Къдрокоси красавици - 5

• 46 145
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм много доволна - пак казвам , не очаквам чудеса при мен на фона на скорошно кърмене и втора бременност в момента, с анемия и Т.н. Но откакто ги ползвам чувствам косата си по-жива

# 571

Това ми е косата в момента- осъзнавам, че не съм за реклама, на който и да е продукт Simple Smile както споменах и по-напред- ползвам само шампоан и балсам - не съм слагала никакви кремове за къдрици тук, защото ми трябваше чиста коса за фризьор , леко скъсих дължината, че не съм я пипала  от август . И сега тривиалният въпрос - как бих могла да си помогна ? Simple Smile

# 572
Мис,водата е с Ph7(отваря кутикулите),ако се ползват и неподходящи продукти,кутикулата остава отворена,при порьозна коса,така или иначе е постоянно отворена, ако не се третира с подходящи продукти.При отворена кутикула влагата се изпарява от косъма.Когато косата е мокра,кутикулата е отворена и влагата бавно се изпарява,колкото по-дълго време е мокра,толкова повече влага се изпарява.Сешоарът спира изпаряването на влагата от косата,изсушава я бързо.При подходящи финиши и сешоар,кутикулата бързо се затваря и влагата се запечатва в косъма,а не се изпарява и косата не се пресушава.
Надявам се,че пресъздадох разбираемо това което знам.А който не е съгласен, си продължава по неговия си начин Blush

Alice не е нужно да миеш с бебешки шампоан или с продукти за къдрава коса за да избегнеш SLS или SLES.Има стотици продукти и то качествени,които не вредят на скалпа и дължините.
За продукти за къдрава коса не мога да помогна,по простата причина,че никога не ползвам такива,както за обем и за боядисана коса.За мен трите вида козметика са чист маркетинг трик,съставките в тях са същите,както и при останалите серии.
Повечето от моите шампоани са също без сулфати.Lanza Anagen7,Mediceuticals Bioclenz/Hidroclenz,Napura,Lalga,Joico...Имам и със сулфати разбира се,но според мен е редно от време навреме да се ползват и такива.
Ползвай си хубави безсулфатни шампоани,но на дължините слагай качествена маска,ако ще и с хиляда сулфата и силикона да е.Косъмът е мъртъв,така че,на дължините не им влияе чак толкова това,даже помага.Професионалната козметика съдържа основно водоразтворими силикони и почти никакви сулфати.Освен това,ползваме ДПШ-и,които почистват тези "вредни съставки".

Март косата ти е прехидратирана.K-pak не е типичната протеинова серия,като например Денсифик на Керастаз.Тя е по-скоро аналог на Терапист.Аз ползвам повечето от сериите на Джойко и мога да ти кажа,че нямат истински протеин.За такъв на първо четене се сещам за Денсифик на Керастаз,Файбър форс на Шварцкопф и Двустъпковият реконструктор на Афоджи.Терапист на Керастаз също е хубава серия,можеш да я пробваш като привършиш Джойко.В комбинация с Денсифик и Реконструктора на Афоджи,върнаха навремето косата ми към живот

Вярно,че темата е за къдрави коси и може би се предполага,че се ползват само продукти за такива.За мен е грешка,както всички знаем,косите ни не са нито афро,нито живеем в тропиците,така че,някои продукти за къдрави коси могат доста да усложнят нещата.Но,както обичам да казвам,всеки си решава.

# 573
  • Пловдив
И сега тривиалният въпрос - как бих могла да си помогна ? Simple Smile
Какъв е точно проблемът на косата ти? На мен лично много ми харесва, не бих променила нищо. Точно към такъв тип се стремя (изобщо не държа да съм с къдрици, леки вълнички са ми достатъчни).

