Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 873
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Много добре казано!
На мен също са ми неприятни постоянните снобарски изказвания да се купуват "маркови" колички, каквото и да значи това. Ами не всеки има тази възможност. Както и не всеки би си купил количка втора употреба. Отделно, че е и въпрос на вкус, защото има скъпи, но откровено грозни колички. А мен специално трябва първо на външен вид да ми хареса.
Мъжа ми вчера за първи път видя Мима на живо в Комсед и щеше да припадне от дизайн, качество и цена. 😄 Няколко пъти ме пита да не би да е грешка и количката да струва 240 лв, вместо 2400 😁

# 466
  • където ми е най-добре
Аз искам да си кажа моят опит. Имала съм тази полска количка, която е от така недолюбваните тук тежки колички с помпащи се гуми и Пег перего. Мога да кажа два минуса на полската количка - малък и беше багажникът и не може да мине през хрея на летището без да се махат гумите. Да, голяма е! Трудно се сгъва - с цели 2-3 мин. повече от Пег перего. Но съм я ползвала предимно нея, а перегото се ползваше при пътуване. Марсел си я запазих и за второто дете, защото е изключително удобна за разходки през неравните ни улици и тротоари, при слизане/изкачване на стълби бебето/детето не усеща много друсането. Амортесьорите на тежките колички са много добри. За Пег перегото също мога да кажа суперлативи, но вече е писано за тях. Искам да кажа че и полските колички не са за изхвърляне.

# 467
Аз не просто си взех полска 3 в 1 , но и втора ръка за 300 лв. Изключително запазена. Ами страшно съм доволна как преминавам с нея по тротоари и павета в центъра на София. И сега с калта и праха дори не ме е яд на какво заприличва и ще стане зимата. След доста проучвания стигнах до извода, че има плюсове и минуси всяка една количка -и от 300 и от 3300 лв. Може и да я сменя на пролет с нещо по-леко и сгъваемо, но поне няма да ме е яд, че съм хвърлила куп пари.

# 468
Дами, имала съм и от "двата вида" колички. Въпреки това, което казвате, продължавам да смятам, че разликите не оправдават цената на средно амортизиран автомобил за бебешка количка.

Разбира се, ако някой много държи на това, ще намери обяснение защо да даде един куп пари. Моето мнение има за цел да даде шанс на дами с по-малко пари, да ги вложат в нещо по-полезно, а и да не опъва шия цялата рода, за да додрапа до заветните Сайбекси, Мима Хари и т.н. Разликите в качеството НЕ оправдават разликата от средно 800 лева в цената.

Освен това, отдавна мисля, че може би трябва да има две теми за колички - тази и още една за избор на бюджетни колички. Иначе този разговор ще се води вечно.

Правилно, трябва да има тема за скъпи и евтини колички. Когато търсих мнения за хубава количка и като видях, че не мога да си позволя нито една от споменатите марки, направо се отказах да чета темата. Взех каквото ми хареса по съвет да не е под 500 лв. поне и това е. Сигурно ще има разлика с една количка от 1200, но понякога няма как да дадеш пари, които събираш цяла година само за една количка.

# 469
Аз съм от тези, които не биха дали 1500лв за количка, при положение, че първата ми кола студентските години струваше 2хил. Не бих си взела и количка втора употреба.
Съответно:
Дете 1 изгледах с полска до 6м (беше 700лв нова), не ми беше удобна (защото се сгъва неудобно и защото пуках гуми), и лятно Лорели до годинката. Лорелито беше супер първия месец, после стана много "дървено" на бутане, но си свърши задачата. Харесвам колички, които имат всичко като аксесоари към тях - покривало за крачета, матраче, дъждобран, а не да ги търся да ги събирам. Та това Лорели беше така. Товарих го много и освен неманевреност, друго в него не ми пречеше.
Дете 2 го возих 3м в комбинирана нова количка Чиполино, която взех заради теглото и - 8кг. Тя е много маневрена, можеше да бъде помислено малко повече за някои дреболии, но нищо фрапантно. Проблемът и е, че се разклати дръжката там, където се захваща за рамата при последното й катерене по стълби. В гаранция е, оставила съм я. Не мисля, че ще я тикам повече след като я оправят. Абсурдно е това, което стана само след 3 месеца бутане, та в този момент ми просветна, че има истина в "евтиното излиза скъпо". Същия ден отидох в най-близкия най-голям бебешки магазин и взех Mast M2. Лятна е, компактна. Засега съм доволна от нея, единственото, че е много открита, та ще инвестирам в стабилен чувал за зимата.
Вече знам за себе си какво търся в количка и мога да се ориентирам какво ми върши работа. Според динамиката на ежедневието и инфраструктурата на местожителството тези неща се менят за всеки.
Важно ми е да е лека (под 8кг, идеален случай), защото я вдигам в багажник често;
да се сгъва лесно, пак по тази причина;
да е маневрена, което е единственото, за което се допитвам до чужди мнения, понеже в магазина всички са маневрени;
да има адекватен багажник, защото редовно пазарувам с нея;
да има добър на големина сенник
да няма надуваеми гуми
да й се регулира дръжката
да има прозорче за наблюдение на сенника за летните (нещо, което с изненада открих, че не е по default.)
и да открия всичко това в под 500лв, за да не ме е яд, ако в хода на ползване излезе непредвидено неудобство и да имам свободата да си взема друга, пак в този ценови диапазон. Естествено, има го моментът, че една количка от 1500 МОЖЕ БИ не би ми направила проблем, но не мога да рискувам да си остана само с нея, ако не ми е удобна. А това не е правопропорционално на сумата, похарчена за нея.
My 2 cents по темата Simple Smile Леко бутане, приятни разходки и щастливи бебета на всички.

