Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 544
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Категорично вариант 1. Точно този трамвай е до нас, не е никакъв проблем. Пиши ЛС с точното местоположение, ако искаш, мога да ти кажа от първо лице.

# 556
Близо до трамвай се усеща и вибрация, не само шум. За дете е по-удобно да има близо транспорт, за да не ходи по тъмниците.

# 557
Честно казано, аз бих потърсила вариант 3. Ние сме с преход от холокухнята в нашата спалня, но сме от скоро и за сега не виждам минуси. Единствен минус ще е ако дойде някой роднина с преспиване, което е супер рядко. Детската и банята са с вход от коридора. Шума и мръсотията не са никак за пренебрегване. Дано намериш най-правилното решение.

# 558
Да се включа и аз с мнение, нашата спалня е преходна с холокухнята и е 16 кв.м., имаше вариант да се направи отделно с коридор и тогава щеше да е 8-10кв.м, което мен не ме устройва. Незнам защо толкова ги мислите тези гости, за тях има хотели. От няколко години гледам на мен и семейството ми да е добре. С пистолет опрян на челото не бих живяла на шумен булевард. Сегашният ни апартамент е с изложение спалня преходна на юг, холокухня с югозападно изложение, и детска стая със северозападно изложение. Дописвам се, имам голяма тераса на хола, която гледа към вътрешен двор, много е хубаво когато си простирам дрехите навън от май до септември и съхнат за няколко часа. Винаги съм се чудела как проветряват хората които живеят на такива шумни и прашни места.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 08:21 от Natt***

# 559
Здравейте, не съм сигурна дали въпросът ми е за тази тема, но от много време съм си навила на пръста да сменяме масата с маса от този тип - https://www.desart.bg/bg/trapezni-masi/14-dbova-trapezna-masa-ot-masiv-2.html. Проблем ми е с онлайн пазаруването за мебели и предпочитам да видя на живо, но освен в айко, не намерих другаде подобна. Моля, ако сте засичали скоро таква във физически магазин/шоурум в София да ми споделите къде. Благодаря. Simple Smile

Gala Collezione предлагат такава. Масата е българска. Чакам нашата Simple Smile в Пловдив я има в шоурума.

# 560
  • тук и там
Това ми е ясно, на всички ни са от този тип. Обаче за да работи ефективно един аспиратор трябва някъде в помещението да има оворен прозорец, от който да се засмуква чист въздух, който да заеме мястото на въздуха с миризмите, който е бил вътре, който пък се изкарва навън през съответното място. Ако няма такъв отворен прозорец се създава вакуум и аспираторът работи само с част от номиналната си ефективност. По-просто казано, за да изкараш нещо, трябва да вкараш друго нещо на негово място.
Добре,ама нашият отвод е близо до прозореца е кухнята..На повечето абсорбатояти май е така,не  се отвежда въздуха  на покрива..С други думи -изкарва отвън и пак вкарва част от този въздух в къщи..(зависи на къде духа вятъра де).И аз от темата знам,че трябва да е леко отворен прозореца за да работи ефиктивно абсорбатора,но нито фирмата от която го купихме ни е казала нещо такова,нито като го монтираха после,нито в инструкциите пише нещо подобно..

По повод булеварда-аз пък не мога да си представя да не отварям прозорците.При нас в апартамента във  БГ е шумно и прашно,а дори не сме на главен булевард., и въпреки това отварям прозорците.Живяла съм и на по-натоварено място. Излизахме на терасата към булеварда -само за да пушим. (когато пушихме все още). То от газовете на автомобили-не е окей въздуха за стоене на терасата,за простиране -също не става според мен,защото е прашно.Като сложиш и шумът- само в часовете след  19 ставаше за ползване,когато намалее трафика..
bonibon, , снимката рекламна ли е -или от вашето жилище? Аз се впечатлих от кухнята която се вижда на заден план -супер е!

# 561
Това с отворения прозорец и аспиратора са глупости. Ефективността зависи от мощността и от пътя на отвежданият въздух.

# 562
  • DE
Няма начин, в Бг кухнята ми такъв вакум се получава, че ако не отворя поне един пръст плъзгащата врата направо свири.

# 563
Това с отворения прозорец и аспиратора са глупости. Ефективността зависи от мощността и от пътя на отвежданият въздух.

