Къдрокоси красавици - 5

• 46 152
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
R.Velikova, според мен трябва да пробваш някой от продуктите за афро къдрава коса. Къдриците ще ти станат хидратирани и лъскави и може би по-едро оформени, защото ще натежат ако има влага в тях /не знам дали го обясних добре/. Също така аз съм забелязала че според зависи дали суша косата си естествено или с дифузер, ми става по-едро или по-ситно къдрава. Аз лично оставям косата д ми изсъхне до едно положение естествено и след това подсушавам със сешоара, защото се накъдрям прекалено ако я суша изцяло естествено.

# 556
  • Варна
Poppy-fairy,  благодаря , дори не ми е идвало на ум,че има такава козметика , ще се поинтересувам Simple Smile Иначе за сушенето , да и моята , дори без да слагам никакъв стилизант след маската за коса и я оставя да изсъхне сама , също става на едри къдрици , но се навиват до ушите ми Grinning и не ми допада , освен това два часа по-късно се е разхвърчала като перушина и е два пъти по-бухнала . Когато я изсуша я издърпвам леко на долу, но самите къдрици се делят ситно по този начин .. рядко успявам да ги докарам по-едри.

# 557
  • някъде под слънцето...
Има стилизанти,  за ситни къдрици , които би трябвало да  ги "разпъват".Тоест да "отварят къдрицата"  и тя да не е толкова стегната , като пружина
Попдала съм на подобно обяснение  четейки характерисриката   на продуктите.
Обикновено производителят споменава за какъв тип къдрици е предлагания продукт за Curly (прави, чупливи, къдрици или афро ) .Вярно е  че  е  с препоръчителен характер, но все пак е добре да се има в предвид.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 09:10 от sl

# 558
Здравейте и от мен ! Чета ви редовно и косата ми доста се подобри / само мое усещане- не и на външен вид Simple Smile / от както прочетох от вас да редувам няколко пъти хидратиращ шампоан с протеинов и да ползвам хидратиращ балсам . Ползвам сериите на Joico. Проблемът за косата ми според мен е , че съм с втора бременност, като първата ми беше преди няма и две години с 9 месечно кърмене и косата ми 3а-3б, стана 2с, после Б а сега има къдрици само след измиване- после ........ За да е още по-“хубаво” и изпопада сигурно 2/3 от нея Simple Smile но живи и здрави да сме. Сега да питам : Вече казах - ползвам Хидратация две измива ние, третото протеин, слагам арганово масло натурално от време на време , не й правя маски допълнително- май е грешка Simple Smile Суша я със сешоар зимата , какво бихте препоръчали да нанасям след баня- ползвам крем за къдрици на Дм, добре изглежда в началото , но за кратко и после сякаш изглежда мръсна от него и от други подобни продукти.

# 559
Ако може малко повече инфо ще бъде добре,а и снимка,още по-добре.
Щом косата ти след измиване е къдрава а после не,значи не я поддържаш както трябва.Кои серии на Джойко ползваш? Ако косата е изтощена,балсамът не е достатъчен.Къдрава,третирана коса само с шампоан и балсам няма да мине.Сешоарът не е проблем,ако косата се поддържа правилно и с правилните продукти.Моята я мия през ден и задължително суша със сешоар,зима и лято.Третирана,порьозна коса не се оставя да съхне сама.Но всеки сам си решава.

# 560
Благодаря за бързото включване към моя проблем- утре ще направя снимка и ще покажа. Ползвам Joico K-paк, moisture recovery,  и на лореал профешънал протеиновия шампоан .

