Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 178
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
И на щерката не пише час, но мисля в заповедта е 9.00ч. като на БЕЛ и математика и трябва да са там по-рано. Моето ще е в 51.
И моето е в 51

# 466
[

Здравейте! И моят син е разпределен в 51 за изпита. Надяавах се до последно да е в Райнов, но ....Днес търсих информация на сайта, все още няма нищо. Би трябвало началото на изпита да е в 9.00, но пак ще следим новините, ако не, ще се обадя в училището.

quote author=Paper moon link=topic=1233648.msg42981233#msg42981233 date=1623344734]
И на щерката не пише час, но мисля в заповедта е 9.00ч. като на БЕЛ и математика и трябва да са там по-рано. Моето ще е в 51.
И моето е в 51
[/quote]

# 467
Добро утро, момичета, как да разбера в кое училище сме разпределени за изпита по ИИ? Благодаря

# 468
  • София
Чрез служебната бележка, която трябва да ви дадат в училището.

# 469
Благодаря! Хубав и успешен ден!

# 470
Това е същата служебна бележка, която дават за НВО. На нея пише разпределението.
Извинете ме, още един въпрос имам - хартията за този изпит за ПС децата ли трябва да си я носят?

# 471
Ние сме разпределени в 140 су , трябва ли да купувам листата за рисуване или там имат ?

# 472
Ние сме разпределени в 140 су , трябва ли да купувам листата за рисуване или там имат ?
[/quote]

По принцип училищата предоставят листове за рисуване, но синът ще си вземе два от вкъщи за всеки случай. Следете информацията на сайта на училището, би трябвало да изнесат такава преди изпита.

# 473
По отношение на изпита за способности - миналата седмица от училището на дъщеря ми изпратиха информация къде е разпределена и бяха написали, че изпитът ще започне в 9 ч., трябва да е в училището най-късно в 8:30 ч. ( както и за останалите изпити). На служебната бележка не знам какво пише, раздаваха ги миналата седмица, а ние не бяхме в София и още не сме я взели.
Все още не знам и аз за изпита по способности какво трябва да носи. 🤨Дъщеря ми ще кандидатства само към училищата към МК и тази оценка не и е необходима, така че по-скоро като упражнение ще отиде. Знам, че учителят и по рисуване и е давал инструкции, така че с този изпит я оставям сама да се оправя. 😏

# 474
Днес цял ден се опитвам да се свържа с 51 СУ по телефон да питам за часа, в който ги искат и листата, но безуспешно. Дано до петък се изясни, защото и 10 минути чакане отвън в тези дъждове не е ок.
Мога ли да попитам от предни години кои са най-желаните специалности в НГПИ и дали и там важи принципа на Мон-ското класиране съобразно бала или има значение и кое желание ти е? В смисъл ако ти си писал на първо желание там специалност, за която не ти стига резултата, а второ желание - ти стига, но пък дете с по-нисък резултат я е писало нея първо, кого ще класират?
По спомен от четено тук най-желани са май дизайните, нали?

# 475
  • Ланкър, планините Овнерог
В НГПИ много зависи какво е първото желание за оценката. Т.е. не оценяват еднакво, а според първото желание. Бях обяснявала предни години някъде из старите теми, сега вече ми се губи - общо-взето гледат и оценяват рисунката като за първото желание дали е ок. Най-желаните са Рекламна графика и Пространствен дизайн. Поне преди 6г за рекламата имам спомен, че над 200 деца се бореха за 20 места. Горе-долу същото беше и за пространствения дизайн.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 17:17 от Гита Ог

# 476
  • София
Ама аз ти го изнамерих обяснението, нашата година беше😃 https://m.bg-mamma.com/?topic=982578.90

# 477
В НГПИ много зависи какво е първото желание за оценката. Т.е. не оценяват еднакво, а според първото желание. Бях обяснявала предни години някъде из старите теми, сега вече ми се губи - общо-взето гледат и оценяват рисунката като за първото желание дали е ок. Най-желаните са Рекламна графика и Пространствен дизайн. Поне преди 6г за рекламата имам спомен, че над 200 деца се бореха за 20 места. Горе-долу същото беше и за пространствения дизайн.

В какъв смисъл, нали в момента на оценяване на рисунката няма как да знаят на кое дете как са подредени желанията.

# 478
  • Ланкър, планините Овнерог
Подаването на желанията тогава беше още при подаването на заявление за участие в изпита. Сега различно ли е?

# 479
  • София
Пише го до номера, който получава кандидата. Например, моята беше с номер 44МД - първо желание Моден дизайн.
Но, наистина не знам дали има разлика в оценяването в зависимост от желаните специалности.

Общи условия

Активация на акаунт