Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 38 033
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
При мен коша за пране е до пералнята в чекмедже с вратичка колкото е вратичката на пералнята (две вратички). Над него рафт с препарати в шишета (висок), после за гъби и разни други неща в кутии (нисък рафт)...
На една поличка си държа легените един в друг (3 размера плътно лягащи един в друг, правоъгълни, най-големия около 30х50х20см).
Предложението за при теб е да помислите за 6 вратички х 40см като може да се помисли зад тях колко шкафа са... т.е. до пералнята 40см шкаф за кош за пране и рафтове нагоре за препарати. После пак 40см шкаф и накрая 80 см шкаш. Разпределението вътре си е твое.
Цвети, какво значи "на отсрещната страна"? Ако са гардероб срещу другата мебел, много добре обмислете размерите. Къде се пада входната врата спрямо гардероба?

# 631
  • Canada
Препаратите могат да стоят в шкафа вдясно. Кош за пране също може да се сложи в шкафа вдясно. Има достатъчно място.

Скрит текст:

# 632
  • София, Bulgaria
Мога да дам пример за градероб, като при мен пералня и сушилня са в друго помещение.

# 633
Момичета, моля ви напомнете ми от къде мога да се сдобия с подобен полилей? Извинавам се, че дублирам въпроса, преди време се обсъждаше, но нямах идея, че ще ми трябва. И също, според вас, единичен или троен би бил най- удачен за помещение около 10кв.м.? Обичаме да ни е светло, но дали троен няма да е прекалено?
Скрит текст:

# 634
# 635
  • софия
Пише си на снимката - https://www.elbulgaria.com/bg/pr/%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82% … arbes-3x60w-94191
На eglo e. В decor на Околовръстното имат цял етаж.

# 636
Дам, и аз в този сайт ровя. Обаче, все пак реших да питам, не са само те, Я Grinning
Не съм от София, Звънче. Иначе ми се иска да го купя от физически магазин, а не от нета.

# 637
  • Варна
Тук има нещо подобно с възможност на избор на формата на абажурите.

# 638
  • София
Момичета, моля ви напомнете ми от къде мога да се сдобия с подобен полилей? Извинавам се, че дублирам въпроса, преди време се обсъждаше, но нямах идея, че ще ми трябва. И също, според вас, единичен или троен би бил най- удачен за помещение около 10кв.м.? Обичаме да ни е светло, но дали троен няма да е прекалено?
Скрит текст:
Сметнете колко лумена ви трябват за помещението и после си вземете крушки с дневна светлина

# 639
Тези полилеи като визия ми харесват. Но ме притесняват 2 неща
- височината - 100 см., дори да е регулируем, означава, че най-ниската част идва на 1,50 м., т.е. не става за основен в помещение с височина 2,50 м. Ако се скъси прекалено много, му се губи визията.
- винаги съм смятала, че абажурите на полилеите са сложени с цел да се "приглуши" светлината, да не ти блести крушката директно в очите. Вярно е, че тези крушки са специални, декоративни, но...
Пак казвам, на красота ги харесвам, ама като почна да мисля за другите неща и по-скоро се отказвам.
Много съжалявам, че много рядко се срещат полилеи с абажури с модерна, не с ретро визия, които да сочат нагоре, към тавана, за да не се вижда крушката от хората в стаята.

# 640
  • Варна
Това са си полилеи да висят над нещо - обикновено маса.

За основните полилеи, когато стъклото/ плата не са достатъчно прозрачни драстично намаляват осветеността. Аз съм голям слепок, трябва ми силно осветление.
И прашасват, ако са тъмни много личи Hands V Тези телените са ок в това отношение.

Декоративните ретро крушки мен не ме дразнят, но не са подходящи за всеки вид пендел.

# 641
И аз съм като Колчо Слепеца, трябва да ми е светло, но пък и директната светлина на крушките също ме дразни, физически ме дразни, не толкова естетически. Пък и търся по-съвременна визия, без кристали и т.н. заврънкулки. Още не съм намерила нещо да ми отговаря на изискванията. Всъщност един полилей бях харесала във Вивре-то миналата година, Copper нещо си беше, докато се наканя - изчезна, известно време ровех да намеря подобно и след като не успях, се отказах.

# 642
На мен мнооого ми харесват над маса, особено продълговати полилеи, които висят по дължината на масата. За съжаление вкъщи нито един не може да се позиционира над масата в нашата холо-кухня и си страдам тихо като ги гледам Grinning

# 643
Сега малко да ви развеселя Laughing
Аз само си представям как детето ги клати напред-назад, докато ядем. Или ги первам, докато се навеждам нещо да взема/сложа. Или се накланям наляво-надясно, защото ми закриват седящия срещу мен.
Иначе много ги харесвам по снимки.
Но най-важното за мен е това, че откритите крушки ми дразнят очите.

# 644
И аз предпочитам да ми е светло в кухнята, но не съм намерила подходящия абажур. Напоследък се замислям дали един плафон да лепна на тавана, може пък да ми разреши проблема. Simple Smile
И на мен ми харесват висящите над маса на снимки. Само един път сме вечеряли на такава маса, е то, стане някой, наведе се нещо, гледа да не докосне висящите тела. Не ми се стори много удобно. Други приятели пък имат с асансьорче, като им скимне, изтеглят над масата, вдигат нагоре....за себе си реших, че не е мое това осветление. Една централна и да осветява хубаво. Но и кухнята ми е не много голяма 12-13 квадрата приблизително.

Общи условия

Активация на акаунт