Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 676
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Сетът е на pre-order, ще го получа едва след седмица-две. Тогава ще снимам с удоволствие. Иначе на снимката на мен ми прилича на Lux carrycoat сякаш, кое те кара да мислиш, че не е? Да взема да им звънна освен Simple Smile

EDIT
На Lux си ми прилича показаното на снимката в сайта. Lite изглежда така:

В Online4baby на картинките е показано това, което си е Lux:

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 07:47 от Макарон

# 691
Може би аз не се ориентирам което точно се води Lux тогава. Понеже като гледах в бг сайтовете, където разбира се има само последни модели на Priam, ми направи впечатление, че самият кош е малко по-различен в долната си част. Вероятно моделът в online4baby е от миналогодишна колекция и дизайнът е сменен.

Сетът е на pre-order, ще го получа едва след седмица-две. Тогава ще снимам с удоволствие. Иначе на снимката на мен ми прилича на Lux carrycoat сякаш, кое те кара да мислиш, че не е? Да взема да им звънна освен Simple Smile

EDIT
На Lux си ми прилича показаното на снимката в сайта. Lite изглежда така:

В Online4baby на картинките е показано това, което си е Lux:

# 692
Не е миналогодишен, ами даже от 2017 или 2018, забравих вече. Разликите са от моя гледна точка козметични - цвят и плат на дамаската, разните метализирани елементи и надписи по шасито, формата на крачетата под коша за новородено и т.н. Има сравнения онлайн между различните години. Май единствената съществена за мен разлика са колелата - сегашните предни колела са средно големи, докато този по-стар модел има два варианта за предни колела, стандартен за градски условия (каквито са в този комплект) и големи високопроходими (all terrain, били подходящи за планински разходки по екопътеки примерно).

# 693
Здравейте, очакваме априлско бебе и вече започвам да се замислям за количка. Изчетох темата, но т.к. покупката на количка е цяла наука бих се допитала до вашето мнение.
Основно тук се коментира Cybex, обаче има ли модели, които са поне 2в1 за бюджет до 800лв. Какво ви е мнението за трансформиращ се кош- удобството е, че не се чудиш къде да съхраняваш коша, който не ползваш, но дали е удобно за бебето.
Бих разгледала и други варианти за бюджет 1000лв, но в комплект със столче за кола.
Благодаря

# 694
Само да кажа, че от Online4Baby са ми изпратили количката по-рано от очакваното и вчесто към 20 ноември, вече е при превозвача. Ще ми излезе 73 лв транспортни разходи + 20 лв вип услуга (която включва преопаковане, преглед дали всичко е изправно и няма щети при транспорта и подробни снимки днес) + 35 лв допълнителна застраховка (на пълната цената на количката в случай на проблем с транспорта до България). Ще бъде в София идната сряда, като ще я сглобим вероятно същата вечер след работа и ще мога да покажа снимки. Споделям тук, защото на ЛС получих няколко запитвания и явно има интерес към пакета.

# 695
Кой превозвач използва ?
Само да кажа, че от Online4Baby са ми изпратили количката по-рано от очакваното и вчесто към 20 ноември, вече е при превозвача. Ще ми излезе 73 лв транспортни разходи + 20 лв вип услуга (която включва преопаковане, преглед дали всичко е изправно и няма щети при транспорта и подробни снимки днес) + 35 лв допълнителна застраховка (на пълната цената на количката в случай на проблем с транспорта до България). Ще бъде в София идната сряда, като ще я сглобим вероятно същата вечер след работа и ще мога да покажа снимки. Споделям тук, защото на ЛС получих няколко запитвания и явно има интерес към пакета.

# 696
# 697
Здравейте,
"новак" съм в темата, но ми предстои избор на детска количка.

Какво мислите за тези две колички? Виждате ли някакви недостатъци в тях?
(2те са в съвсем различен ценови клас)

1. https://jorko.bg/product/bebeshka-kolichka-fintera-zvezdi/

2. https://www.baby.bg/moni-kombinirana-detska-kolichka-sofie-sinya.html

Благодаря!

# 698
Включвам се да напиша и моят отзив след почти 4 месеца използване на Peg Perego Book 51 Elite Modular Mon Amour. Насочих се към тази количка, защото ми хареса дизайна. След това започнах да чета ревюта, в тази тема намерих смесени отзиви за марката и модела. Аз лично съм доволна засега, въпреки че още не сме стигнали до седалката за след 6 месец. Впечатленията ми засега са:
- много добра маневреност и лекота за бутане;
- достатъчно широк кош за новородено;
- красив дизайн
- столчето за кола Primo Viaggio SL е с добър профил на безопасност и добър рейтинг от различни краш тестове, което окончателно наклони везните в полза на тази количка, въпреки, че цената беше по-висока, отколкото се бях подготвила психически в началото на търсенето на количка.
Първоначалният избор ми беше Buba, но след като пробвах и двете в магазина, няма как да не се усети разлика между двете колички. Buba- та беше по-обемна, по-тежка, некомпактна и определон с по-малка маневреност. Имам малък багажник и идеята да й махам колелата всеки път, когато искам да я натоваря, беше абсолютно неприемлива.
Моята количка струваше 1630 лв с намаление в Айко, виждам че  с дебнене може да излезе и по-евтино.
Като минуси отчитам, че все пак не е супер лека, което обаче май важи за всички комбинирани колички. Беше ми малко трудно, докато не се бях възстановила след ражданено, да я тегля по няколкото стъпала във входа, но вече й свикнах.
Споровете за цена и марка са абсолютно безмислени според мен. Всеки си определя бюджет и се придържа към него.
За мен беше важно да имам качествена количка, с която да се оправям без чужда помощ,  както и нулев компромис с безопасността на столчето за кола. Със сигурност има и други добри марки, нямам опит с други колички, затова споделям моят опит с 1 конкретна марка и модел.
 Надявам се да съм била полезна.

# 699
И в Малечко ще има 20% намаление

# 700

Благодаря!

Първата има чупка на коша след 6м, бебето няма да е напълно легнало. Струва ми се обемна, ако ще прибирате често в багажник, помислете. Сгъва ли се със седалката след 6м?

Втората също ми се вижда тежка, не е написано нищо за теглото й. За мен всичко над 10кг е НЕ, но аз често вдигам в багажник и тегля по стълби. Помислете спрямо ежедневието Ви какво ще Ви трябва. И двете ми се виждат да имат помпащи гуми, които по моя опит с най-първата ми количка, се пукат.
Не бих си взела нито едната, по принцип.

# 701
Аз само ще кажа да не поръчвате от baby.bg, страшно некоректни. Повечето артикули в сайта не са налични, но това не е обявено, много бавно обслужване. Поръчвате нещо и след седмица може и да ви се обадят, че го нямат, ако изобщо се обадят. След като се обадят и кажат, че не разполагат с артикула ви предлагат друг цвят, вие се съгласявате и после минава безобразно дълго време докато получите доставката. Аз лично им я върнах. Но няколко пъти ми се случи да направя грешката да поръчам от техния сайт, последния път се о*раха отвсякъде.

# 702
Леле, тази финтера направо ме разби откъм дизайн, но аз явно съм старомодна.
Имам един въпрос - аксесоарите за Mutsy Evo стават ли и за Mutsy Igo/I2? Интересува ме за чувалче, чадър, чанта, чаша.

# 703
  • Anywhere
Здравейте,

Благодаря!
И двете са китайски! Тази първата, от този измислен сайт е направо трепач, имитира Hot Mom i  Stokke, ама не съвсем. Категорично не Ви я препоръчвам! Втората пак е китайска, но в БГ е брандирана от Мони, при което поне ше имате гаранция 2г по закон. Тя е с кош, който се трансформира в седалка,чрез колани. За зимата е леко хладно с него, тъй като е само от плат. Гумите и на двете не са помпащи. И от двете не може да очаквате много. Разгледайте още, най-добре на живо. Едва след като пипнете различни марки,ще се убедите защо цените са толкова различни.

# 704
Здравейте,

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт