Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 632
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
А рехавото ПДЧ, каквото преобладава в новите мебели, с какво превъзхожда простия талашит?

И панти има различни - тези тенекиените плоските хич не се развалят толкова лесно. Както казах, по мои наблюдения, изхвърлящите панти на соц кухненските шкафове (има ги и на някои тип вградени гардероби от соц-а) са най-кофти. Но дупката си я има, боркорони по железариите и магазините - също. Най-лесното е да се свали старата панта и с нея да се отиде в магазин и да се търси нова панта със същия диаметър.

# 151
  • тук и там
На мнението на GG_BG съм  .Не виждам смисъл от преправянето на мебелите.Ако бяха някакви от естествено дърво,или  някаква специална  ръчна изработка ,или антики-предвани от поколение на поколение..Но специално тези соц.мебели ги имаше(и все още има при по-възрастното поколение),във всяка къща.За мен -нямат добра визия,нито дизайн,тежки са,пантите им са ужасни.Ако вземат да се сменят вратички ,не знам колко ще излезе.
В родителите ми има абсолютно същият гардероб и подобна секция.Аз съм над 40,а ги помня още от моето детство-значи са едно 30-40 годишни поне .Да,сигурно могат да изкарат и още толкова, и вършат работа.Ако това е само целта-да.Но ако се търси по-модерна визия-са си за подмяна.С други думи-или бих ги оставила така,на доизживяване,или бих ги подменила нацяло.Точно тези  соц. мебели-не бих препрявала .

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 16:03 от Kaisia

# 152
  • София
И аз съм около 40 год. Моите родители имат по-модерна секция пак от старите, но тази ми се вижда още по-стара. Струва ми се много сложно това, което е решила потребителката, но нека опита, винаги може да реши друго след това.
Някой път дори само идеята те пали и искаш да се заемеш с нещо, да излезе от ръцете ти като ново. А това е добре.
Успех й пожелавам.

# 153
От същите соц мебели се опитваме да се отървем че да влезе майстор вече в апартамента ..ми то няма разглобяване...въздух няма в стаите от тези огромни секции ...

# 154
Основен проблем за мен е не друго,а че се сравнява патка с кокошка.
Соц. мебелите са от т.нар. европейски тип- безрамкови, и исканият ефект за открояване само на вратичките няма как да стане.
Освен това, ако човек няма опит,ще му се види черен животът да ги боядиса равномерно.

# 155
Аз имам един скрин, който не е соц - купувала съм го преди 4-5 години, някакъв евтин от Виденов. Не блести нито с функционалност, нито с качество, обаче ми се свиди да го изхвърля. Та искам да му сменя цвета - сега е едно тъмно гадно венге и въобще не се връзва с нищо в стаята. Дали мога да му налепя фолио отгоре? Боя не знам дали ще стане - хем е гладък, хем като прокараш ръка се усещат грапавини. Бяло ми се иска да стане.

# 156
Здравейте,
Виждали ли сте някъде в София завеси блекаут в цвят тюркоаз?
Какви биха подхождали в хол със сиви стени и диван тюркоаз? Жълто? Тюркоаз? В бяло няма нищо.

ако не е късно за пердетата , тъкмо си поръчах такива :
 https://www.ita-bg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B … D0%BE%D0%B0%D0%B7

# 157
  • при моите любими
Някъде из темите беше споменавано за добър мебелист за София, който няма да ми излезе златен. Моля за препоръки. Трябва ми изработка на един специфичен гардероб зад входната врата където имам топломери за газ. Благодаря ви предварително.

# 158
Не намирам из нета ( явно не го пиша с правилното име) декоративен цокъл за улуците. Има ли такова нещо, което да се сложи там?

Как ти се струва това? Grinning

# 159
Здравейте, извинете ме ако въпросът ми не е за тази тема.
Според вас как може да се направи такава предпазна преграда за легло или нещо подобно. Има ли от къде да се купи?
https://mebelipoporychka.eu/wp-content/uploads/2017/03/2402.-%D0 … 0%BE%D1%80-1.jpeg

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/j9zE_3JkKyUgusx5kGXsdOvr … fRYHKgzq6H8Lujj1g
Тези, които съм виждала да се продават са твърде ниски и нестабилни.

# 160
# 161
  • София
Ние имаме точно тази от Еником. Беше с поръчка заедно с цялото обзавеждане за детската стая. От една серия бяха мебелите и преградата, на модули се поръчва по каталога им.

# 162
Ниска ми изглежда

# 163
  • София
Дървената от Еником не е ниска, издържа 10 годишен вече 3 година, няма проблем. Стабилна е.

# 164
Обмисляме настилките и не можем да решим каква настилка да сложим в коридора на второто ниво на къщата. Въпросният коридор /всъщност емпоре/ дава достъп до 3 спални, балкон и санитарен възел. Широчината позволява да направим библиотека и евентуално малък кът за четене. Кое е по-практично според вас? Какво бихте сложили - паркет или плочки?

Общи условия

Активация на акаунт