъдат активни, докато учителят преподава в системата на училищното образование, респективно докато ученикът посещава училище от I до XII клас.

# 1 902
  • Варна
По какъв повод е изказването? Скоро ли е дискусията? Чудя се дали ще се изслушат родителите и дали изобщо ще се направи информиран избор

# 1 903
От 9. юли е - промените в ЗПУО на първо четене в народното събрание.

# 1 904
От 9. юли е - промените в ЗПУО на първо четене в народното събрание.
                Мили ми родители,изобщо не се заблуждавайте,че някой ще ви изслуша и най-важното ще чуе вашето мнение.Сега е най-удобния момент за манипулация и прокарване на идеи,които при други условия няма да бъдат приети и ще предизвикат масово недоволство.
                 Защо ви казвам това и то с такава сигурност - защото в момента оспорваме проект за реконструкция и разширение на околовръстния път.Не сме срещу разширението и реконструкцията на самия околовръстен път,а на разширението на булеварда ни,което вкарва високоскоростна магистрала / разрешена скорост 80 км/ч/ на 1.50 м под прозорците ни с тротоар 1.50 Опасно за децата ни и без това стават най-много ПТП-та в тази част.И когато се обърнахме за съдействие се оказа,че нито АПИ,нито СО,нито другите заинтересовани не пожелаха да се запознаят с оспорваните от нас елементи от плана.Оказахме са абсолютно сами без подкрепа на нито една институция и то....в правова държава, както се рекламираме. На срещата с гл.архитект бях потресена от наглите му лъжи.Не можех да приема,че в очите те гледа и лъже.Все пак всички бяхме грамотни хора на тази среща и можем да четем планове.Стигнахме и до протест и се надявам,че ще продължим,ако не се направи тази корекция,на план вкаран за оповестяване по време на ИП.
                 Същото очаквам и по повод ДО.За това съм се приготвила и за протестни действия и за съд,ако се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт