Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 607
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
  • Canada
Благодаря на всички, които се включиха с разсъждения по казуса ми. Flowers Hibiscus
И аз си мислех, че къси пердета няма да стоят. Преди ремонта бяхме с такива, адски старомодно ми се струваше, но мислех, че аз съм преднамерена, а то се оказало, че никой не ги харесва Grinning
Бях на консултация в магазин за щори днес. Единствения вариант са римски щори и то от тавана, защото отваряемото крило е твърде долепено до стената и отваряйки го, механизма ще удря в страни. Тънкото перде зад дивана отпада като вариант. Изтегляне 20 см напред може и е предвидено да се случи само зимата и само ако решим въобще да пускаме този радиатор (преди разчитахме на него, сега разполагаме с подово, конвектор и остава резерва ако стане ледена епоха), затова мисля не е удачно да се лиша от това пространство завинаги, при все, че съществува хубав алтернативен вариант. И аз бях за, но разсъждавайки намирам адски много непреглътваеми недостатъци. За да стои хубаво набрано, както на мен ми харесва, а не изпънато като струна, ми трябва поне едно 20 см, ако ще го изпъвам по релсата по- добре нищо да не слагам.
Финалното решение е римски щори от тавана до перваза Моля за идеи, снимки и предложения за цветове. Знам, че има опасност да са неудобни заради близостта до облегалката на дивана, но на практика никога няма да се спуснат чак до там. Идеята е дори да застъпят по сантиметър- два отстрани стената, за да се водят лесно и да не хлътват навътре към прозореца. Как намирате идеята като цяло? Дали не пропускам нещо? Много се притеснявам, дали ще направя правилния избор и за цвят. От всичко по ремонта на една къща, досега такъв зор не съм видяла Grin

Имаш ли някаква концепция как искаш да изглежда стаята като цяло, какъв стил?

# 361
Само да кажа, че има сравнително нов магазин за интериорен текстил до СМГ в София, откриха го някъде преди ИП. Чар текстил се казва, поне отвън изглеждат скъпи тъканите, вътре не съм влизала. Имат сайт, но не е информативен.

# 362
Само да кажа, че има сравнително нов магазин за интериорен текстил до СМГ в София, откриха го някъде преди ИП. Чар текстил се казва, поне отвън изглеждат скъпи тъканите, вътре не съм влизала. Имат сайт, но не е информативен.

Чар е любимият ми магазин в Бургас, цените не са им прекалено високи (е има си и такива за определени артикули), но като цяло е добре. Даже само там си намерих преди време тънко перде омбре в необходимия ми цвят.

# 363
Отвън като гледах имат много интересни неща, примерно тъкани с така популярните сега геометрични шарки, Та това, което се вижда от улицата, не изглежда като масов текстил, затова предположих, че не са евтини. Минавам оттам само събота и неделя, та не съм влизала. Пък и в момента не търся нищо.

# 364

Купихме си кувертюра за спалня от тях (също и шият). Не беше особено скъпо,  очаквах повече.

# 365
Ти пък, ЧС, кувертюра. Много старомодно. Шалте си си купила, не кувертюра Laughing

Значи мога да намина да видя какво предлагат по принцип, щом не са с УАУ цени. Някой път като не съм на работа.

# 366
Polar bear, гоним семпъл, релаксиращ стил, без натрапващи шарки, свежо и светло, примерно нещо като скандинавски, да кажем Simple Smile

Ориентирала съм се към щори в светъл нюанс, с фигурална или флорална шарка в тюркоазено или светло синьо.

NISS, благодаря за снимките!

Интересно, говорейки за щори излиза втори магазин в Бургас, който е с добри препоръки. А ММ утре има работа натам, дали ще успея да се намъкна с него .... Mask

# 367
Kristaline пиши дали си успяла да посетиш магазина в бс и мнение..може и на лични ,аз си търся щори ден и нощ ..

# 368
Зa Бургас мога да препоръчам Гершман и Curtains, и за двата съм без забележки.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 23:07 от Natt***

# 369
  • Варна.
За едната стая купих такъв корниз:
https://www.home-max.bg/dvoen-korniz-teya-160-300-sm-byalo-zlatno-raztegaem/

Още при монтажа нещата започнаха да не ми харесват, но го поставихме. Оказа се, че трябва да се монтират четири носача, два в краищата и два вътрешно по дължината на тръбите, без тях корнизите увисват сега, а с пердета и завеси направо ще се изкривят от тежестта. Вътрешните носачи правят така, щото цяло перде няма как да се сложи, те спират движението на плата. Трябва да са четири отделни.

Корниза преживя една нощ, свалих го. Сега имам четири красиви тръби, които мога да си използвам за колове за саксиите на ляновете. Също така дупки в гипскартона, които много се надявам да не личат след запълването.

# 370
Оказа се, че трябва да се монтират четири носача, два в краищата и два вътрешно по дължината на тръбите, без тях корнизите увисват сега, а с пердета и завеси направо ще се изкривят от тежестта. Вътрешните носачи правят така, щото цяло перде няма как да се сложи, те спират движението на плата. Трябва да са четири отделни.

Просто лош избор. Има си алтернатива - аз исках тръбни корнизи, но да не ми пречат пердетата да се движат от край докрай въпреки междинните носачи. И си намерих тръбен корниз с релса. Там носачите не пречат. И всичко спи Simple Smile

# 371
Пак съм аз, извинявам се за поредния пост. Моля да ми обясни някой, какви са видовете римски щори спрямо механизма им и кои според вас изглеждат по- добре. Ровичкайки из нета и сайтовете на най- различни производители осъзнавам, че има различни. Едните изглеждат изпънати, хубаво легнали по прозореца, другите стоят някак смачкани, едни такива.. хоум мейд все едно.
Търсих инфо, но попадам на итклончива информация, нищо конкретно.

Точно за магазина на curtains.bg вече получавам няколко препоръки. Вчера до късно скрийншотвах платове от сайта им. Няма да мога да се присламча за пътуването до Бургас. Тук във Варна ми остава да посетя един производител с харесван от мен десен. Ако не се получат нещата с него, евентуално ще ги ангажирам да ми изработят самата щора с предоставен от мен плат. ММ е въоражен със скрийншотовете и на място в Бургас избира и купува плата, а тук ги правят.
Нещо такова, ако ММ не ме изхвърли от вкъщи, скъсявайки му живота с логистични упражнения Grinning

# 372
Кристалине, платовете за римски щори са едни по плътни, между памук и лен, вече зависи ти какво ще си харесаш. В магазина има много по голям избор от сайта. Аз от останалият плат от щорите си уших възглавници за дивана и тишлайфери за масата.

# 373
  • тук и там
Аз не съм виждала различни механизми за римски щори, но може и да има.. Когато ние поръчваме, имаше само разлика в плата, имаше плътни, средни, полу прозрачни и т. н. Също и в начина на навиване-едните се навиваха на ролка, тоес кръгово,другите  лри навиване се получава нещо като дипла.. Не мога да го обясня добре, и линк не мога да потърся в момента, но общо взето вторите ми харесват повече и са доста по разпространени.

# 374
Сега разбирам. Помислих, че има разлика в механизма, в самото набиране на щората. Явно чисто визуално плътността на плата ме е подвела. Изглеждаше ми, че единия вид е по- изпънат, а другият по бухнал Simple Smile Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт