Пазаруване от Aliexpress.com 59

• 35 579
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • DE
Каква навигация сте купили, че търся за подарък на мъжа ми? Търся препоръки Grinning

# 106
Ако си оправя радиото ще дам...

# 107
  • Пеликания
Нали това трябваше да получа когато пристигне пратката в Бг? И долу горе след колко време пристига в клона на града?

# 108
Нали това трябваше да получа когато пристигне пратката в Бг? И долу горе след колко време пристига в клона на града?

Да.

# 109
  • София
Това не означава ли само, че пратката вече е поета от нашите пощи?

# 110
  • Пеликания
Днес получих известие, че пратката е в колетното в моя град. Пак сравнително бързо пристигнаха.

# 111
Това не означава ли само, че пратката вече е поета от нашите пощи?
Къде поемат нашите пощи пратките? Аз съм чувал, че ги приемат в БГ. Някой дали е чувал да ги приемат другаде. Да подскаже дали ги приемат в Белгия примерно. Това е добро предположение и ще обясни защо до други държави пристигат от Белгия за 3 дена, а в БГ за 30, но уви предишните статуси и времеви интервали не са в подкрепа на идеята, че БГ пощи си получават пратките в Белгия или някъде на неутрална територия.
П.С. Това ми заприлича на предаване/обмен на заложници Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 15:25 от netman71

# 112
  • София
Може, може, не съм толкова наясно. Просто текстът ми звучи така

# 113
Чакам една пратка да ми я шипнат, намерих я по евтино, с каква причина мога да я затворя? Случвало ми се е и преди и аз я затварям, продавача ми я пуска, аз я затварям, той ми я пуска и накрая ми я шипна и нямах избор, нищо че я затварях постоянно.

# 114
Каквато и да е причината, търговеца има право да откаже да я канселира.

# 115
Здравейте, имам пратка на стойност 15.10$ долара и получих известие, че “подлежи на митническо оформяне”. Това означава ли, че е задържана на митница? Левовата й стойност е под 30лв. дори мога да докажа с банковото извлечение.
Бързо ли става освобожваването от митницата или е дълга и тромава процедура изискваща много нерви? Заплаща ли се нещо допълнително?
Видях, че има възможност “Български пощи” да те представлява срещу около 15лв.

# 116
Трябва да представиш банково извлечение и копие какво си купила. Според мен не би трябвало да отива за 15$ на митница. Може и сама да се представляваш пред митницата, но за целта трябва да знаеш как се попълва митническа декларация и мисля, че трябва да имаш електронен подпис. Другия вариант е да ползваш митнически представител, който ще ти вземе колкото Български пощи. Иначе ако избереш Български пощи им даваш банковото извлечение и копието от сайта, те се оправят с митниците и след 1-2 седмици ще те известят да отидеш да си вземеш нещото и да платиш ДДС+таксата за Български пощи.

# 117
Мисля, че не трябва да попълва митническо, защото не се дължи ДДС в случая.

# 118
Не би трябвало, но след като е изпратено към митницата ще трябва да си занесе документите в пощата и да им покаже, че е под 30 лева. Не знам какво се случва в такава ситуация, дали от пощата пак ще искат да и вземат 15 лева такси.

# 119
Здравейте, имам пратка на стойност 15.10$ долара и получих известие, че “подлежи на митническо оформяне”. Това означава ли, че е задържана на митница? Левовата й стойност е под 30лв. дори мога да докажа с банковото извлечение.
Бързо ли става освобожваването от митницата или е дълга и тромава процедура изискваща много нерви? Заплаща ли се нещо допълнително?
Видях, че има възможност “Български пощи” да те представлява срещу около 15лв.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1156376 В тази тема са компетентните по въпроса. От обща култура. Всички пратки могат да бъдат задържани на БГ митница (за разлика от митниците в други държави). Процедурата не е тромава, но зависи от това какво имате и какво трябва да вадите тепърва (ЕОРИ визирам, еднократен се вади веднага, постоянен за 1 ден). Разпечатка от поръчката и финансова (снимка от електронното банкиране или извлечение от банката ако нямате банкиране).В случай, че споменатата сума е крайна т.е. толкова показва банкирането по който и курс да го смятате е под 30 лева т.е. митническа дкларация не се попълва. БГ пощи винаги прибират 4.80, но 12 лева само след като ги упълномощите. Решението да ги упълномощите е въпрос дали ще имате време да се разходите 1-2 пъти до митницата където е пратката. Когато нямате възможност прежалвате 12 лева упълномощавате ги и ви носят пакета до клона у вас. Имате ли време ходите и освобождавате сама. Задава се нещо много неприиятно и пощите и митниците ще имат главоболия. Многократното спиране на пратки под стойността за обмитяване става практика в митниците и адвокати се събират за подаване на колективна жалба за злоупотреба със служебноположение и административен произвол. Ще се стигне според мен до европейският съд за правата на човека и ще ги осъдят. Някой ще гушне едни големи пари дето ще ги плати обществото. Все някога тези дето разпореждат злоупотребите ще им се потърси отговорност от обществото. Можеш да наредиш да бият хора с белезници и да рекетират населението, но само когато никой не знае и само в България. ЕС дейтства бавно но сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт