Къдрокоси красавици - 5

• 45 156
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Ванеса, благодаря. Много полезни съвети даваш. Може би вече си писала, но дай някои подходящи комбинации при ползването на шампоан и маска, моля! Защото отделните марки винаги препоръчват да се ползват всички продукти дадената серия (може би е маркетингов трик). Та например хидратиращ шампоан с какъв вид балсам/маска да се комбинира? Ето например си купих Ш и Б Тресеме кератинова терапия, но като ги ползвам заедно, не се получава, а поотделно е по-добре.

НБ и аз не го харесвам, не случайно отлежава в кашона... Що ли точно него избрах, не знам. Всъщност сещам се, че съм доволна от маслото авокадо, което купих погрешка, но пък ми влиза в добра употреба лятото на плажа.

# 646
Kaisia имах предвид не само стилизанти,а всичко.Промени прическата и не давай да ти я изтъняват много.На първите две снимки си подстригана по различен начин.На такава дължина,подстригването трябва да е на еднакви етажи за да даде гъстота.Тази прическа,както аз я наричам "шик сасон" не е модерна отдавна и изобщо не е за такава коса.
Пяната я нанасяй на мокра коса,когато косата е напълно суха размачкай с ръце за да премахнеш слепването и
 и да даде обем.Ползвай нещо за изкуствена гъстота,докато косата ти порасне.Cantu също не е за твоята коса,но ти си знаеш.

Кипра Маца основно,след хидратиращ Ш,ползвай само хидратираща М.След балансирани Ш-балансирана или хидратираща М,след протеинови Ш можеш да ползваш всичко.
На жена,която претендира,че полага грижи за косата си,не бих предложила дрогерийни продукти.Никой не може да ме убеди,че в шампоан или маска за 5-10лв има арган,кератин,оригинални студено-пресовани масла и т.н.,не и в количества за поддръжка на тънка,рядка,третирана,изрусена коса.Та, всеки да си прави изводи какво ползва.

# 647
sl, от кое си по-доволна? Лореал или Алфапарф? От една ампула на Лореал дали е възможно да си съставя впечатление или е необходимо известно време да я ползвам, за да видя резултат?
И от половин ампула е възможно да добиеш представа.Казвам половин,защото една ампула е много като количество за едно ползване.Sl ти е обяснила как се отваря.
Ампулата се слага на измита с шампоан коса.След нея маска не се ползва,а директно финиш.
Концентрата обаче,се нанася на влажна коса,преди шампоана.След шампоана се ползва маска.

Терапията на Алфапарф също една доза е много за едно ползване.В купа изсипваш половин ампула,отваряш шишето с концентрата,стискаш го бавно да излезе количество от него,като стигне 12,5 (на око) спираш.Ако правиш цяла доза(25мл.),течността в шишето да стигне до края на матираната част.Изливаш в купата при ампулата,разбъркваш и нанасяш,на измита с шампоан коса.Косата да е мокра,но не да капе вода от нея,защото ще се седи поне 15мин със сместа.Ако имаш терапевтична преса или ако загрееш със сешоар,ефекта е още по-добър.

Благодаря, мненията ти винаги са ясни и изчерпателни. Ще докладвам след използването на нещата, първа е ампулата, добре, че каза, че ще стигне за два пъти, защото щях да я плисна цялата Grinning

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 22:16 от Spiritlight

# 648
Ами аз първата така я люснах цялата и течеше чак,затова сега предупреждавам,а и да се пести материал.Бях поръчала три ампули,третата даже на три пъти я ползвах,само по връхчетата.Така я дават на теория,терапия за връхчета,запълва и заглажда връхчетата.

# 649
  • Пловдив
Никой не може да ме убеди,че в шампоан или маска за 5-10лв има арган,кератин,оригинални студено-пресовани масла и т.н.,не и в количества за поддръжка на тънка,рядка,третирана,изрусена коса.Та, всеки да си прави изводи какво ползва.
А за Балеа, дето са по 2-3 лв. какво да кажем Grin. Въпреки че и те имат някои попадения.
Проблемът при професионалната козметика е, че не познаваш продукта и рискуваш, и често се набутваш. Иначе съм съгласна с теб.

# 650
Оф, като бях на 20 си миех косата с какъвто шампоан ми падне пред очите, за 1-2 лв и ползвах само балсам Импресия, не че имаше други Joy Като гледам снимки сега - еее, то коса, то чудо! Каквото и професионално да си наплескам сега, не мога да докарам онази жизненост и скокливи къдрици.

