Къдрокоси красавици - 5

• 45 119
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
И аз съм доволна от Про лонгър, купих си няколко ампули на добра цена и ще изчакам с цяла опаковка. Не мижах да открия в предните теми мнения за Афоджи Кърлифик- маска с протеин за къдрава коса? И колко често може да се ползва протеинова маска? И ако косата ми не се нуждае вече от много от хидратация, защото от доста време ползвам хидратиращата серия на Джойко, с какво мига да го заменя?

# 691
Spiritlight
От този сайт си поръчвам и терапията на Алфапарф.Не знам в БГ цените какви са,но на мен от тук ми е най-изгодно обикновено.
Поръчваш до превозвач,Gabko или GGBG,доставката е към 3лв до БГ

MарT
С по-леката хидратираща серия на Джойко
Скрит текст:
Керастаз Генезис-шампоан за тънки коси и балсам.Балансирани с превес на хидратация.Много добри за мен
Скрит текст:
Блондинската серия на Керастаз,продуктите,които не тонират,а подхранват косата и озаряват цвета.
Скрит текст:
Има и други,за тези се сещам сега.
Иначе,Биосилк,Милкшейк,Лакме...но,аз освен че съм къдрава съм и изрусена,затова не бих заложила на последните,доста леки и безобидни продукти

# 692
Благодаря! Ще ги разгледам . А протеинова маска колко пъти се ползва- в смисъл колко измивания с хидратираща маска и колко с протеинова?

# 693
  • В полите на Пирин планина
Аз вчера, като на шега си купих ей това желе:

Много е приятно и оформя приятни къдрици. Днес обаче ме наваля н-на брой пъти дъжда и косата ми стана на клечки...

# 694
Март,няма точна рецепта.Зависи от състоянието на косата,от нуждите и,от времето...Като усетиш че косата става по-твърда,сменяш протеина с хидратация.Хидратиращ Ш през последните 2-3 месеца ползвам само в  деня за боядисване и от време на време Хидроклез на Меди.Маски хидратиращи също много рядко,косата ми не се нуждае от тях и само ми утежняват.Наблягам на протеинови и балансирани

# 695
Благодаря за сайта, Ванеса. Сега ще проуча как става, че никак не ми е ясно какво значи да поръчам до превозвач Grinning

# 696
Здравейте,лейдис! Положението с косата ми беше супер, но от две седмици е така. Мия два пъти седмично, най-често с хидратиращ на Macadamia, златна серия. На 4-5 миенета редувам с Fiber Force или ДПШ. Последните седмици си правих доста маски с масла, защото чакам бебе и така предния път след кърменето си спрях косопада и възвърнах обема, та.. подготовка. Мисля, че съм прехидратирана, защото и маската ми след всяко миене е хидратираща с масла...
Идеи как да я оправя? Както и за балансирани серии за след това?
Косата ми е гъста, средно дебел косъм, 2c-3a, когато е в най-добра форма.

# 697
Какво ще рече "На 4-5 миенета редувам с Fiber Force или ДПШ",един път месечно Fiber Force и един ДПШ ли?
Ако е така,то протеинът ти е доста малко.Маслата няма как да ти навредят,по принцип.Но,шампоан с масла,маска с масла...Златната серия на Макадамия предполагам е Ultra Rich Moisture,това е професионалната серия,не е като тумбестите леки Макадамии.Цяло чудо е,че не ти е залепнала косата за скалпа.Маслата чистят масла,но не прекалявай Grinning Освен това,маслата не хидратират.Ако ги нанесеш на мокра коса,запечатват косъма и запазват влагата в него,но не го хидратират.Нанесени на суха,подхранват.
Измий два поредни пъти с Шварцкопф,предполагам ще се оправи косата.
Балансирани с протеинов уклон може би тези
Скрит текст:

Показвам ти тези,от които аз съм доволна.Някой може да се включи с други идеи

# 698
  • София
Tsvetomira Goberova 681589, аз бих ти препоръчала да си вземеш една протеинова серия и да я използваш по-често. Мий 2-3 пъти с нея и 1 път с Макадамията (ако наистина ползваш Ultra Rich Moisture) докато възстановиш баланса. Предложения за протеин (като шампоан и маска са напълно достатъчни):

https://www.zlatnaribka.com/napura/vazstanovyavashti
https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/pro-fiber
https://www.zlatnaribka.com/lakme/grizha-za-suha-kosa-repair (това може и повече към баласа да бие, но аз много я харесвам)
+1 и за Genesis

# 699
  • тук и там
Аз докато бях бременна имах разкошна коса-никога не съм имала такава преди или след това.След раждането обаче  започна косопад ,който не се повлия от нищо и си върна видът от преди ,че и по-зле стана.
И аз моля за препоръка за шампоан -протеинов и хидратиращ. Общо взето не съм  никак наясно.Мия косата си през ден,със сухи краища и мазни корени съм.Понякога ползвам хидратираща маска  с алое на Гарние,или балсамите които се намират в боите.Другите ми отежняват косата-пробвала съм какво ли не..Тънък косъм,на места отзад ,най-горните кичури се спластяват.
За подстригване съм,но при нас не работят от доста време фризьорските салони,пък и си мисля,че за да се оправи -трябва да я оставя по-дълга(нали казахте че е доста изтънена и филирана ,и не е окей за моята коса), и после да се изравни.
Тук съм без продукти и сресана.(даже и пяна не съм слагала).Видно е че са сухи краищата.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 10:32 от Kaisia

# 700
Като за начало един ДПШ,после ще видим какво е състоянието на косата.
Връхчетата ти изобщо не са сухи,предвид,че не си ползвала нищо след шампоана,изглеждат добре.Явно не си виждала сухи коси Grinning
Не си реши косата след като я измиеш,реши я преди това

# 701
Благодаря за съветите, момичета! Да, Ultra Rich Moisture е шампоана. Ще измия два пъти с протеин на следващите къпания. И най-вероятно ще поръчам Genesis.
След протеина каква маска да ползвам, тази с маслата ли или мога да мина само с хидратиращ leave-in?
Ванеса, аз никога не съм била с коса, слепнала за скалпа, без значение колко мръсна е била или какви продукти съм слагала, просто си имам естествен обем винаги, който изчезва само докато маслата са ми още на главата 🙈

# 702
Момичета, може ли да сравните сметаната на Милкшейк и гела от ленено семе?
Много харесвам лененото семе, но ми се иска да пробвам и нещо ново ...

# 703
  • София
Гелът от ЛС и сметаната на МШ не са взаимозаменяеми продукти. Гелът е тип стилизиращ продукт, оформящ къдриците. Докато сметаната си е глезотийка, подхранващ, хидратиращ продукт ссъс страхотна миризма. Това че е в пяна флакон да не те подлъгва, че е стандартна пяна за коса. Ползвала съм я на измита коса първо продукт за хидратация и след това нещо оформящо къдрици.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:23 от Мишчица

# 704
Гела от ЛС и сметаната на МШ не са взаимозаменяеми продукти. Гела е тип стилизиращ продукт, оформящ къдриците. Докато сметаната си е глезотийка, подхранващ, хидратиращ продукт ссъс страхотна миризма. Това че е в пяна флакон да не те подлъгва, че е стандартна пяна за коса. Ползвала съм я на измита коса първу продукт за хидратация и след това нещо оформящо къдрици.

Много полезно, благодаря! Точно това си мислех. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт