Шофьорски курсове - Варна

• 280 495
  • 644
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Около 50 лева са станали. Препоръчвам Радослав Разцварков(препоръчвала съм го в преден пост). Вече се отдели от Волан и направиха собствена школа във Виница със съпругата му: Айде карай. Тя води теорията, той е инструктор(ръчна и автоматична скоростна кутия). Направиха си страница с името на школата във Фейсбук и постват там забавни, интересни клипчета. Може да ги разгледате за лично впечатление. Радо е изключително търпелив, спокоен и обяснява докато не види, че си усвоил и отработил казаното.

# 631
Може ли да ми препоръчате инструктор ? Видях няколко мнения за инструктор, но той е във Виница. Аз живея във Владиславово. Взех един час, няма да казвам при кого, и не останах доволна. Изключително подигравателно се държа с мен. Била съм голяма катастрофа, как съм карала преди кола, изобщо много зле била работата. Плюс това ми каза,че взема 50 лв на час, а се оказа,че часа е 60 лв. Така че моля за препоръка за някой, който няма да се отнася така подигравателно и дразнещо и който ще се отнесе сериозно, няма да ме напряга и ще обяснява.. Благодаря.

# 632
  • Варна - Черна гора
impresita, препоръчвам Димитър Костов.

# 633
  • Варна - Черна гора
Привет, привет!
Идвам да се похваля, че днес издържах изпита по практика. Имам само две наказателни точки.
Свърши се с моята одисея. Беше ми трудно. Наложи се да се явя втори път на теоретичен изпит, т.к. не можах в рамките на една година да взема изпита по практика. Споделяла съм, че смених инструктора. От втория съм изключително доволна: спокоен, обясняващ, анализира в края на часа допуснатите грешки.
Най-отговорно го препоръчвам за Варна: Димитър Костов от автошкола ВИКТОРИ  - ВАРНА ООД.
И бягайте далеч от Тодор Кунев: нервен, сприхав без подход. По време на часовете говори всичко друго, но не и по темата за която сме се събрали.
Пиша всичко това за да окуража кандидат шофьорите да не се отказват при срещнатите трудности.

# 634
Ами честото😀безаварийна ти пожелавам и добре дошла в клуба на начинаещите шофьори.

# 635
А ако случайно не вземеш листовки от 1 път в ДАИ, после каква е таксата да се явиш пак?

Практическия изпитит не е с точен час. Отиваш в уречения ден и след изпита си тръгваш. Може да те извикат първа, може и последна.
БЧК-то си е цял ден, но без него няма да ти дадат книжката. За листовките няма какво да се коментира, там всичко е ясно.
Въпроса беше точно за листовките😃има точен час,отиваш и влизаш или пак чакаш на общо основание...

# 636
  • Варна - Черна гора
MintyMohito, таксата се определя от школата/инструктора. Него ще питаш.

# 637
MintyMohito, таксата се определя от школата/инструктора. Него ще питаш.

На мен ми казаха 1300 (за толкова е подписан договора с тях) и влиза теория, изпити, кормуване. Единствено ми казаха, ако не взема пред ДАИ листовките (вътрешен взех) да отида при тях да ми запишат нова дата. За БЧК е отделно и там е 110лв.

# 638
  • Варна - Черна гора
В таксата от 1300 лв. е включено по едно явяване на теория и практика пред ДАИ.
Всяко следващо се заплаща допълнително.

# 639
110 лв БЧК😳😳 Ехеее, аз ,като карах беше 75лв....1300 лв курс нещо много евтино ми се вижда сякаш🤔 не станаха ли повече. Аз платих 1200 с всички изпити(вътрешни,външни,ДАИ) После,като ме скъсаха на кормуване си платих 4часа+нов изпит 80лв =240 за да отида пак на изпит пред ДАИ..

# 640
В таксата от 1300 лв. е включено по едно явяване на теория и практика пред ДАИ.
Всяко следващо се заплаща допълнително.

Знам, въпроса ми беше колко е последващото ходене ако не се вземе от този първи път.

110 лв БЧК😳😳 Ехеее, аз ,като карах беше 75лв....1300 лв курс нещо много евтино ми се вижда сякаш🤔 не станаха ли повече. Аз платих 1200 с всички изпити(вътрешни,външни,ДАИ) После,като ме скъсаха на кормуване си платих 4часа+нов изпит 80лв =240 за да отида пак на изпит пред ДАИ..

Ами толкова подписах  аз. Специално питах няколко пъти теория и кормуване ли е заедно защото из Интернет се начетох едва ли не, че каквато и школа да запишеш са разделени. Тоест излиза почти 2 хиляди.

Преди години карах курс, но не го завърших. Тогава нямаше и изискване от инструкторите да си взел първо теория пред ДАИ и чак тогава. Беше паралелно и всичко беше 900лв (в София го карах, сигурно преди 15г). Мъжа ми кара курса при същите преди 3 години някъде... 750лв плати и го кара паралелно теория и практика. И сам си търси инструктор.

# 641
Не съм чакала да взема листовките и тогава да започна кормуване. Записах се на курса, започнах да ходя на теория, мисля на 14-ти час започнах да карам на полигон. Започнах курса почти средата на декември, листовките се явих и  взех януари.
 Първото ми излизане от полигона беше на 25.12 (Коледа! да😁🤣) очаквах гости и мислех,че ще карам на полигона и бързичко се прибирам ...ама се оказаха 2 учебни часа + вечерно извънградско до Девня, направо бях шах😆😆

# 642
Как минава изпит практика (вътрешен)? Пак ли питат по колата? Или е директно каране? И за какво точно късат? Защото някак темата хем се коментира хем не. Знам за отнемане на предимство си аут директно. Знам, че не спиране на знак стоп, неспазване ограничението на скоростта; пропускане та пешеходци не на пешеходна пътека (макар че иначе се молиш да не го удариш или теб да не ударят отзад като намаляш скоростта); и на пешеходна пътека, която е в 2 платна, от другото платно още като тръгва пак трябва да се спре...  обаче каква е системата? Някак това обяснение ми липсва?

# 643
  • Варна - Черна гора
MintyMohito, на въпроса ти най-подробно ще отговори инструктора ти.
За всичко изброено от теб късат. Пишат наказателни точки за минаване през шахти (без уточнение кои точно шахти), пишат нак.точки за лоша техника. Сякаш всеки изпитващ си има собствени критерии.
Късали са ме за несъобразена дистанция в дясно при приближаване до контейнери за отпадъци на ул.Вяра с/у отрезвителното. Улицата е много тясна ...
Питат откъде се включват: аварийни, къси, дълги светлини, чистачки.
Успех, ако ти предстои явяване на изпит.

# 644
Благодаря!

Имам към 9-10 часа още до вътрешния, и точно вътрешния не ме стресира чак толкова колкото ДАИ.

Уж говорихме с инструктора,  и каза че всичко зависи и от моментната ситуация. Та аз вече тотално не знам нито къде съм нито нищо. Смисъл имам някакво време ама не и много време, защото ми се иска поне вътрешния преди празниците,че ми е сложна ситуацията и съм зависима от роднини също. А пък не ми се иска да правя и голяма пауза защото ще забравя всичко. Даже в момента не мога да си спомня елементарни неща от самото "бързане".

Общи условия

Активация на акаунт