Пазаруване от Aliexpress.com 59

• 35 584
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за отговорите на въпроса, ще ви споделя развитието на разуса защото както и да го смятам стойността на праткта ми е под 30лв... Лампа за гел лак им се е сторила съмнителна?!

Може ли да се подаде оплакване за неправомерно задържана пратка или е глас в пустиня?

# 136
неправомерно задържана пратка или е глас в пустиня?
Няма такова понятие "неправомерно задържана пратка". Защо не прочетете заглавният пост на митническата тема? Много от нещата ще Ви станат ясни.

# 137
  • Sofia
Здравейте, бихте ли ми напомнили кои пратки пристигат със Спиди? Ако идват с тях възможно ли е пратката да идва от Русе?

# 138
  • Варна
(Това е така наречената митническа стойност на стоките, която се състои от цената платена за стоките плюс цената за превоз /транспортните такси/.) Това как да го тълкувам.Ако примерно стоката ми е за 29 лв и 10 лв транспорт.И като дам извлечение от банката за 39 лв общо.
Това е цената върху която се изчисляват митническите сборове. Стойността под която пратката може да мине като незначителна стойност е 30 цена на стоката. Т.е ако стоката ви е 29 лева тя е пратка с незначителна стойност и не дължите нито ДДС нито мито. Ако стойността на стоката ви е 31 лв. и сте платили 10 лева за транспорт ще внесете ДДС върху 41лв. или митническата стойност на пратката. Така по-ясно ли стана?

Сега ми стана ясно,Благодаря.просто като отидеш да си я получиш пратката ти казват тя е над 30 лв с транспорта и трябва да се освободи от митницата и ние ще вия освободим, 12лв+4,8лв+ДДС.И таксите колкото пратката.То явно някои служители знаят колко мен.Така ми го бяха обяснили в пощата където ги освобождават.

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 18:41 от astrata

# 139
  • София
Ако стоката без транспорт е под 30 лв. - не се дължи ДДС
Ако стоката без транспорт е на д 30 лв. - дължи се ДДС, което се изчислява като 20% от стока +траспорт.

От сайта на пощите:
А. Когато стойността на стоката , вложена в пощенската пратка е до левовата равностойност на 30 лв няма да се налага да плащате вносни мита и данък върху добавената стойност (ДДС).
Б. В митническата стойност на внесените стоки  ще бъдат включени следните позиции:
1. стойността на стоките;
2. транспортните разходи;
3. застраховка, опаковка и други разходи направени за пратката до получаването й /ако има такива/

В пощата не са митнически служители и може да си говорят наизуст.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 13:13 от Cuckoo

# 140
  • Бургас
Не го помня това, но когато въведоха такса митническо представителство никоя медия не го отрази..
....

Чудя се дали да поръчам машинка за подстригване за около 13-14 долара с доставката ...ще я спрат ли?
гледай в снимките с обратна връзка да е без кутия

# 141
  • Бургас
гледам че за това спорите
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015R2447
Цитат
(член 71, параграф 1, буква д) от Кодекса)

1.   Когато стоките се превозват с едно и също транспортно средство до място извън мястото на въвеждането им на митническата територия на Съюза, транспортните разходи се оценяват пропорционално на разстоянието до мястото на въвеждане на стоките на митническата територия на Съюза в съответствие с член 137 от настоящия регламент, освен ако на митническите органи бъдат предоставени доказателства за разходите, които биха възникнали при стандартна тарифа на навлото за превоз на стоките до мястото на въвеждането им на митническата територия на Съюза.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 14:42 от musicdoubl3

# 142
  • София
Чудя се дали да поръчам машинка за подстригване за около 13-14 долара с доставката ...ще я спрат ли?
Може да спрат и лак за 2 долара. Но не е зле да се пише по-малка стойност - ако не помага, то и не вреди. И опаковката да е минималистична, така 2 телефона съм ги получила в пощата, лампа за геллак също, а тя е по-обемиста.

# 143
Аз съм получавал електроника за над $180 в малко пакетче въпреки точно декларираната стойност. Дори пощальонката го донесе на крака.
Между другото - получих $10 пратка поръчана на 02.03.2020. Има залепени 5 транспортни етикета и 4 различни номера.

# 144
Имам малка пратка поръчана на 01 юли.

Shipment dispatched
2020-07-04 10:24:18 [GMT+8]

От началото на месец август стои

Accepted by Last Mile Carrier

2020-08-04 06:50:00 [GMT+8]

Arrived at destination country

2020-07-30 06:00:00 [GMT+2]

Питах в пощата преди 10 дни, нямало я. Щом е в България защо не идва вече повече от месец?

# 145
  • София
С номер LVS ли е?

# 146
Да, с това започва.

# 147
Като пристигне в Белгия се появява това Arrived at destination country.

# 148
  • Асеновград
Имам малка пратка поръчана на 01 юли.

Shipment dispatched
2020-07-04 10:24:18 [GMT+8]

От началото на месец август стои

Accepted by Last Mile Carrier

2020-08-04 06:50:00 [GMT+8]

Arrived at destination country

2020-07-30 06:00:00 [GMT+2]

Питах в пощата преди 10 дни, нямало я. Щом е в България защо не идва вече повече от месец?
Проверявате тука :
http://www.bpost2.be/bpostinternational/track_trace/find.php
и трябва да ви покаже това последното от снимката . Тогава вече е в БГ
Скрит текст:

# 149
Благодаря, това излиза след проверката в горния линк! Значи все пак е в България от 3 седмици...

10-08-2020 17:18:41      Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.

Общи условия

Активация на акаунт