Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 851
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Думата "пестене" си е много важна при покупки. И не в смисъла на лишения, макар и при някои въпроса да стои точно така, а като "разумно". Абсолютно безсмислено е да се дават цитираните суми за количка. Специално Cloud Z го гледах в Германия, още когато не беше пристигнал у нас. Еми, кошница като кошница. И безумно скъпа. Бебето си иска майката, ако ще и в позлатени колички да се вози.
Не се срамувайте, че не искате или не можете да дадете 3000лв. за количката на бебето!!!
За мен пък е немислимо да не си го прегръщам постоянно. И все още - на година и почти пет месеца - го нося в слинг. Ама хора всякакви. Децата обаче са еднакви. Всички са невинни и добри и никое не е повече от другото, независимо от количката, с която го возят.

# 496
Не само това. Всички имаме и различен начин на живот. За мен кошницата бе ненужна. Не ползвам автомобил толкова често. По-добра инвестиция за мен бе седалка 0-18 и удобна количка, защото ходя много пеш.

# 497
Ох, като почнете с тия мантри. Кошница като кошница друг път.
Точно този кош на Сайбекс е едно от най - добрите неща, които са изкарвали въобще. И не е кошница като кошница, защото в някой продукти се влага мисъл, материали и минават тестове за безопасност. БЕЗОПАСНОСТ. Не е идеята просто да си сложиш бебето в нещо, за да отбиеш номера, тип всички 3в1 китайски боклуци, които се предлагат на пазара.
И да, има по - евтини алтернативи, щом конкретния човек няма особени финаснови възможности, но да се принизява един от най - сигурните продукти на пазара в подобна дискусия е смешно. В частта за възможностите за количка ще се съглася, понеже за мен някои от сумите са крайно неоправдани за удобството, което предлагат въпросните колички. Аз избрах възможно най - доброто за мен от двата свята, а именно среден клас количка и най - висок клас кошница за кола, понеже безопасността по време на пътуване в кола ми е топ приоритет от това, да бутам количка за 2000+ лева.

За мен не е опция да се ползва кошът за кола като алтернатива на коша за новородено, изобщо. За инцидентни излизания с цел удобство на родителя ок, но не и по принцип. Имам Клауд З, имам и въпросния мега скъп чувал за коша (който впрочем е една от най - тъпите покупки, които съм правила, особено пък за 150лв), но е ползван главно за ходене в магазини и т.н., не и като основно средство за придвижване.

# 498
Ако шасито е 2500 лв а кошовете са около 700 лв единият е възможно да сте права. Обаче общият случай не е това. И е хубаво, че се коментира, за да се знае и от хора, които тепърва навлизат в темата за колички, кошове и кошчета.
Масовото производство на кошче за кола не предполага бебе да седи в него на дълги разходки.

Тук е под въпрос определен модел, не бюджет. И дали може едното да замести другото. Питането е за Priam и специално за Cloud Z кошницата, не за масовото производство. На него отговарям. Дамата не пита има ли смисъл да дава Х пари, а дали е лека и удобна! За да се знае, че има кошници, които позволяват да се разхожда бебето в тях, че може да се замести коша, ако е по-удобно да се използва кошницата. Не става въпрос да се спести от коша! Защото аз отначало знаех, че няма да е удобно всеки път да изваждам бебето от коша, за да го кача в колата. Само че във всички магазини ми казваха, че не може да се вози бебе в кошницата. Докато не прочетох в темата за този модел. Моето бебе винаги заспиваше навън и така го качвах в колата директно с кошницата и го свалях, носих го вкъщи, без да го будя. Със сигурност хората, които се движат предимно пеша, е по-смислено да вземат и коша. Но според мен е по-добре при възможност да се пробва дали въобще бебето ще седи в кош, защото много хора се оплакват, че бебето им не иска да седи в коша и ги носят със слингове.
Колкото до чувала, има смисъл само ако кошницата се използва и за разходка. Иначе наистина е безмислен. Аз съм го ползвала всеки ден.

А тази тема колко смислено е да се дават някакви пари за количка е безумно да се коментира вече. Мое дете - мой бюджет- моя работа. Още повече, че живея в планината на много стръмен терен и точно тази количка е безценна за мен! Сама си се изкачва.
А шасито с тапицерията беше около 1700-1800 лв, за модела за който е въпроса! Без 20те процента които в Рая тойс често пускат. За Е-priam имаше скоро 25%. Излиза даже по-евтино от Стокке или Мима, а е с мотор!

