Къдрокоси красавици - 5

• 47 044
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
  • София
А как преценявате от какво има нужда косата - хидратация или протеин! Моята не е толкова къдрава, да кажем, че е 2b. Горният слой обаче е 2с и е много сух и хвърчащ. Ами, установих, че с хидратиращи продукти положението се влошава, докато с протеиновите постигам горе-долу желания ефект.

# 226
Крема слагаш на влажна коса след къпане. Внимавай да не прекалиш с количеството, ще стане на клечки. Аз ползвам общо 3 помпички за цялата коса, но моята е много по-къса. Опитай с двойно количество - да речем 6 помпички. Аз първо разделям косата на две части, слагам по една помпичка на всяка част и разресвам, за да се разнесе навсякъде. После се разрошвам, разтърквам между дланите още една помпичка и намачквам косата. Не ползвам сешоар, оставям да изсъхне естествено. Как спиш? Вързваш ли косата? Ако не - вързвай високо горе, почти на челото, за да не спиш върху нея и да не я мачкаш. Помисли и за сатенени калъфки, за да не се накъсва. Сутрин с мокри ръце побутвам, оформям и ако има много фриз, слагам още 1-2 помпички крем, но не се налага всеки ден, по твоя преценка е това.
Допълвам - кремовете, които никога не ме предават са Балеа, фриз контрола на Лакме и новото ми откритие - кокосов крем за къдрици на БиоСилк.

С вързана коса спя.
Ще използвам съвета ти до челото да я връзвам.
Спя на памучни калъфки,  изобщо всичко ми е памук.

Днес ще поръчам reboot серията и ще взема на балеа. После и на лакме .
Като оправя хидратацията, ще започна за блясък.
Ще пиша да покажа напредъка и резултатите си. Надявам се , че няма да отнеме дълго време , докато се възстанови .
Благодаря Ви сърдечно момичета Heart

# 227
Аз също харесвам крема на Балеа, но реших да пробвам този на Гарние, вече съм на втора опаковка:
Скрит текст:
Доволна съм, доста добре рефрешва къдриците. Ползвала съм го и на измита, подсушена коса, пак добре оформя.
Аз също трудно нацелвам нуждите на косата ми. В темите четох, че препоръчват редуване на хидратиращи и протеинови продукти, опитвам да го спазвам. Май повече ми харесват хидратиращите, понякога от протеиновите косата е по-изпъната, друг път пък си е подредена. Често е проба-грешка. 😀

# 228
Момичета, след като прочетох Вашите мнения съм се спряла на ето тези продукти.
Brave New Hair reboot .
https://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-organic-balance-hidratation
https://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-deep-care--za-iztoshtena-kosa
https://www.zlatnaribka.com/stilizanti/stilizanti-za-kadrava-kos … izz-control-cream   + балеа от ДМ, крема и серията, която ми препоръчахте.

https://www.arlen.bg/category/448/curl-passion-seria-za-kadrava-kosa.html
https://vivian-cosmetics.com/marki/alfaparf-159/semi-di-lino-cur … -i-nepokorna-kosa
Тези последните две, хубави ли са? Пробвали ли сте ги?

Че в момента съм в голяма чуденка, кое от всичко да поръчам първо, за да пробвам. Ще ги редувам така или иначе, че не е хубаво косата да свиква само с 1 вид марка/ шампоани/ .
Свикнала съм да има много пяна и всичко да ми е в големи опаковки, че в тези 200 мл , точно за 3 измивания ми стига, и се притеснявам, че бая скъпо ще ми излезе ако така свършва на 3-4 измивания. Ох, не знам!

# 229
Аз искам да ви попитам тези с чупливите коси как запазвате чупките на 2 ри ден?Косата ми след къпане като изсъхне става на вълни обаче се запазват само първия ден, след спането се поразвалят.
Как оформяте на сутринта?
Среша ли се положението става по-зле, само бухва и сън като кошница в главата.

# 230
  • някъде под слънцето...
Със стилизиращите  без сулфати и силикони издържат в приличен вид до третия ден.
Ако се  налага слагам  масло на Лола или бутер на As y Am  или  някое смути .
в малки количества .
Не утежняват , нито омязнават.
На дамата , кото  питаше как да се справи с гривата си, бих казала да опита специализиеаните за нейния тип коса без силиконови и безсулфатни продукти.
Използването на измиващ балсам вместо шампоан ,  балсам без отмиване,  и съответните стилизиращи  със сигурност ще подобрят положението.
На този тип продукти обикновено е посочено  точно за какъв тип коса, права, чуплива, къдрици или афро.
В нета има много инфо по въпрса
Само да споделя моя опит с Нейджерал , който уж е  без сулфати и без силикони.
С едно измиване  ми свали боята.Оставих го на майка ми.
От сеотември ползвам специализирани за Curly метод и  цвета се се запазва след измиване.Говоря за една и съща боя.
Така, че определвно има разлика в продуктите.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 18:18 от sl

# 231
  • София
Свикнала съм да има много пяна и всичко да ми е в големи опаковки, че в тези 200 мл , точно за 3 измивания ми стига, и се притеснявам, че бая скъпо ще ми излезе ако така свършва на 3-4 измивания. Ох, не знам!
Ако миеш само скалп, ще ти стигат за месеци наред 😉. Безсулфатните обичайно не правят много пяна, също така измивните балсами също, но това не значи че не почистват добре.

херцогията аз преценявам по това дали изглежда бодлива косата или не. Ако е разхвърчана, но мека и лигава, омазняваща се по-бързо, значи е прехидратирана. Ако е фризи, със сухи стърчащи краища, и като цяло ако изглежда бодлива 😁, значи и трябва хидратация. Ти на етажи ли си подстригана, за да имаш два различни типа къдрици?

# 232
Да, наясно съм , че скалп се мие, но на мен ми е необходима пяната или самата мазнота на маската, за да мога да се среша. Иначе такива топки имам в косата, че просто е невъобразимо да се среша, не мога гребена да вкарам в косата си....
Но щом няма пяна, предполагам, че повече ще трябва да слагам от безсулфатната  маска, за да ми се улесни ресането в банята?
Съжалявам ако Ви задавам глупави въпроси, но наистина живо ме интересува всичко Simple Smile

# 233
Butterfly, първите три неща, които си набелязала от рибката са ок, аз съм доволна от тях, за моята коса са чудесни и ги ползвам редовно. Аз също съм 3b. Ако се колебаеш между Organic Balance и Deep Care на Лакме, аз препоръчвам Deep Care.
Другите две - ползвала съм серията на Милкшейк, не ми допадна, никакъв ефект не видях върху косата си. Алфапарф не съм, не мога да дам мнение.
По отношение на сресването нещо не правиш правилно, за какви топки в косата говориш? Маската на Brave New Hair е много покривна, съвсем малко количество ми "олигавя" цялата коса и става хлъзгава и чудесна за ресане. Сресвай се внимателно с четка за мокро разресване, четка Денман или в краен случай - гребен със широки зъби. Сресвай отдолу нагоре - първо разресваш краищата, после започваш от по-високо и така, докато започнеш от скалпа.

И понеже виждам, че започнаха да се дават пак съвети за безсулфатни и безсиликонни продукти, аз пак ще си кажа, с риск да досадя, но де да ми беше казал някой и на мен... Аз си съсипах косата, избягвайки сулфати и силикони. Спазвах метода curly girl повече от година и за тази година изгубих половината си коса. Само споделям моя опит, не казвам, че на всички ще се отрази така.

# 234
Боже, благословени да сте! Да Ви пращам шоколадите тогава!!! Heart
Ето защо имам топки и истинска болка, когато се реша. Тъй като аз не се реша отдолу - нагоре, както си описала подробно в поста си Spiritlight, а от горе, надолу вървя аз.... И в резултат на това пълня 1 шепа коса топки и я хвърлям в коша.... С гребен с широки зъби съм аз.
Скрит текст:
С онези гребенчета, които са за правата коса, които си описала е невъзможно да се среша с тях.

Хайде, поръчвам двете марки тогава, на Лакме и на Brave New Hair серията на хидратация.
Ще пиша своевременно да отчитам резултатите си. Cupid

# 235
А, чакай, чакай, пак стана някакво недоразумение Grinning Не съм описвала никакви гребенчета за права коса, всъщност твоят гребен е най-неподходящ за косата ти. Четките за мокро разресване са направени именно за това - да не се къса и скубе косата - Tangle teezer, Dessata и други марки. Четката Denman пък е създадена специално за къдрави коси. Разгледай ги, прочети и ще имаш ново преживяване в сресването Grinning

# 236
  • София
херцогията аз преценявам по това дали изглежда бодлива косата или не. Ако е разхвърчана, но мека и лигава, омазняваща се по-бързо, значи е прехидратирана. Ако е фризи, със сухи стърчащи краища, и като цяло ако изглежда бодлива 😁, значи и трябва хидратация. Ти на етажи ли си подстригана, за да имаш два различни типа къдрици?
Да, на етажи съм. Мислиш ли, че това е проблема? Но и при мен къдриците се запазват два-три дни.

# 237
  • някъде под слънцето...

И понеже виждам, че започнаха да се дават пак съвети за безсулфатни и безсиликонни продукти, аз пак ще си кажа, с риск да досадя, но де да ми беше казал някой и на мен... Аз си съсипах косата, избягвайки сулфати и силикони. Спазвах метода curly girl повече от година и за тази година изгубих половината си коса. Само споделям моя опит, не казвам, че на всички ще се отрази така.
А защо продължавахте да го спазвате повече от  година виждайки, че губите косата си?
Предпочитам да изхвърля даден продукт, който не ми влияе добре  независимо от цената му, вместо да  продължавам да го ползвам.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 08:00 от sl

# 238
Ами защо продължавах... виждах, че нещо не е наред с косата ми, но понеже в книгата и в CGM групите се говореше, че има период на “трансформация”, в който косата се нагажда към здравословния начин на живот. Случайно във фейсбук ми се появи спомен от преди година и тогава ми светна, че проблемът ми не е, че се трансформирам, а че оплешивявам😃 Не мисля, че конкретно някой от продуктите е виновен, защото използвах различни неща. За мен липсата на силикони и сулфати се отрази толкова зле, а не конкретно нещо. Още на първото слагане на крем със силикон и косата ми живна.

# 239
Може ли линк към тези продукти brave new hair reboot?

Общи условия

Активация на акаунт