А, и още нещо - за стол да кола си струва да се отдели максимално много бюджет, според мен, и ако от нещо ще се пести, то 1000 пъти по-добре е това да бъде количката, за сметка на столчето Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 11:09 от greenbabybee

# 470
Много добре казано!
На мен също са ми неприятни постоянните снобарски изказвания да се купуват "маркови" колички, каквото и да значи това. Ами не всеки има тази възможност. Както и не всеки би си купил количка втора употреба. Отделно, че е и въпрос на вкус, защото има скъпи, но откровено грозни колички. А мен специално трябва първо на външен вид да ми хареса.
Мъжа ми вчера за първи път видя Мима на живо в Комсед и щеше да припадне от дизайн, качество и цена. 😄 Няколко пъти ме пита да не би да е грешка и количката да струва 240 лв, вместо 2400 😁

Само да вметна,че на бебето му е все тая външния вид на количката ,все пак няма да ходите на изложба с нея Simple Smile За да е скъпа количката значи има защо. Дизайна не е всичко има куп други по-важни неща при избора на количка. Важното за бебето е комфорта при разходката, а не мозъка му да става на айрян при всяко излизане , а пък майката да се кефи,че количка е красива Simple Smile. Затова хората са казали евтино и качествено няма в едно има ги ама по отделно Simple Smile За това не мисля,че хората който могат да си позволят по-скъпи колички са снобари Simple Smile На пълно споделям и написаното от greenbabybee  цитирам:"Абсурдно е това, което стана само след 3 месеца бутане, та в този момент ми просветна, че има истина в "евтиното излиза скъпо"." край на цитата Simple Smile

# 471
  • Бургас
Много добре казано!

Само да вметна,че на бебето му е все тая външния вид на количката ,все пак няма да ходите на изложба с нея Simple Smile За да е скъпа количката значи има защо. Дизайна не е всичко има куп други по-важни неща при избора на количка. Важното за бебето е комфорта при разходката, а не мозъка му да става на айрян при всяко излизане , а пък майката да се кефи,че количка е красива Simple Smile. Затова хората са казали евтино и качествено няма в едно има ги ама по отделно Simple Smile За това не мисля,че хората който могат да си позволят по-скъпи колички са снобари Simple Smile На пълно споделям и написаното от greenbabybee  цитирам:"Абсурдно е това, което стана само след 3 месеца бутане, та в този момент ми просветна, че има истина в "евтиното излиза скъпо"." край на цитата Simple Smile

Четенето с разбиране е много хубаво нещо...
Никъде не съм казала, че хората които си купуват скъпи колички са снобари!
Моите също не са евтини, ама не го изтъквам  във всеки пост.
И да, снобарско е изказването "дай още някой лев отгоре и си купи маркова количка", когато някоя жена пита за нещо бюджетно. Като ги нямаш тези пари как да ги отделиш? Едно бебе не изисква само количка. Има още един куп покупки и всеки си знае положението и бюджета.
А мозъците на бебетата не стават на айрян в евтини возила. Даже, като гледам полските ми се струват доста комфортни за бебе, макар и тежки за майката.
Аз съм маниак на тема колички и до сега, с три деца, са минали 6 бр през ръцете ми и евтини и скъпи. Да, разлика има, но и в евтина количка спокойно може да се изгледа бебе.
А въпросната Мима беше толкова раздрънкана и със захабена кожа само от стоене в магазина, че ако това е качество...

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 13:18 от Мария

# 472
Изобщо не мога да се съглася, че Балиоса се сгъвал трудно, тракал и се получавали луфтове, особено пък от продавачки. Бутала съм достатъчно дълго време тази количка, за да кажа, че е повече от чудесна и нито едно от тези неща не са верни. Забелязвам, че има изключително глупави и некомпетентни хора из тези магазини. За справка, когато купувахме нашата, продавачката в Рая Тойс беше изключително отзивчива и ни накара няколко пъти да сгънем и разгънем мострата, понеже наистина начинът на сгъване е специфичен, но не е труден. Съгвала съм и разгъвала тази количка стотици пъти с бебето в ръка. Сега я бута моя близка приятелка и също е повече от доволна. Преди да им я пратя бяха ходили да я видят в магазин и им бяха наговорили абсолютно същите глупости, плюс, че единият консултант даже не знаел как да я разгъне. Толкова по темата.
Сега съм с Ергобейби Метро. Ми, лека е, лесно се сгъва и разгъва, прохладна за лятото, но до там приключват всички плюсове. Друса изключително, скърца, трака, а сенника е потресаващ. Не бих я препоръчала.

# 473
Здравейте, предстои ни закупуване на количка. С жена ми сме се спрели на Tutis Uno. Дали има някой, който може да сподели мнение? Ще сме ви благодарни! Simple Smile

# 474
Дами , дайте мнение за тази количка . Моля , спешно Wink

# 475
Здравейте момичета, моля за съвет, четох доста от темите назад... Казусът е следният, а по-долу и някои моделчета, за които бих се радвала ако имате наблюдения.

Чакаме януарско бебе и тръгнахме отзад напред - взехме лятна лека количка.... Зимата не знам колко и къде ще излизаме, предполагам ще пробвам и слинг/ергораница, но според мен ще имаме нужда и  от количка и кош за новородено,а и после като резерва или за по-горски пътища може да имаме още една с по-големи гуми и амортисьори .... търся да купя бюджетен резервен вариант 2ра ръка със бебешки a.k.a.
Гледам следните модели препоръчани из предните теми mutsy 4-rider, mutsy evo, nutsy transporter, baby confort high-trek, jane slalom pro, jane muum,  matrix 2, kinderkraft и x- lander x-move , tfk joggster twist, peg perego book 51, baby design lupo, chipolino up down, abc design 3 tek засега...ако може да ме ориентирате да намаля поне бройката на наблмдавсни модели? Simple Smile Като цяло гледам какво има из продавалниците и олх - дали може да дадете съвет?
Улицата ни е тясна и няма тротоар, придвижването из квартала си е офроуд, ще се налага да ползвам кола често (знам няма как да е лека, но поне компактна или лесна за разглабяне).  Извинявам се ако ми е малко хсотипна мисълта, ама вече толкова много модели и сайтове и мисли са ми овъртени в главата, че е хаос Joy
Аз бих препоръчала Mutsy Evo ,би издържала се справила със павирана улица.Изключително здрави са.

# 476
Здравейте, някоя от вас, която има тази количка от снимката може ли да сподели менние за нея- удобна ли е,маневрена,лека и т.н.Също така столчето за кола  Cloud-Z удобно ли е, може ли успешно да замени коша от 0 до 6 м,тъй като бебето ще се роди януари и не мисля,че има нужда от този кош?

# 477
Който и да произвежда Лорели и Бертони, фактът е, че безброй бебета ежедневно биват возени много успешно в техни колички. И е хубаво майките, които всъщност нямат чак толкова много финансови възможности, да не се чувстват притиснати да купуват 10 пъти по-скъпи колички, защото уж били МНОГО по-качествени. Може и да има някакви предимства, но като цяло, всъщност, са пренебрежимо малко. По-скоро става дума за мода и престиж, не за качества.
Надявам се че имате лично наблюдение върху нещата,защото иначе ще сметна,че говорите наизуст.Лорели като качество са  много зле,а по-високият клас колички издържат гаранционният си срок без проблем.Не искам да задълбавам,но имам възможност да наблюдавам тези неща.

# 478
Здравейте, някоя от вас, която има тази количка от снимката може ли да сподели менние за нея- удобна ли е,маневрена,лека и т.н.Също така столчето за кола  Cloud-Z удобно ли е, може ли успешно да замени коша от 0 до 6 м,тъй като бебето ще се роди януари и не мисля,че има нужда от този кош?
Кошницата за кола не заменя коша за новородено!

# 479
Кошницата за кола не заменя коша за новородено!

Защо мислите така? Все пак зимата няма да може да се излиза чак толкова много, предимно ще е с кола. Имам позната, която точно така направи.Исках да разбера дали има и други,които са постъпили така?

Общи условия

Активация на акаунт