Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 66

• 57 369
  • 786
  •   1
Отговори
# 435
Използвам дом.направени ледени кубчета с Алое - и всеки път ми щипе адски.
Може ли да споделиш как си правиш тези кубчета?
Супер елементарно е.  Листа от алоето се късат, измиват се от евентуален прах, смилат се с чопър, долива се мин. вода и се разсипва по формички за лед. Част от тази смес може да се отдели за дом.тоник - с повече мин.вода в шише с пулвелизатор и да се държи в хладилника - така всъщност по-малко щипе.  Кубчетата са приложими в дом.условия с кърпа под ръка (заради топенето). А дори и да попадне върху устните, спокойно може да се оближе - няма хим.и не е вредно 🤪
Но отностно щипането и дразненето - явно е до кожа, защото на мои познати, от които знам рецептата няма такива проблеми...

# 436
Момичета, скраба с киви на Балеа да не би да е бил лимитиран? Запасите ми свършиха и от 10тина дни проверявам в нашия ДМ, но не намирам.
И аз го търсих в три ДМ-а и го няма .Захарния също е хубав,уж не е за смесена кожа,но ми се отразява много добре

# 437
  • София
Този гланц дали е хубав и има ли брокат в него като безцветния?

# 438
Мерси, Vicky_P. Точно това ме интересуваше, дали слагаш целите листа или изстискваш сока от вътре. Щото с изтискване на сока е много трудоемко Simple Smile.
Скрит текст:
Използвам дом.направени ледени кубчета с Алое - и всеки път ми щипе адски.
Може ли да споделиш как си правиш тези кубчета?
Супер елементарно е.  Листа от алоето се късат, измиват се от евентуален прах, смилат се с чопър, долива се мин. вода и се разсипва по формички за лед. Част от тази смес може да се отдели за дом.тоник - с повече мин.вода в шише с пулвелизатор и да се държи в хладилника - така всъщност по-малко щипе.  Кубчетата са приложими в дом.условия с кърпа под ръка (заради топенето). А дори и да попадне върху устните, спокойно може да се оближе - няма хим.и не е вредно 🤪
Но отностно щипането и дразненето - явно е до кожа, защото на мои познати, от които знам рецептата няма такива проблеми...

# 439
Момичета, препоръчайте изкуствени мигли от DM. Тези на Essence дали вършат работа, искам да ги използвам многократно в ежедневието. Преди не съм използвала, но искам да добавя към грима си и изкуствени мигли.

# 440
Търся пак мнение за тази база

# 441
Имам тази база на Catrice, страхотна е, но вече не я намирам никъде.
Скрит текст:

Имала съм и розовата, и тя беше много добра! Имам зелената, тя също е хубава, но я ползвам ако имам зачервявания по кожата и затова не я ползвам често.

# 442
Дали е подходяща за склонна към акне кожа? Боря се с едни пори около носа и бузите и много ме изкушава да я пробвам 😁

# 443
Уж не бил лимитиран, но нямало да зареждат засега повече. Аз с много молби успях да се сдобия преди 2 седмици с 10!!! пакетчета. Че предишните 5 свършиха и бях много тъжна. Докато ги изхабя тях, един стик-скраб на Гарние,

който ми е наполовина и останалия около 1/3 Биотен с кайсия и мед,

се надявам да изскочи нещо ново интересно. Ако пък не се появи, ще подновя по-скоро даже Биотен, че да не вземат да го спрат или реформулират.
И като ги споменах тях, че се сетих да ви питам дали сте пробвали и имате ли впечатления от тези техни маски:

Както писах скрабове имам, почистващи/глинени маски също, но ми се иска да имам и други по-нежни и кремообразни, за различни нужди. Приемам също и идеи за дрогерийна хидратираща маска, която да се отмива, в тубичка(не саше или на дозички), по възможност и с приличен състав.

Втора опаковка ми е, мисля да я поддържам постоянно. Хидратира прекрасно, напомпва кожата, запълва фини линии. Цената е без коментар, около 4 лв. Задължително си я правя 1 път седмично, понякога 2 пъти.

# 444
  • In The Middle Of Nowhere
От базите, аз имам тази за порите, която Бенчита е показала. За мен е добра, стандартна база, леко блърва кожата, но леко, както и улеснява нанасянето на фдт-на, но не очаквайте чудеса. Аз я харесвам и я ползвам от време на време.

пп: тази конкретно не мога да преценя дали запушва порите, аз при мен такова нещо не съм забелязвала.
Аз лично като качество, ако някой не е ползвал друг подобен продукт на по-скъпа марка, определно бих препоръчала да се пробва.

# 445
Бежовата база е отлично качество, най-добра от всичкити цветове бази на Catrice, а и от други бази, които съм ползвала, но я няма...

# 446
Мерси, Vicky_P. Точно това ме интересуваше, дали слагаш целите листа или изстискваш сока от вътре. Щото с изтискване на сока е много трудоемко Simple Smile.
Че то изобщо възможно ли е?! 🤔
Говорите за бази на Катрис, аз обаче използвам само коректори и мога да споделя за коректора-5-ка  на Катрис.  Страхотен е. И никога не ме е предавал.

# 447
  • In The Middle Of Nowhere
Бежовата база е отлично качество, най-добра от всичкити цветове бази на Catrice, а и от други бази, които съм ползвала, но я няма...

На коя казваш бежова, тази на снимката която, си показала по-нагоре ли?

# 448
Да, тази. Бежова е и опаковката, и самата база.

# 449
  • Варна
Момичета, препоръчайте изкуствени мигли от DM. Тези на Essence дали вършат работа, искам да ги използвам многократно в ежедневието. Преди не съм използвала, но искам да добавя към грима си и изкуствени мигли.
petyovaa въпреки, че питаш конкретно за ДМ аз бих ти препоръчала да си вземеш на Ардел, скоро ги видях в Лили, лично на мен са ми една от любимите марки.
Една гримьорка-влогър преди време хвалеше на Катрис, но кой модел точно не мога да се сетя...

Общи условия

Активация на акаунт