# 574
Ванеса, благодаря! Открих Шварцкоф и като цена ме устройва. В такъв случай колко често да мия косата с него и да редувам с moisture recovery на Joico? И бях прочела, че какъвто и шампоан да ползвам завършвам миенето с хидратиращ балсам- така ли е? Тогава например протеинов ползвам с маска / пак протеинова/ и после хидратиращ балсам? С този еластайзър подходящ ли е за моята коса? Благодаря предварително!
Кипра Маца- ами не е моята коса- ако сложа крем за къдрици и я изсуша добре- изглежда добре до вечерта, на другия ден е права или по-скоро никаква. Освен това отпред има няколко супер къдрави кичура, отзад е съвсем изправена и не изглежда здрава- не изглежда добре, не я чувствам добре за това търся съвети за продукти Simple Smile

# 575
Пропуснала съм колко често миеш.Ако миеш през 3-4 дни,веднъж на 2 седмици долу-горе.Не прекалявай,защото е силен протеин,да не ти стане косата на каска.Мойсчър шампоана специално е много хидратиращ,аз специално го ползвам много рядко.Балсамът пък е слаб,ползвам балма(маската).Можеш като основен шампоан да си ползваш K-pak,а да въртиш маските/балсамите.Честа хидратация през това време на годината не е най-добрата идея,особено ако живееш във влажен район.Гледам,че косата ти е на кичури,хубави маски и финиши са задължителни.Еластисайзъра,какво да кажа,пробвала съм три вида,последния най-накрая го изхабих.Не е нещо което ще купя пак.Води се много силен хидратиращ преуош,аз не съм на същото мнение.
Хидратиращия балсам го ползвай като запечатка,както казах е слаб и най-добре работи върху маска.

# 576
Ванеса благодаря! От ясно, по-ясно Не се бях замислила изобщо. Отдавна я оставям да се суши естествено заради чупките, така се оформят сами. Как се разбира дали една коса е прехидратирана? Защото подозирам, че моята е такава.Сеага съм портала протеинови серия. От доста време наблягам само на хидратация.

# 577
Аз пък имам следния въпрос - има ли продукт, който да утежнява косата? Имам чувството, че не си я усещам на главата, една лека, безплътна... Искам да я усещам, както когато е мокра - да знам, че се спуска от скалпа ми, да я усещам като се докосва до гърба и раменете ми. А то сега - все едно нямам нищо на главата.

# 578
  • София
Искам да ви помоля за препоръка за хубав сешоар с дифузер...за голяма, гъста коса, с дебел косъм и естествени вълни/къдрици която основно бори фриз.

В темата за професионалните продукти за коса съм забелязала, че Parlux Alyon е фаворит, но в случая не говорим за сешоар, който ще се използва с кръгла четка за сушене като в салон...И затова си мисля, че може и да не е много подходящ за моя случай.

Dyson също е голям фаворит в нета като цяло, само че навремето (малко след като пуснаха първия си сешоар), Мърфи се пробва да ме суши с него и след 10тата минута се отказа след като косата ми беше точно толкова мокра както когато започна да ме суши.

Този спрягат, че се справял много добре с фриза и запечатвал Х-пъти повече влагата в косъма, но незнам дали не е просто поредния маркетингов трик: https://www.amazon.com/dp/B00JH2C3DE/?tag=stclub-20

Та, моля ви помагайте! Ще съм много благодарна за всякакви препоръки (без оглед да се продават само в България, постоянно пазарувам от Англия и Германия).

Предварително много благодаря!

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 18:49 от aldora

# 579
Мис обикновено прехидратираната коса е увиснала,изглежда мазна дори и да е мита предния ден,разхвърчана,неподредена,фризирана,къдриците се изпъват.
Когато е напротеинчена,особено къдравата коса седи като паяжина,статична,самият косъм изглежда като накъдрен или много опънат,като колосан,като вдигнеш кичура,той седи прав,не се отпуска,не увисва.

