Пазаруване от Aliexpress.com 59

• 35 582
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Безумно е това спиране и разкарване за неправомерно спрени на митница евтини пратки...поне да става изясняването на сумата по мейл и да препращат безплатно до пощата...

# 121
Безумно е това спиране и разкарване за неправомерно спрени на митница евтини пратки...поне да става изясняването на сумата по мейл и да препращат безплатно до пощата...
Така е. Преди години пак същите го бяха ударили на административен произвол та се наложи журналистите да викат министъра, защото някой чиновници имат яки гърбове. Е явно същите пак са се разпищовили. Някой няма да му издъжат нервите и ще потроши всичко. После ще го обявят за луд. Все още не са посегнали на пратките на някой с оръжие. Ще вземат меркии чак когато почнат да им изнасят служителите в чували. Трябва ли да се стигне до там не знам. Само бъдещето ще покаже.

# 122
Не го помня това, но когато въведоха такса митническо представителство никоя медия не го отрази..
....

Чудя се дали да поръчам машинка за подстригване за около 13-14 долара с доставката ...ще я спрат ли?

# 123
  • Плевен
Здравейте! До момента от сайта съм поръчвала много евтини неща - дреболии до 10 лв. Сега харесах инхалатор за около 30-40 лв - зависи. Въпросът е дали ще пристигне или ще го задържат някъде? Благодаря!

# 124
  • София
Здравейте! До момента от сайта съм поръчвала много евтини неща - дреболии до 10 лв. Сега харесах инхалатор за около 30-40 лв - зависи. Въпросът е дали ще пристигне или ще го задържат някъде? Благодаря!
Здравей!
Ако скенера им засече някакъв по-особен уред, вероятността да спрат пратката  на митница е голяма.
Потърси дали друг търговец не го предлага на по-ниска цена с по-висока доставка - така поне лесно ще го освободиш от митницата срещу такса само от 4,80лв.

# 125
  • Варна
Стойността на стоките, съдържащи се в пратката, се доказват от получателя на пратката. Това е така наречената митническа стойност на стоките, която се състои от цената платена за стоките плюс цената за превоз /транспортните такси/. В случай, че има платена застраховка, и тя се добавя.            Покупката трябва да бъде до 30 лева с транспорта.Гледа се извлечението от банката за покупката,и ако е над 30 лева те пускат на пързалката.  12 лв +4,8 лв +ДДС.

# 126
Покупката трябва да бъде до 30 лева с транспорта.
Това не е вярно!
Чудя се дали да поръчам машинка за подстригване за около 13-14 долара с доставката ...ще я спрат ли?
И да я спрат, не е проблем. Просто ще докажете стойност и готово

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 10:00 от Анонимен

# 127
.

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 10:00 от Анонимен

# 128
  • Варна
Щом казваш  https://www.bgpost.bg/bg/485                   Въпрос: Как „Български пощи“ ЕАД определя lстойността на стоките в пощенските пратки?

Отговор: Стойността на стоките в пратката не се определя от „Български пощи“ ЕАД. Стойността на стоките, съдържащи се в пратката, се доказват от получателя на пратката. Това е така наречената митническа стойност на стоките, която се състои от цената платена за стоките плюс цената за превоз /транспортните такси/. В случай, че има платена застраховка, и тя се добавя. За пратките, чиято стойност не може да бъде доказана чрез реално платената или договорената цена, тя се определя от митническите служители по време на процедурата за оформяне с помощта на методи, определени в Закона.

# 129
Не е вярно, че стойността на пратката с транспорта трябва да е под 30 лева.
Не помните какво твърдите или ... не правите разлика между митническа стойност и стойност на стоката в пратката?

# 130
  • Варна
Ами гледат ми извлечението от банката,ако над 30лв със транспорта ,трябвали да платя ДДС.Защото казват имате пратка над  30 лева.(Това е така наречената митническа стойност на стоките, която се състои от цената платена за стоките плюс цената за превоз /транспортните такси/.)

# 131
Ами гледат ми извлечението от банката,ако над 30лв със транспорта ,трябвали да платя ддс.
Не! Ако можете да докажете, разходи по транспорт. Което става с копие на ордера от поръчката.

# 132
  • Варна
(Това е така наречената митническа стойност на стоките, която се състои от цената платена за стоките плюс цената за превоз /транспортните такси/.) Това как да го тълкувам.Ако примерно стоката ми е за 29 лв и 10 лв транспорт.И като дам извлечение от банката за 39 лв общо.

# 133
От над 7 години, от както пазарувам от Али, такси се дължат на крайната сума - стока+транспорт.

# 134
(Това е така наречената митническа стойност на стоките, която се състои от цената платена за стоките плюс цената за превоз /транспортните такси/.) Това как да го тълкувам.Ако примерно стоката ми е за 29 лв и 10 лв транспорт.И като дам извлечение от банката за 39 лв общо.
Това е цената върху която се изчисляват митническите сборове. Стойността под която пратката може да мине като незначителна стойност е 30 цена на стоката. Т.е ако стоката ви е 29 лева тя е пратка с незначителна стойност и не дължите нито ДДС нито мито. Ако стойността на стоката ви е 31 лв. и сте платили 10 лева за транспорт ще внесете ДДС върху 41лв. или митническата стойност на пратката. Така по-ясно ли стана?
такси се дължат на крайната сума - стока+транспорт.
Чудесно, че споменавате Вашият огромен опит в пазаруването, но забелязахте ли, че същност дискусията е съвсем друга?

Общи условия

Активация на акаунт