Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 609
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
И аз с изненада забелязах, че снимките и линковете на римски щори, които бяха пуснати, по-скоро ми приличаха на офис щори като визия, заради вида на плата и това, че са изпънати. Може би това вече повече се търси.
Аз съм останала със спомени по-скоро за това, което изглежда повече като перде, отколкото като щора.

или тук 8, 12, 15 снимка

https://photo.rozali.com/rimski-shtori-36-idei-za-vsichki-stai-77552/18.html

# 376
Момичета, не знам къде точно да запитам. Тук сте все много компетентни и осведомени, затова ще помоля вас за съвет Simple Smile

Монтираха ми бели МДФ интериорни врати. Но майстора, който ми поставя мивката в банята, ми е изцапал вратата с лилав химически молив. Как мога да почистя изцапаното, търках с мокра кърпичка за почистване на повърхности (от тези, които продават в ДМ), но лилавото не помръдна... Confused
С какво друго да пробвам, въобще може ли да се почисти?

# 377
Здравейте, някои от вас случайно да са с индустриален стил обзавеждане? Въпросът ми е по- скоро слагахте ли килими и пердета. Аз гоних този стил доколкото най- вече финансите ми позволиха, но стигнах до тук и хем ми се иска да сложа килими най- вече за да държат топло на краката през зимата, хем грам не съм им фен, което прави изборът още по труден. Прегледала съм Пинтерест и Гугъл доста обстойно, иска ми се да чуя по- скоро мнение от реални хора, които да кажем също като мен не могат да си позволят интериорен дизайнер 😊

# 378
Момичета, не знам къде точно да запитам. Тук сте все много компетентни и осведомени, затова ще помоля вас за съвет Simple Smile

Монтираха ми бели МДФ интериорни врати. Но майстора, който ми поставя мивката в банята, ми е изцапал вратата с лилав химически молив. Как мога да почистя изцапаното, търках с мокра кърпичка за почистване на повърхности (от тези, които продават в ДМ), но лилавото не помръдна... Confused

Просто идея - пробвай спирт. За химикалка помага.

# 379

Пробвай с магическа гъба,от майки знам че изчиства рисунки по стени от флумастер,химикал и др ,продава се в метро ...

# 380
Внимавай с магическата гъба, защото е абразивна. Ако вратата е гланцирана и даже сатенена може да остане много фино матирано петно, което ще се вижда косо по светлината. По-добре пробвай с химикали - обезмаслители, белина, спирт...

# 381
Мандаринка, има едни по тънки платове и с тях щорите стоят по този начин, по който си показала. Нашите са такива ама в други цветове
https://homeworlddesign.com/wp-content/uploads/2015/08/74-sqm-ap … hka-Studio-16.jpg. За индустриалния стил най добре да покажете снимка, Дорис е фенка дано се включи Simple Smile. Иначе от мен пак пример с римски щори https://lakbermagazin.hu/wp-content/uploads/images/stories/galle … koracioval_14.jpg.

# 382
Благодаря много!
Вратата е по-скоро гладък сатен. Ще пробвам със спирт и белина, дано се получи, че направо сърцето ме заболя като видях тези лилави петна на чисто новите ми бели врати Worried

# 383
  • Варна
За химическия молив намерих това. Нямам опит обаче дали действа.
Цитат
• Петната от химически молив могат да се отстранят по общото „правило със смес от по 10 г 96% -ен чист спирт и 10 г оцетна киселина с гъстота 6°Ве (30% -ен разтвор).

# 384
  • Горна Оряховица
Когато ми слага кухнята майстора чисти с кореселин, където си беше чертал с маркера.

# 385
Дандан, аз също съм фенка на индустриалния стил, ама само гледам, не мога да дам съвет.
Ако прецениш, че можеш да пуснеш снимчица, с уговорката да не те цитират, или на лични, ще бъда благодарна. Да видя истинска къща, а не по снимки за списания.

Мисля си, че тип пътеки или тъкани памучни килимчета (като тези старите, бабините, имам предвид като изработка, не като цветове), може и да се впишат. Но си зависи. Аз харесвам килими да стъпвам по тях, но не и да ги поддържам, затова и нямам такива. Не мога да ги чистя и това е положението.

# 386
Здравейте, някои от вас случайно да са с индустриален стил обзавеждане? Въпросът ми е по- скоро слагахте ли килими и пердета. Аз гоних този стил доколкото най- вече финансите ми позволиха, но стигнах до тук и хем ми се иска да сложа килими най- вече за да държат топло на краката през зимата, хем грам не съм им фен, което прави изборът още по труден. Прегледала съм Пинтерест и Гугъл доста обстойно, иска ми се да чуя по- скоро мнение от реални хора, които да кажем също като мен не могат да си позволят интериорен дизайнер 😊
Аз бях с кожи (от крава) на пода, като кожите се застъпваха една с друга. Също добре стои с персийски килим ( има едни избелели на места)
Има много хубави килими от кожа  ( на парчета или плетени).

# 387
Когато ми слага кухнята майстора чисти с кореселин, където си беше чертал с маркера.
Едно на ум с кореселина, че така си направих замацано петно на кухнята. Точно както Черна станция каза, под ъгъл се вижда движенията, с които съм забърсвала, като изсъхнли капки стои. С разликата, че при мен е МДФ лак. Добре че не се вижда, иначе щях да препаткам...

# 388
  • Варна
dandan1

За индустриалния стил Титина е писала - тези плетените килими от лента кожа съм ги виждала в Домко, протъркани навсякъде. Имай предвид, че ако твърдо се придържаш към стила може накрая да изглежда бутафорно, освен ако не си в лофт Simple Smile Ако си, ще се пръсна от завист Simple Smile Затова обикновено този стил се комбинира с някакъв елемент като контрапункт - диван Честърфийлд, персийски килим, супер модерна кухня....

Ако покажеш снимка ще е по-лесно, от индустриал до индустриал много разлики Simple Smile А и съм фен, както каза Natt, ще ми е интересно.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 18:17 от Doris

# 389
Това Бяха😊 снимките които имам. То общо взето и това има засега е апартамента. Кухнята ще чака някоя следваща отпуска за ремонт. Иначе тв шкафа в хола е от същата серия като масичката и бар масата. Има купени метални кашпи, но си чакат реда за цветя 😊

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 04:32 от dandan1

Общи условия

Активация на акаунт