# 651
  • някъде под слънцето...
Aз също.
Ползвах каквото имаше  по магазините, нямам спомен за марки.
Когато дойдох в Испания първите 5  години ползвах дрогерийните на Лореал, едни червени за боядисана коса и други за които вече нямам спомен.Маските бяха супермаркетски
Всички ме питаха  какво използвам , за да постигна такъва плътност и блясък.
От 15+  години вече използвам само  профи продукти и косата ми е на светлинни години  с обратен знак, от това, което беше преди   да започна с тях.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 13:25 от sl

# 652
Тъй ама,на 20 не си боядисвах аз лично косата,ползвах някакви спирали за коса да си правя шарени киури Laughing не я изправях и ...бях на 20,не на 45.Нямаше деца,стрес,хормони...От тогава колко боядисване,изрусяване,хормонални и стресови промени е преживяла косицата...с Импресия няма да я спася,поне аз.

# 653
Здравейте и за много години! 109 пъти се опитах да кача снимка към въпроса ми, но нещо не успях. За това ще питам така- тази ампула , за която говорите Про лонгър една розово- лилава ли е, 15 мл, пише, че се стои 5 Мин?

# 654
И между другото има 30% намаление в емаг на козметични продукти днес, Тъ за това питам . Например от серията Про лонгър на Лореал кремът Leave in заслужава ли си да се пробва и с какво смесвате ампулата, ако изобщо е тази , за която говоря ?

# 655
Здравейте, аз също ще поръчам ампулата про лонгър, исках да попитам за шампоана и маската от серията ако някой е ползвал за мнение. Разбирам, че всичко е индивидуално но все пак. Благодаря.

# 656
  • някъде под слънцето...
Ампулата на пролонгър не се смесва с нищо.
Други продукти от серията не съм ползвала.

Боядисвам се от 20 годишна.Започнах предимно с дрогерийни бои.,Вече  17 +  години само с профи, а  последните 5+ с безамонячни...
За стреса...
Скрит текст:
Това да зарежеш всичко(близки, жилище, престижна държавна работа) , да събереш живота си в куфар и да тръгнеш за някъде сам знаейки, че там  никой не те чака и никой не е длъжен да ти помага....И в най добрия случай ще започнеш  нискоквалифицирана ранота на черно и поне две години ще бъдеш със статут на нелегално пребиваващ с опция екстрадиране....
Това ако не е стрес....
Коста ми реагира с косопад, вероятно и от смяната на климата.Но след два три месаца спря от само себе си запазих буйната си грива.
[/spoler]
Понякога се изкушавам с някой дрогериен продукт, като  , осонено сред маслата, дори използвам и чисти масла от биомагазините.Пия добавки.Често правя всевъзможни  професионални  подхранващи тврапии ботокс, кератин и какво ли още не
И въпреки всичко, косата ми това лято беше станала отвратителна .

Вероятно е от възрастта.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 13:44 от sl

# 657
Sl, моята последните година, две се промени, изтъня ми косъма, отдавам го на изсветляванията и третирането. Боядисвах се при фризьор с пандемията обаче вкъщи с пермес. Ползвам хубава козметика и също пия добавки ами не и не, стои си тънка. Почвам втора опаковка Макси хеър+ масло от вечерна иглика+ цинк+омега3. Отделно винаги съм правила маслени маски. Ще видим дали ще върна онези добре оформени къдрици.

# 658
Някой от вас успявал ли е да остави коментар в Рибката? Имам чувството, че не им работи тази секция и всички са измислени, никога не мога да напиша нищо.
В конкретния случай исках да дам конструктивен съвет, тъй като много изостават технически. Първо, цяло чудо е да успееш да платиш онлайн, все е неуспешно, неприето и не знам какво. Второ, поръчах онлайн ваучер за приятелка, която няма да видя скоро, те ми го пращат по Спиди Flushed Е аз какво, да вдигна телефона да ѝ издиктувам кода за подарък ли? Ще снимам ваучера и ще го пратя, но не е ли по-адекватно просто да ми го пратят като виртуален ваучер в PDF и аз да го пратя като нормален човек? Да не говорим, че с тъпата доставка изтървах повода и ще ѝ пратя снимката с кода със закъснение. Бясна съм от тази тъпотия!

# 659
Здравейте и за много години! 109 пъти се опитах да кача снимка към въпроса ми, но нещо не успях. За това ще питам така- тази ампула , за която говорите Про лонгър една розово- лилава ли е, 15 мл, пише, че се стои 5 Мин?
Това е ампулата

Може да се смесва с маската,и то за да се подобри ефекта на маската,не за друго.Маската е балансирана с превес на протеин,аз лично не я ползвам на поредни миенета,защото изсушава косата и я втвърдява.Шамоана го харесвам,но също не ползвам на поредни миенета.На много сух скалп ще е добре,но на балансиран или мазен скалп,на второ-трето поредно миене омазнява и залепва косата за скалпа.Кремът е добре да се ползва като първи финиш,като след него се сложи втори хидратиращ крем или олио.Той също поизсушава дължините.

Spiritlight пиши им на мейла или на Вайбър.До колкото знам контролират коментарите,трият и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт