СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 103 766
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 860
  • София
Вижте какво небе имаше вчера в района на Боровец...за пръв път видях такива облаци;)

Да, нали? И аз го наблюдавах и това се чудех дали съм виждала друг път такива перести облаци.
Аз не сънивам НВо и резултата - слава на бога, явно съм го преживяла!

# 1 861
Наборът има лаптоп, но сега събира пари за настолен компютър. Лаптопът не му бил достатъчен.
Дребният окупира семейния компютър. И той хленчи за нов.
И двете машини са доста мощни и не  знам защо хленчат за нови. Знам де, защото не знам си коя игра лагвала като се играе на максималните настройки. Само че за това вина до голяма степен има интернетът, а там не мога да направя кой знае какво.
В момента сме на Виваком. Договорът ми изтече и ще ги сменям. На някои места в града имат много бърз интернет, на нашата улица - нъцки. Писах и се обаждах на 100 места, никой не знае как и кога ще си разширяват оптичната мрежа. Гледах Нетуъркс, но и при тях за нашата улица е греда. Не могат да ми предложат кой знае каква скорост.
Хора, вкъщи е страшно! За ДО нета стига, там няма проблеми, но като започнат и двамата вечер да играят е ужас. Отделно наборът постоянно тегли или качва нещо паралелно и ние с баща им като се закачим. И се почва "Какво става с нета? Кой краде всичкия нет? Намали си настройките!" Война за интернет. Почват да се драчат двамата и да мерят кой колко ползвал 😂

# 1 862
Сладури:)
У нас в момента няма никакви такива драми, не можем да ги приберем от игра навън. Особено дребното...Големият много не харесва жегите и предимно следобед и вечер е навън.

# 1 863
  • Бургас
Те и нашите през деня са навън, но вечер окупират плейстейшъна. И се започва чепкане на кой кога му свършва времето, колко стотни си го е пресрочил... Драма! Пустия му Фортнайт.

# 1 864
Добре е, че сме различни. Я вижте какви красоти споделяте. Страхотни снимки 😍
Аз не умея да уловя красотата на момента, но пък имам и попадения 🙂

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 21:14 от rummi_pl

# 1 865
  • Варна
У нас още на втория месец предлагали на мъжа ми да увеличат пакета за интернет, щото забелязали голямо потребление.
Наборът излиза, когато има тренировки и след това се мотае с децата от отбора. Ако няма тренировки, седи и си блее пред компа. Започнах да му събирам книгите за 8 клас, но хич не му се чува за четене.

# 1 866
  • Sofia
На девойката й купихме Dell Inspiron 15,6" 7000 2 in 1  на последния щатски Black Friday.  Горещо го препоръчвам. Тя искаше за есента в осми клас собствен да има, не й трябвал в седми клас. Добре, че баща й е далновиден относно технологиите и го получи по-рано. Иначе щеше да е трудно по време на ДО - имаме настолен компютър, но ние и двамата хоум офис, закачаме само монитора към служебните лаптопи, за нея ред трудно щеше да има.

# 1 867
  • Пловдив
Оф, зачекнахте болна тема. Два настолни компютъра имаме, три таблета, един лаптоп и пак не става работата. Миналата година купихме на набора нов (нов в смисъл нов за нас, иначе беше с много добри параметри, но втора ръка) настолен Комп за неговата стая, но явно видео картата не е много хубава и сега иска друга. Другия настолен беше топ, ама преди 10 години. И той плаче за нов. Лап топа и той е слаба ракия. Но проблема ни е с Интернета. Живеем на село, провайдъра уж има всички екстри, обаче стана провайдър и на ТВ по същия кабел и от тогава нета в стаята на сина ми е ужас и всеки ден ни вдига скандали. Не знам какво да правя, нито виваком, нито мтел осигуряват кабелно обслужване за ТВ и нет в наше село, а не искаме да дупчим къщата. Когато се строеше, кабелите сме ги извадии в кутия отпред на къщата и само там се пъха кабела на доставчика и край. А сега... Много тъпо. Ползваме ли всички нет вкъщи, става много бавен. Не знам. Но е проблем, когато става въпрос за ДО, айде за игри не се вживявам, да мрънка, ама... Завиждам на майките с децата, които не играят игри, голям рахат е. Моите деца така и не си намериха приятели съседчета. На възрастта на сина ми има много, обикалят на тумби, но той не иска. Преди 3 години излезе с тях 3 пъти, откраднаха му колелото в единия ден, на другия ден се прибра и каза, че повече няма да излиза с тези деца. Били го карали да казва в магазина, че едно от децата откраднало нещо си. Те го били видяли. Ама синчето не го бил видял и отказал. И каза, че с такива деца няма да се занимава повече.  Не знам и аз кой крив и кой прав, мина и замина, но е факт, че даже не ги поздравява, като ги види. Но компютрите да важни и може да се наложи да инвестиране в нов пак скоро.

# 1 868
  • София
Нашите лаптопи издържаха положението. Наборката ползваше моя личен, малкият на баща си, аз служебен, ММ не работи от вкъщи, но си има настолен. Но и няма отделна стая за него, че иначе с онлайн срещи щеше да е трудно за четиричленно семейство. Всеки си иска самостоятелно място, та изведнъж ни отесня апартаментът. Та ние имаме нужда от доста по-голяма инвестиция, не само лаптопи Simple Smile И май по-добре да не знам как се оправят родителите с три деца ученици - не само техника, но и пространство..

# 1 869
  • София
Ох, като ви чета и ми просветва, че ще трябва да се простя с идеята за нов диван тази година. Ако ще имат ДО ще трябва да купим не един, а два лаптопа. С отминалото ДО се справихме криво-ляво благодарение на това, че бяхме хоум офис, но кой знае как ще е по-нататък.

# 1 870
И без ДО смятам, че всеки ученик среден курс трябва да има собствена машина. Може да е слабичък лаптоп, но имат доста домашни, свързани с проекти и тн..
Ние купихме преди 2г нов лаптоп, сега искаше геймърски компютър. Беше събрал повече от половината пари и си го избра. Аз само валидирах параметрите и моделите.. Изненада ме приятно, малко е шумничък, но той и без това стои със слушалки Simple Smile, а и вероятно се свиква
За догодина има ли ДО ще се карам ако не му дадат акаунт за Офис 365. Това отказвам да купя!

# 1 871
  • София
Mama Taz, офис 365 на нас ни дадоха с акаунтите, които им направиха в edu govern.org По принцип би трябвало всеки ученик да има такъв достъп.

# 1 872
  • Варна
Мама Таз, нямате ли акаунт? Бях останала с впечатление, че от МОН са направили акаунти на всички ученици и учители и много се ядосвах, че в нашето училище не започват работа с платформата. Може би чак на 4тата седмица започнаха да карат някои часове в Тиймс, а петокласникът в същото училище чак след Великден. Писах гневен имейл до училището, че не върви ДО, и какво от това. От новините бях разбрала, че всички имат акаунти, за да може бързо да се започне онлайн в реално време

# 1 873
  • гр.София
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/direktorat-na-frenskata-gimnazi … nlayn-obuchenieto
Ето,да поопознаете директора на 9ФЕГ

# 1 874
Не, а се водеха иновативно училище. Бяха с Гугъл платформа и акаунти с името на училището.
Едно от децата се оплака, че няма офис пакет и му казаха да ползва нещо друго, забравила съм какво. Да, но то нямаше анимации и транзишъни, та госпожата не оцени работата високо..
Пусках го уикенда на моя лаптоп само да сглобява презентациите

Общи условия

Активация на акаунт