Перилни препарати и омекотители – 62

• 65 380
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Значи не само на мен ми е направило впечатление и ми е неприятно, че някои хора миришат силно на омекотител. Или направо на капсули за пране. Единствено ми е приятно да легна уморена в чисти чаршафи с лек аромат на свеж омекотител. Затова и ползвам само за спално бельо и хавлии. Явно не слагам много, защото кърпите ми попиват добре. Освен това, както съм писала назад, установих, че омекотителят вреди на тъканите с ликра. Според мен капсулите също.

# 226
  • София
Омекотителят вреди на доста тъкани и не случайно не се препоръчва за определен вид текстил - спортни дрехи, микрофибър и др.

artemida, благодаря!

Това ОМО ли визираш?

# 227
Precious_5, започни да переш на по-високи градуси, както са те посъветвали по-горе и с прах. Дозирай точно, това е много важно. Омекотителят запечатва праха, ако не е добре изплакнат и резултатът е недобре изпрани дрехи.
Честно казано не разбирам тази мания по омекотителите. На всяка цена и да мирише повече. Целта на омекотителя е да омекоти дрехите и да предпази от статично електричество. Да даде един лек и фино доловим аромат. Ежедневно обаче се разминавам с хора, с недобре изпрани дрехи, но обилно лъхащи на омекотител. Защо бе, хора? Има парфюми за тая цел, далеч по-елегантно и приятно, със собствен почерк, отколкото тонове евтина миризма на омекотител.
Масата хора и перат неграмотно, но и не се интересуват. Щом сме 21 век, трябвало с течни прахове. Те, производителите, това и чакат. Да ни залеят със стотици евтини шарени шишенца. Истината е, че прането се изпира най-добре с прах. Само че той е по-скъп за производство. Затова се лансират течните.
И още нещо: омекотителят е полезен за дрехите, но не и за кожата и пералнята. За околната среда също не.
Нищо лично. Просто изказах мнение.
Вие кой омекотител препоръчате?

# 228
  • Пловдив
Госпожа Лаленце,да,за това Омо става дума,но дизайнът на опаковката е променен, пак е в найлонова торба,не е в кутия.

# 229
Това е актуалната опаковка на ОМО:
Скрит текст:
Има го навсякъде.

А ОМО за цветно виждали ли сте скоро? Нещо изчезна май?

# 230
  • София
Страхотно, благодаря!

# 231
  • Бургас
РРР, направо в десятката.
И аз напоследък срещам все по - често обяснения с тон, нетърпящ възражение, че перат с течни, максимум 40 градуса и програма ръчно - 40 минути. Резултат - затлачени перални, вмирисани дрехи, иначе се носи аромат на син ленор. Бляк...

# 232
  • София
Вие кой омекотител препоръчате?
Не бих препоръчала. Дори бих казала да не се използва. Аз ползвам омекотител само, когато дрехите имат нужда от антистатик. Denkmit Ultrasensitive. Без аромат, от dm дрогерии.

# 233
За течния прах напълно подкрепям, не пере така добре както праха. Ползвах една, две години и забравих за него. Най често пера с Персил от Турция, омекотител ползвам само за хавлии и спално бельо. Не искам да мириша на омекотител, имам си безброй любими парфюми. Blush Искам дрехите ми да изглеждат като нови, винаги чета какво пише на етикета. Хавлии и спално бельо пера на 60 градуса, мисля че на 40 не се ддезинфекцират достатъчно. Напоследък ползвам Ленор, но не съм очарована...!

# 234
Не разбирам как някои казвате, че хората ви миришат на омекотител, а масовото оплакване е, че омекотителите нямат траен аромат след пране. 🤔

# 235
  • have faith and be patient ..
хората свикват с миризмите им и не ги усещат ,а аз като човек който не използва омекотител от маса години ги усещам ...

# 236
Едва ли е от свикването. Парфюм, който ползвам от 10 години, продължавам да го усещам, когато го има. Ако не усещам никакъв аромат от омекотител, значи ароматът е изветрял и едва ли съм уникален случай в това отношение. Силна миризма на омекотител се е случвало да усещам от просторите на някои хора при сушащи се дрехи. Но не и от хора, които се движат из града.

# 237
И аз никога не съм усещала хора да миришат на омекотител( на мен би ми харесало ако е хубав), но на Кобако масово- буквално повръщам от него.
Ленор отдавна го развалиха преди години само него ползвахме сега го избягвам. Понеже съм маниак купувам само ако излезне нов аромат, но не са им хубави поне на мен не ми харесват. Сега ще видя днес като си взема спрейчетата от Еконт дали ще ми харесат, че беше изчерпан аромата,който монпрепоръча приятелка и взех всички останали модели.

# 238
  • Русе
Това е актуалната опаковка на ОМО:
Скрит текст:
Има го навсякъде.

А ОМО за цветно виждали ли сте скоро? Нещо изчезна май?
След като чаках сума ти и време да го пуснат на промоция, вчера си го взех от Турция. Опаковка за 50 пранета ми излезе 11 лв. За първи път купувам прах от Турция. Купувала съм си само веднъж турски Персил от тук, разлика в качеството на изпиране с нашенския не намерих. Сега пуснах пералня, та ще видим. Макар, че и аз съм от тези, дето не намират "уау" ефект при нито един прах Grinning
Интересно ми стана, че това ОМО няма ни една цветна прашинка.
Скрит текст:

# 239
А колко е дозата? Мисля, че Гес беше писала за различните вкусове на потребителките от различни държави и за тях производство-според вкуса. И туркините обичали да слагат много прах.

Общи условия

Активация на акаунт