Къдрокоси красавици - 5

• 46 138
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
МарТ това са всички продукти ползвани след като измиеш маската/балсама.Кремове,спрейове за къдрици,за термозащита...общо ги наричаме финиши,защото са за финала-последни продукти.

Spiritlight под "остъргана" имам предвид коса,често мита с ДПШ или силно почистващи шампоани.Която няма покритие.
Терапията на Алфапарф няма нищо общо с протеина,поне не и тази,която ти препоръчах.Тя подхранва,уплътнява дължините и премахва фриза.Който я е пробвал е страшно възхитен.Единственият и минус е миризмата,но предвид ефекта се преживява.Ампулата Про лонгър е същата и на същия принцип,ароматът и е добър.Аз пробвах първо ампулата и после си купих големия концентрат,който е 400мл и се ползва в салони.Относно Терапист,води се протеинова серия за хипер изтощени коси,но за мен,а и за други дами ефекта и е много по-добър от Архитект например,която се води по-слаба.Терапист прави косата подхранена,тежка,плътна и лъскава.Единствено балсама-преуош не харесвам твърде,той наистина е много протеинов и на мен ми е излишен продукт,а и ми разваля ефекта от останалите продукти от серията.

Мис тази бонбонена терапия е много далеч от протеинова.Тя е от сорта на Olaplex,но пак доста далеч от истината.За 50лв не губиш нищо,ползвай си я.
Зависи какви продукти ползваш.Имам един хидратиращ шампоан на Кевин Мърфи,ми той ми е по-скоро балансиран,един такъв никакъв,Джойко пък от първото миене може да ми утежни косата,зависи какво съм ползвала преди това,а много от дрогерийните които съм ползвала преди,особено Глис бяха ужас,още след измиването корените ми бяха мазни,а косата една вяла и увиснала.Сега не ги знам дрогерийните,може да са ги оправили,но като гледам косите на колежките ми,явно не са.

# 586
Ами честно казано не знам точно каква е като състав. От сорта на Олаплвкс е. Вчера я пробвах. Ами косата ми определено е много добре от нея, уникална мекота,, блясък, подредена е, стои още по плтъна и тежка,гладка е. Много й бях хвърлила око и много исках да я тествам. Ползвам различни продукти. И дрогерийни и професионални. Но напоследък от нищо не виждам разлика и кой знае какъв ефект.
Затова й се чудя кое не правя както трябва и какво и трябва на косата ми.
Алфапарф коя серия имаш предвид. Да не е lisse design? Или нещо такова беше.

# 587
Не,аз имах предвид терапията
ампулите
концентрата
Има концентрати за блясък и реконструкция.Аз имам подхранващия и реконструиращия,като най ми харесва първия.Може да ги има и на по-добри цени,аз само показвам кое имам предвид

# 588
Ванеса, не ми се отварят линковете.

# 589
Не се отварят, да.

# 590
# 591
Привет и от мен Simple Smile В търсене съм на шампоан отново. Искам да попитам относно няколко шампоана за къдрава коса:
1. Lakme- http://www.zlatnaribka.com/shampoan-izglazhdasht-lakme-straight-300-ml
2. Redken http://www.zlatnaribka.com/hidratirasht-shampoan-za-kadrava-i-ch … vaceous-high-foam
Загледах и на Matrix http://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-kadrava-kosa-matrix-tr-curl-shampoo-300-ml и Biosilk с коприна. http://www.zlatnaribka.com/shampoan-s-koprineni-proteini-za-podh … py-shampoo-355-ml
От този на Brave New Hair косата ми е прехидратирана, защото не е изтощена и изглежда ужасно мазна. Аз мия коса всяка вечер, понякога през вечер. Снощи пропуснах и сега косата изглежда като не измита от поне седмица. Иначе след изправяне шампоана е чудесен, защото я възстановява и запазва след третирането.

# 592
Преди време бях споделила , че след раждането и кърменето много оплешивях, но не качих нагледно да видите за какво става въпрос. Положението беше страшно... качвам снимка в скрит коментар
Скрит текст:

За щастие вече не съм така плешива и имам нова бебешка коса. От прочетеното до тук стигнах до извода обаче, че е прехидратирана, понеже още на следващия ден след миене изглежда ужасно мазна в корените.
Качвам снимка на актуалното  състояние и Ви моля ако може да ми препоръчате протеинов шампоан ( ако е възможно първо дрогериен да пробвам , ще е още по-добре, но ако няма такъв, на някой който може да се поръча от български сайт) .
Скрит текст:

Благодаря и Весели празници на всички. Бъдете здрави!

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 13:02 от Мадлеeн

# 593
Мадлен,и аз имах проблем със същия тип оплешивяване.На баща ми гените са по-силни явно и съм предразположена към такъв тип оредяване на косата,той оплешивява на същите места,а и не съм вече първа младост, та хормоналната борба ще е вечна при мен.
След разждането всичко се нормализира,докато не дойде "критиката".
Косата ти е хубава,не знам с какво миеш,но пробвай първо с ДПШ,може да си понатрупала силикони и разни други,изглежда стилизирана.Момичетата хвалят този на Балеа

Магдалена,никой не ти отговори,аз не мога да помогна с къдравите шампоани,но обикновено те са с повече масла и силикони,та няма да те спасят от прехидратиране и омазняване.Според мен се ориентирай към нещо по-почистващо за скалпа.

# 594
Мислите ли, че сулфати те и силоконите имат влияние върху омазняването в дългосрочен план?
Дали и колко време ще е необходимо на една коса и скалп да се адаптира към натурални и безсулфатен и силоконови продукти и в началото ще реагира ли с човече омазняване? Раьсъждаесм тези дни върху това. Много искам да махна сулфати те много са ми агресивни, но скалпа е привикнала, отделно имам себорея, а те се влияе добре само от тях.

# 595
Благодаря,Ванеса! Лошото е, че и при мен гените оказват влияние. Баща ми е абсолютно плешив от младеж там, сестра му също...
Не очаквам да имам същата буйна растителност както преди, но се радвам, че поне расте коса. За сега съм я докарала до половин бретон 😄
Мия с какво ли не... през Макадамия,Керастаз,CHI, head and sholders , каквото се сетиш. Последно взех серията на brave new hair в коледен вариант.
Не съм видяла разлика между всичко което съм ползвала. Мия косата през ден.
След къпане слагам само желето от ленено семе 🤷🏼♀

# 596
Казват,че сулфатите провокират производството на себум.Аз си редувам шампоаните със и без сулфати и нямам грижи.Силиконите така или иначе се натрупват и правят корените тежки и мазни,особено ако са не водоразтворими и не се ползва почистващ шампоан.
Аз като почнах преди време с кърли гърл метода бях очарована,първите миенета,после стана страшно.Не бих се върнала към метода.Само с безсулфатни шампоани също не бих мила,по мое мнение не почистват добре и омазняват.

Мадлен протеинов дрогериен шампоан не мога да препоръчам,но можеш да разгледаш на Милк шейк енергизиращия шампоан,не е скъп и на мен ми хареса.Аз ползвам Ланза Анаген 7,втора опаковка си поръчах тази седмица че първата намалява,но той е малко по-скъп.Без сулфати е,но със сулфато-подобни,които обаче не дразнят скалпа и не премиват,почиства много добре и оставя много свежо усещане.

# 597
  • някъде под слънцето...
Мис,
От септемвру мия само с безсулфатни и безсиликонови.
След боядисване мия с този шампан който се води  добре почистващ остатъци от химично третиране.

Преди в  корените  се омазняваше  по бързо.
За сега съм доволна от продуктите за Curly , за по нататък не знам

# 598
И аз съм на мнение, че не се измива много добре косата с тях. И аз редувам. Кърли метода при мен няма да го бъде както изглежда. ДПШ не съм ползвала никога. Но ползвам супер силни шампоани по принцип. От бонбонената терапия засега съм очарована. Втори път я ползвам.

# 599
  • някъде под слънцето...
При мен измиват много добре.
Може би зависи точно кой е продукта.

Дори и след измиващ балсам коста ми "скърца"

Общи условия

Активация на акаунт