# 561
Здравейте, прекрасни дами. Седя пред огромна дилема, накратко историята за косата ми:
Косата ми е между 2с и 3а (едри букли) никога не съм използвала скъпа козметика или нещо кой знае какво,но от скоро поради незнайно каква причина за мен косата ми буквално се изправи,няма помен от буклите. Когато изляза от банятя и изсъхне по естествен начин има някакво наличия на къдрици,но след няколко часа или на другия ден най-късно вече няма и помен. Опитвам се да следвам curly girly метода. Мия косата си с бебешки шампоан (изчистен, без парабени,сулфати и други подобни), маската ми е на гарниер храна за косата (мисля че се води) 98% натурални продукти, не използвам преса от години, не я третирам по никакъв начин общо взето, периодично правя и дълбоко почистване на косата, общо взето според мен вземам необходимите мерки,но нищо. Преди година близо използваха тонер за коса на пантен, мислех че той може да е причината,но докато то ползвах нямах проблем косата ми винаги е била жизнена. Преди година поради точно тази причина отрязах доста голяма част от нея,но ефект нула. Моля за съвети,мазила,маски и каквото и да е което ще помогне да “вдигна” косата си отново и да я върна в предишния и вид. Прилагам снимки от преди и сега на състоянието и. Благодаря предварително. Hug

# 562
От моята фризьорка знам, че не е хубаво да се използва бебешки шампоан. Този кърли гърл метод също ми е съмнителен да ти кажа. Аз си ползвам сешоар, невъзможно ми е без него, косата съхне цяла вечност. Кога започна да следваш този метод, помисли дали след това не се е станало така.
Свърши ми шампоана на Канту (остана за едно измиване само) и днес в магазина като видях Джон Фрида се сетих, че някой хвалеше серията за къдрава коса (може и определен продукт да беше) и го купих. Имаше още неща от тази серия, но се ограничих до шампоана само и ще видя как е.

# 563
Аз знам, че накъдряне или изправяне на косата обикновено е следствие от хормонални промени. Аз бях къдрава като дете, после с леко чуплива коса през пубертета, на 18 извеснъж ми стана пак къдрава. След това от 3Б слес бременността ми беше станала пак леко вълниста, къдрици никави. Пих селен и колаген, защото бях и с ужасен косопад и ми се възстанови. Не знам на какво друго може са се дължи такова изправяне, освен ако не си я подлагала на системно  изсушаване.

# 564
Бебешкият шампоан е с Ph 7,това прави високото Ph с косата
Скрит текст:
Кърли гърл метода изобщо няма да го коментирам.

Косата се изправя и от неправилна поддръжка.Моята, преди да се ориентирам към професионалната козметика и бои, беше станала почти права,следствие на много години кичури и дрогерийна козметика

# 565
Ванеса какво е обяснението, че третирана и порьозна коса не се оставя да съхне сама? За първи път чувам нещо такова. Каква е логиката? Защо да е изтощаваме допълнително със сушене?
Стана ми много любопитно.

# 566
Бебешкият шампоан е с Ph 7,това прави високото Ph с косата
Скрит текст:
Кърли гърл метода изобщо няма да го коментирам.

Косата се изправя и от неправилна поддръжка.Моята, преди да се ориентирам към професионалната козметика и бои, беше станала почти права,следствие на много години кичури и дрогерийна козметика

Разбирам просто не знам към кой да се обърна за да ми препоръча хубав шампоан. Бебешкия започнах да използвам след като след басейн миналата година получих страшно омазняване буквално на другия ден седеше като мазна и с него я оправих, като цяло косата ми издържа 3-4 дни, понякога дори и 5 ако не я пипам много често, не е суха. Забелязах,че започна да се изправя след като поднових приема на противозачатъчни,но и от преди това ги пиех и нямах проблеми. Може ли да ми дадете мнение за шампоана и маската на лореал професионалната серия за къдрава коса, ако някой я е ползвал има ли ефект? Като цяло се старая да избягвам сулфати и сулфони защото ми предизвикват сърбеж по скалпа.

# 567
  • В полите на Пирин планина
Определено хормонитев влияят върху вида на косата. Моята почти се изправи след първата ми бременност и кърменето след това, което беше почти година. Като спрях с него постепенно придоби отново къдрици, но започнах да се грижа за нея повече.

# 568
А как да кача снимка Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 13:08 от MарT

# 569
Доволни ли сте от продуктите на Джойко? Чудя се дали да не поръчам един шампоан поне да ги пробвам и аз ...

Общи условия

Активация на акаунт