Fishy , основното ми изискване беше седалката да се сгъва заедно със шасито, за да е по-удобно за колата. Случаят с Egg не е такъв. Дръжката и управлението на Cybex също ми бяха по удобни, но това си е индивидуално.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 13:24 от Boardbabe

# 499
Не разбрах, че отговаряте на дамата, извинявам се. Мислех, че дискутирате предния въпрос дали просто кошът за кола може да се ползва за разходка с количка Simple Smile
Естествено, че и парите и детето са си ваши, аз не твърдя обратното и не виждам защо се ядосвате.

# 500
Здравейте, изчетох тази и доста теми назад.... не виждам особено мнения за количките iCandy (конкретно Peach), ако някой е ползвал, може ли да сподели мнение за нея.... Също ако някой може да помогне със списък на магазини във Варна, където могат да се гледат колички (изключвам Хиполенд, Рошко, Рая Тойс, защото ги знам вече Simple Smile ....) А има ли магазини, където могат да се видят полските колички Bebetto? и благодаря предварително!!! Чакаме първо бебе и вече съм в шок с избора на количка Stuck Out Tongue

# 501
Не разбрах, че отговаряте на дамата, извинявам се. Мислех, че дискутирате предния въпрос дали просто кошът за кола може да се ползва за разходка с количка Simple Smile
Естествено, че и парите и детето са си ваши, аз не твърдя обратното и не виждам защо се ядосвате.

Това беше в отговор на друг коментар ☺

# 502
Здравейте, изчетох тази и доста теми назад.... не виждам особено мнения за количките iCandy (конкретно Peach), ако някой е ползвал, може ли да сподели мнение за нея.... Също ако някой може да помогне със списък на магазини във Варна, където могат да се гледат колички (изключвам Хиполенд, Рошко, Рая Тойс, защото ги знам вече Simple Smile ....) А има ли магазини, където могат да се видят полските колички Bebetto? и благодаря предварително!!! Чакаме първо бебе и вече съм в шок с избора на количка Stuck Out Tongue
Ако ви се пътува до Бургас препоръчвам два магазина: Бебе макс и магазин Синди. Магазин Синди предлагат полски колички, но не съм сигурна дали имат точно марка Bebetto. Имат фейсбук страница може да ги попитате там. Казва се детски магазин Синди страницата им Simple Smile

# 503
Аз ходих до Зарафа. Не е особено голям избора ,но пък си харесах количка ☺️

# 504
  • Седмото небе
Момичета имам едно питане , което може и да ви стори глупаво.
Вчера ни подариха ето това:

Докато го разглеждам подробно видях, че е на марката Jane. А количка още не сме купили понеже е още доста рано, а и като цяло там ще имам няколко ограничения заради кофти асансьор. Не толкова заради изисквания или бюджет.
Та питането ми е следното-това столче дали става единствено и само за шаситата на тази марка? Или пък евентуално съществуват някакви универсални адаптори позволяващи ползването му и с шасита на други марки? И моля не се смейте на последното-просто ми хрумна като идея...

# 505
Здравейте, днес получих количката си Cybex Balios S Lux, но от Raya toys  са объркали цвета на рамката и ще я връщам за смяна. Отворих и коша за 0-6м и забелязах някакъв дефект, като малко възелче, направо ще ми извади очите, чудя се дали да го изпратя и него да го сменят. Някоя мама с кош Cot S на Cybex може ли да каже дали е дефект само на моя кош или попринцип е нещо фабрично, което се среща често?

# 506
Айко, Зарафа, и един магазин по Битоля, след пресечката за поликлиниката- в ляво 🤣надявам се разбра къде е. Не му помня името, но имаше полски колички.

# 507
Mutsy Evo води ли се за добра количка /в смисъл комфортна за бебето, проходима по криви тротоари, здрава/? Гледам, че има в олх от тях, а в градинката наблизо също много често се срещат.

# 508
Mutsy Evo води ли се за добра количка /в смисъл комфортна за бебето, проходима по криви тротоари, здрава/? Гледам, че има в олх от тях, а в градинката наблизо също много често се срещат.
Да, количката е от сравнително висок клас. Имам познати с такава, доволни са.

# 509
  • Бургас

Моята е i2, но като гледам гумите им са еднакви. Страшно проходима е и много маневрена. Тежестта ѝ не се усеща изобщо. Амортисьорите са хубави и е удобна за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт