Перилни препарати и омекотители – 62

• 65 371
  • 767
  •   2
Отговори
# 210
  • Pazardjik
Някой ползвал ли е кърпички за бяло? В какво се изразява тяхното действие,допълнително избелват бялото ли? А на тези за черно?Ползвам само цветоулавящи.

# 211
Направих лятно зареждане в една седмица, рядко купувам толкова наведнъж, ама какво да се прави.

И българския Персил Лавандула за 40 пранета.

# 212
Не обичам големи разфасовки. Купувам прахове за бяло и цветно, течен за цветно за изключителни и редки случаи, Первол за вълнени и фини. И вече сме двама. И като купя за повече от 20 пранета, става...
За хора с деца е удачно.

# 213
  • София
Здравейте, одавна не съм чела темата, но идвам с въпрос - преди време дебнехме един страхотен прах ОМО за бяло в Кауфланд с много специфична миризма. Последните години не съм го засичала, но намира ли се накъде на българския пазар или някакъв еквивалент? Откакто не го купувам белите неща пак започнаха да сивеят въпреки, че пера отделно само бялото с Персил за бяло пране.
Благодаря!

# 214
И аз споделям мнението на дамата,която никой прах не ѝ е уау. Имам над 30 вида прах ,течен, на капсули , на прах. Главно са Даш, Диксън от Италия. Ариел няколко вида и на пеах и на капсули, имам Фаберлик , Персил и какви ли още не и не та не. Не знам може би проблема е програмата за пране, аз пера само на 40 градуса. При омекотителите забелязвам ,че има значение и как се простират. Защото с майка ми ползваме еднакви ( случайно винаги ги нацелваме) и нейните дрехи ,особено спално бельо миришат много по- силно. И двете не пестим от към количество. Даже вчера пуснах 5 перални от които 2 с новият Коколино, който взех. Едната пералня с дрехи миришеха божествено, но другата не се усещаше. Не препълвам пералнията с дрехи никога, винаги слагам повече прах и омекотител. Не знам дали водата не достига, нямам идея какво може да е . Задължително на две седмици слагам таблетки и чистя на 90 гр. Дали може  варовитата вода да блокира действието на праховете и омекотителите?

# 215
Дано не звуча назидателно, но дозирането трябва да е точно, съобразно твърдостта на водата и количеството пране. Това за праха. И защо само на 40 градуса? Спално бельо, хавлиени кърпи и подобни се препоръчва да се перат на 60.

# 216
Нищо няма да минпрозвучи назидателно. Търся съвет, съответно къде греша , за д се получава така. Значи ще започна да следвам инструкциите на съответният препарат, а няма да е на око. За спалното бельо не мога да кажа защо и него го пера на 40 гр. Може би защото няколко пъти съм прала н по- високи градуси и се получава един по- специфичен аромат който ми дразни. Ще пробвам следобяд на 60 да видя какво ще стане.Благодаря за съветите!

Дано не звуча назидателно, но дозирането трябва да е точно, съобразно твърдостта на водата и количеството пране. Това за праха. И защо само на 40 градуса? Спално бельо, хавлиени кърпи и подобни се препоръчва да се перат на 60.

# 217
  • София
Precious_5, започни да переш на по-високи градуси, както са те посъветвали по-горе и с прах. Дозирай точно, това е много важно. Омекотителят запечатва праха, ако не е добре изплакнат и резултатът е недобре изпрани дрехи.
Честно казано не разбирам тази мания по омекотителите. На всяка цена и да мирише повече. Целта на омекотителя е да омекоти дрехите и да предпази от статично електричество. Да даде един лек и фино доловим аромат. Ежедневно обаче се разминавам с хора, с недобре изпрани дрехи, но обилно лъхащи на омекотител. Защо бе, хора? Има парфюми за тая цел, далеч по-елегантно и приятно, със собствен почерк, отколкото тонове евтина миризма на омекотител.
Масата хора и перат неграмотно, но и не се интересуват. Щом сме 21 век, трябвало с течни прахове. Те, производителите, това и чакат. Да ни залеят със стотици евтини шарени шишенца. Истината е, че прането се изпира най-добре с прах. Само че той е по-скъп за производство. Затова се лансират течните.
И още нещо: омекотителят е полезен за дрехите, но не и за кожата и пералнята. За околната среда също не.
Нищо лично. Просто изказах мнение.

# 218
PPP , благодаря за изчерпателният отговор. Относно вида прах и аз предпочитам прах, а не течен препарат. Забелязах ,че примерно Персил бебешкият 22 лв 2 литра пере къде къде по- слабо от примерно Ариел от кутия (мисля че беше 1.100 кг за 11.90 лв) ,което горе долу като цена е едно и също. Но прахообразният пере много по- добре, другият не можа да изпере елементарно петно. Иначе за ароматите като цяло поне аз съм луда на тази тема(освен книги) и имам не с килограми, а направо със стаи. Включително и парфюми поне 40/50 качеатвени, но бързо ми омръзват и затова купувам постоянно. Даже в четвъртък поръчах от Емаг 4 броя медикс за след пране от тези омекотителите на спрейове. Това си е болестно състояние, както чистя по 5 пъти на ден ,така и пера постоянно дори изпрани дрехи и искам всичко да мирише хубаво, ако не ми хареса препирам. Та аз си имам мания по аромати.

# 219
РРР,
на същото мнение съм за омекотителите. Единственото нещо, което има нужда от омекотяване, според мен, са хавлиените изделия. Бях почнала да ползвам за тях омекотител, преди да прочета, че точно пък за тях не е удачно. Е, стигнах сама до това заключение - не попиват.Едни хлъзгави такива. И престанах да купувам.

# 220
  • На брега на реката
Аз също смятам, че спално бельо и хавлии, трябва да се перат на 60 градуса с прах и така и  правя.
Цветното, в зависимост от това, какво е посочено на етикета на дрехата, но аз имам и манията да разделям цветово и така ми се получават, няколко непълни перални.
Омекотител не ползвам откакто, през зимата си купих нова пералня. Не ми си иска да я заталачвам и спокойно си минавам и без него.
По повод това, че при едни мирише, при други, не , мога да кажа, че зависи от материята на дрехите и от самата пералня. Икономичността /от към вода/ на новите машини, за мен, не е добро решение. Води до недобро изпиране, изплакване и съответно, остатък от препаратите по дрехите. Едно е, да разтвориш едно количество омекотител в 5 л.вода и съвсем различна концентрация,  ако е разтворено в 8 л.вода. /количествата са примерни!/
Единствената причина, поради която бих ползвала омекотител е, че дрехите в които има повече изкуствени влакна се наелектризират, но и затова се опитвам да намеря решение, а то е с повече изплакване и се старая да купувам дрехи от естествени материи.

# 221
Може ли да се използва чашка за мл от прах, за да се премери течен препарат?

# 222
  • София
Може

# 223
  • София
Момичета, нищо не казахте по въпросът ми за хубав прах за бяло, няма ли вече ОМО на пазара?

# 224
  • Пловдив
Момичета, нищо не казахте по въпросът ми за хубав прах за бяло, няма ли вече ОМО на пазара?

Omo на Unilever има в Кауфланд,Метро,а може би и в други магазини.

Общи условия

Активация на акаунт