Къдрокоси красавици - 5

• 45 097
  • 767
  •   1
Отговори
# 720
Много благодаря Simple Smile Значи трябва да редувам хидратация с протеинов шампоан. Майка ми смята да си купи шампоан на Биосилк за боядисана коса и ще го пробвам. А сега ще потърся и протеинови продукти. Отново много благодаря. До колкото се напънах да си спомня, този ден си измих косата с билков шампоан на Тианде и хидратираща маска. Но след време от шампоана косата ми стана доста суха. И смених с хидратиращ.

# 721
Здравейте!
Имате ли наблюдения, че йонизиращите сешоари изправят косата?
Поне при мен действат така. Чак на втория-третия ден косата ми се посъвзема.
Новият ми сешоар е такъв. Не знаех, че действа изправящо... Сега ще се опитвам да я оставям да съхне сама, но не винаги е възможно...

Интересно ми е на какво се дължи този ефект.

# 722
Alis,косата ти е страхотна.Само че,шампоанът ти не е подходящ за постоянно ползване,в горната си част косата ми изглежда мазна/мръсна.Ползвай шампоани с по-изчистен състав,не маслени и тежки.Маската обратно,гледай да е по-богата.От време на време почиствай с ДПШ .Задължително използвай финиш,даже два.Изрусената,къдрава коса изисква повече продукти
Направо се влюбих в косата ти Heart Eyes

Магдалена,да точно.Продуктите за боядисани коси са с уклон хидратация.

Утро,моят е с йонизация,даже двойна,и не ми изправя косата.Дали не сушиш на най-силната струя,без дифузер?!

# 723
Здравейте!
Имате ли наблюдения, че йонизиращите сешоари изправят косата?
Поне при мен действат така. Чак на втория-третия ден косата ми се посъвзема.
Новият ми сешоар е такъв. Не знаех, че действа изправящо... Сега ще се опитвам да я оставям да съхне сама, но не винаги е възможно...

Интересно ми е на какво се дължи този ефект.

Дано не е верно, защото тъкмо си поръчах нов сешоар и е йонизиращ...

# 724
  • София
Аз също не ползвам йонизиращата функция на моя сешоар, защото си бях въобразила, че ми изправя косата. Явно не е само при мен Grinning. Суша винаги с дифузер.

# 725
Аз да се оплача от термопротекцията OSIS - имам чувството , че косата ни стои “суха” и мръсна след нейното използване . Ползвах я без нищо друго, защото много бързах при сушенето

# 726
Щях да казвам за термокрема Про Лонгър - сякаш нищо не направи, не знам и аз какво точно съм очаквала, но не усещам някаква разлика. Иначе мирише добре, не лепне по косата, не оставя усещане за продукт, не слепва и не утежнява. Ще си го ползвам, но едва ли ще купя пак.

# 727

Утро,моят е с йонизация,даже двойна,и не ми изправя косата.Дали не сушиш на най-силната струя,без дифузер?!

Никога не суша с дифузер.
Понякога суша на най-силна струя, но е от там, защото старият ми сешоар не ми действаше така.

Някой ми беше казал, че йонизиращият изправя, но ММ купил точно такъв сешоар. Аз не виждам от къде може да се изключва тази функция.

Косата ми не е прекалено къдрава. Да речем средно чуплива. Но с този сешоар става съвсем права и стои на клечки, много грозно.

# 728
  • Пловдив
Сега като казвате за йонизиращия сешоар, се замислих. Моят е такъв и вярно, че не ми е правил хубави къдрици, но не ми е идвало на акъла, че е от него Grin. Ползвам винаги и дифузер. Аз мисля, че имам опция да изключвам йонизирането и ще взема да пробвам дали има разлика.

Spiritlight, благодаря за отзива. А като стилизант как е, имам предвид като степен?

# 729
Vanessa, имам корейска маска с три вида кератин (!?), черна. Даже не съм я ползвала никога, дали ще свърши работа след Fiber Force? Имам и две ампули Pro Longer, да ги добавя или ще дойде прекалено? И как се ползват?

# 730
Spiritlight, благодаря за отзива. А като стилизант как е, имам предвид като степен?

Ами той нали не е стилизант, не съм разчитала на него. След него сложих малко от крема на Маракеш.

# 731
Стига глупости бе хора,йонизиращият сешоар изправял косата.Ми не е вярно.Йоните не изправят,а затварят и заглаждат косъма.Изправят я липсата на подходящи финиши и силната струя на мощния сешоар.

Про лонгър не е стилизант,той е протеинова термозащита.

Март,термото на Osis е супер,освен ако не са му сменили формулата,но не ми се вярва.Да не би да си прекалила с количеството?
Освен това,за къдрави коси,аз бих препоръчала крем.Термото на Шварцкопф е подходящо  по скоро за изправяне

Tsvetomira,дай марката на маската.Три вида кератин...интересно
Ампулата Про лонгър е терапия,не е маска.Няма нужда да си хабиш ампулите,освен ако нямаш промишлени количества и се чудиш какво да ги правиш.Ползвай си ги на принципа на глезотийките,рядко и с кеф.Най-добре след ДПШ,когато косата е изчистена от всички натрупвания и косъмът е отворен.Можеш да ги ползваш и след протеинов шампоан,само не ги ползвай след хидратиращ.
Ти нямаш твърде нужда от ампулите,но както казах за поглезване на косата е добре

# 732
  • Пловдив
Мисля, че най-сетне успях да намеря вариант на протокол, който да подрежда къдриците ми и да ги оставя по-"сочни".
Отдавна исках да пробвам  Co-wash продукт и поръчах това
https://www.notino.bg/tigi/bed-head-calma-sutra/
След него използвах това
https://www.notino.bg/kerastase/aura-botanica-essence-declat-kre … rane-i-oformjane/
Разресах с четката Денман и оставих да изсъхне сама /знам минусите, просто така реших да пробвам/.
Доволна съм от резултата, затова споделям Blush

# 733
# 734
Ванеса, много ти благодаря за отговора 💗
Надявах се да се включиш,но да и аз не съм доволна от този шампоан-поръчах го без проби на черния петък тази година и не е моят. За косата-аз трудно се възприемам вече след години дълго стилизиране с четки,сешоар, та дори и маша,но вече нямам време,а и сили.
Би ли ми препоръчала финиш? Не съм използвала продукти за стилизация на къдрава коса от ученичка и съм доста изостанала.
На Керестаз какво мислиш,че е подходящо за мен? Досега винаги съм използвала Дисциплин,защото най-лесно заглаждам с тях,но сега ?
Благодаря от сърцe 💗

Общи условия

Активация на акаунт