Spiritlight ползваш ли силикони? Колко често ползваш ДПШ?
Описанието ми говори за остъргана или прехидратирана коса.
Ако си сигурна,че косата е балансирана,в което силно се съмнявам,то мога да ти препоръчам терапията на Алфапарф Cellula Madre,подхранващият концентрат и ампулите.Друго което се сещам е ампулата Pro longer на Лореал, също серията Терапист на Керастаз.Всичко това, ако ползваш продукти със силикони.В противен случай аз не мога да помогна.

aldora не е нуждо да харчиш стотици левове за сешоар,особено щом косата ти е къдрава.Моят е този
https://www.philips.de/c-p/HP8232_20/drycare-advanced-haartrockn … &gclsrc=aw.ds
Струваше 25-30 евро,а ми върши страхотна работа.Вече няколко пъти съм казвала,за да не се фризира косата и да се оформят къдрици,косата се суши на средна температура и средна скорост.Аз например,издухвам на средна температура и силна скорост корените и после намалям скоростта за да изсуша дължините.Вярно,бавно става,поне 15-20 мин.,но си заслужава,при условие,че аз не ползвам дифузер,с него става по бързо и лесно,но много ми се накъдря косата.Дифузера на моя сешоар е много добър,къдриците стават дефинирани и лъскави.На средна температура го дават че е с два пъти повече йони,а йоните както знаем затварят косъма и предпазват от фриз.
Иначе и аз съм заглеждала скъпите сешоари,но те са по-добри за прави коси и за изправяне.Аз съм си казала че ще си купя Т3 или Гамата,ако реша пак да почна да си изправям косата,но за момента не са ми нужни.

# 580
Благодаря, Ванеса! Ако това не ти е професия шапка ти свалям, че толкова си чела и си научила толкова много. Благодаря, ще купя маски, ще намаля ползването на Joico МТ и ще избера някакъв друг хидратиращ , защото К-пак ми привършва . А за финиш- това термо защитен спрей и крем за къдрици ли е ? Или имате впредвид нещо друго, което използвате?

# 581
Spiritlight ползваш ли силикони? Колко често ползваш ДПШ?
Описанието ми говори за остъргана или прехидратирана коса.
Ако си сигурна,че косата е балансирана,в което силно се съмнявам,то мога да ти препоръчам терапията на Алфапарф Cellula Madre,подхранващият концентрат и ампулите.Друго което се сещам е ампулата Pro longer на Лореал, също серията Терапист на Керастаз.Всичко това, ако ползваш продукти със силикони.В противен случай аз не мога да помогна.

Ползвам силикони задължително, ДПШ - 2 пъти месечно. Какво имаш предвид под "остъргана" коса? За прехидратирането е много възможно, така и не успях да го налучкам този баланс. Ще разгледам препоръчаните продукти, благодаря. Да разбирам ли, че това са протеини?

Допълвам се - след като няколко пъти прочетох описанието на прехидратирана и напротеинчена коса, не отговарям на нито едно от двете... В никакъв случай не се омазнява, дори да не я мия 5 дена никой няма да разбере, но и не изглежда като паяжина, както е при напротеинчената. На вид изглежда добре, на масури е, на спирали. Но я усещам необичайно лека... не знам вече дали не си въобразявам неща.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 13:03 от Spiritlight

# 582
  • София
VanessaDE, много благодаря за мнението и препоръката!

# 583
Ванеса в интерес на истината малко по-бързо ми се омазнява косата сега. Но мислех, че се дължи на непрекъснатата употреба на различни продукти, шампоани особено.
Експериментирам напоследък доста.
Сега съм взела бонбонената терапия , която доколкото разбрах се води по-скоро протеинова или керсринова.
Ще видя как ще ми е косата от нея. Ще я използвам известно време щ, а после отново ще включа хидратиращи серии.
Понеже косата ми е боядисвана е леко суха все наблягам на хидратацията, но не знам дали не греша. Косата преситили се, та реагира с по-често омазняване в корена.?
Никога не е било така при мен. Косата ми на 3 ден не е била мазна даже.

# 584
Прехидратираната коса определено се омазнява по-бързо в корените.

Общи условия

Активация на акаунт