А откъде влиза въздух, за да излезе мръсният? Открехни леко прозорец, пусни си аспиратора и си сложи ръката до процепа и ще усетиш с каква сила влиза въздух. А ако е затворен тогава какво?

Ето схема на правилната циркулация:

# 564
  • Пловдив
Аз си мисля че Titina говори за чужбинската си къща,където има канални климатици,които черпят въздух от подпокривното пространство и го вкарват в къщата.Така се получава въздухообмен.

# 565
Ако е така, това е иррелевантно към нашата действителност. Освен това и така да е, принципна разлика няма - дали имаш приток на въздух от прозорец, или по някакъв въздуховод от покрива, същността на процеса е все същата - от едната страна влиза въздух, от другата излиза и така се поддържа постоянен въздушен поток. Ако се спре притокът на въздух, спира и потокът. На практика не спира съвсем, защото къщата не е херметична, но ефективността спада драстично. Аналогия, макар и обратна - запушете изходния отвор на прахосмукачката, пък да видим дали ще чисти, колкото и да е мощна.

# 566
Ако е така, това е иррелевантно към нашата действителност. .....
Тъй като жилищата ни не са хермерически запечатани, когато са със затворени врати и прозорци, не е е необходимо да отваряме прозорец, за да има добър дебит на абсорбатора.

# 567
Ако е така, това е иррелевантно към нашата действителност. .....
Тъй като жилищата ни не са хермерически запечатани, когато са със затворени врати и прозорци, не е е необходимо да отваряме прозорец, за да има добър дебит на абсорбатора.

И да, и не. Вярно е, че не са херметични и затова например вентилаторът в банята си работи и без да се отваря прозорец. Но неговият дебит е 50-100 кубика, което е по-малко от сумарния дебит на влизащия през процепите въздух. Въпреки това за вратата на самата баня има изискване за вентилационни отвори или поне за 1 см луфт отдолу:
https://www.bezvlaga.com/wp-content/uploads/pat-na-vazduha.jpg
Аспираторите в модерните кухньохолове обаче са с дебит 500, 600, 700 и нагоре кубика, което е много повече от пропускливостта на апартамента. И затова ако няма отворен/открехнат прозорец става вакуум. Това може да се усети, ако имаш врата, която се отваря навън от кухньохола. Затвори я, пусни аспиратора на висока степен (при затворени врати и прозорци) и после опитай да отвориш. Бас държа, че няма да успееш.

# 568
Това ми е ясно, на всички ни са от този тип. Обаче за да работи ефективно един аспиратор трябва някъде в помещението да има оворен прозорец, от който да се засмуква чист въздух, който да заеме мястото на въздуха с миризмите, който е бил вътре, който пък се изкарва навън през съответното място. Ако няма такъв отворен прозорец се създава вакуум и аспираторът работи само с част от номиналната си ефективност. По-просто казано, за да изкараш нещо, трябва да вкараш друго нещо на негово място.
Heat recovery ventilation (HRV) и HVAC с Хеппа филтри за въздуха system, плюс овлажнител към парното поддържат въздуха чист, вкарват въздуг отвън и загряват до желаната Т, всеки 20мин и поддържат желаната влажност и Т.

Нашата къща е почти херметична, защото е изолирана перфектно от външната среда.

Но аз си проветрявам постоянно, въпреки че мм изрично ми сложи всичко възможно за да не го правя постоянно Simple Smile

Нашия абсорбер отвежва въздуха директно навън, през тръба и излиза не от покрива, а до прозореца на кухнята е монтирана.

# 569
Нашия абсорбер отвежва въздуха директно навън, през тръба и излиза не от покрива, а до прозореца на кухнята е монтирана.

Ох, за това не спорим. Няма значение откъде излиза, спорът е откъде влиза онзи въздух, който замества излизащия. И ти казваш, че имате система за вентилация, която ви вкарва свеж въздух. Ми точно това замества отворения прозорец, но апартаментите в България масово го нямат. И затова в началото те питах - откъде влиза въздух, а ти все ми казваш откъде излизал. И чак сега си каза - "Heat recovery ventilation (HRV) и HVAC с Хеппа филтри за въздуха system, плюс овлажнител към парното поддържат въздуха чист, вкарват въздух отвън" Ми това беше отговорът от самото начало. Само дето не върши работа за 99% от случаите в България.

Общи условия

Активация на акаунт