Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 187
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз да кажа, че вече имаме номер и от НГПИ. В 9 ч тази вечер. Явно, липсващата втора стр от медицинското е забавила проверката.

# 526
Здравейте, искам да попитам за медицинското аз ли трябва да си занеса на личния лекар бланка купена от книжарницата?

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 09:11 от adella_ns

# 527
  • Русе/ София
Повечето ОПЛ вадят Медицинското на тяхна бележка, от компютърната им система. Не ползват бланките от книжарниците. Така е и със Здравно профилактичните карти на децата.... Вижте как е при вашия личен лекар. Цена  5-10 лв е по мой спомен.

# 528
  • София
За художествените училища искаха отделно заключение от очен лекар, не можеше само от ЛЛ. Вижте си сега как е.

# 529
  • Русе/ София
В сайтовете и на трите училища (НУИИ, НГПИ и Фотографското) пише, че медицинското се издава от ОПЛ, като вкл. и заключение за цветоусещане. Нека се включат по въпроса подалите документи вече, но аз не мисля да обикаляме и очни кабинети.....

# 530
  • София
В сайтовете и на трите училища (НУИИ, НГПИ и Фотографското) пише, че медицинското се издава от ОПЛ, като вкл. и заключение за цветоусещане. Нека се включат по въпроса подалите документи вече, но аз не мисля да обикаляме и очни кабинети.....
Да де, издава се от ОПЛ със заключение за годност, но трябваше да има и мнение от очен. Дано сега да е по-лесно, макар че, един от техникумите, които гледам за настоящия седмокласник, също са писали, че искат заключение от очен лекар за светоусещането.

# 531
  • София
Медицинското, което ние направихме, беше купена от нас бланка.
Прегледът при очен лекар не може да бъде пропуснат. Едва след него, ОПЛ оформя цялото медицинско.

# 532
Личната лекарка ни издаде медицинско с компютърен формуляр, не сме купували предварително бланка, не сме ходили на очен лекар.

# 533
  • Русе/ София
Зъннах преди секунди в НГПИ - медицинското със заключение, че "цветоусещането е нормално", се издава от личния лекар на детето, без да е необходим преглед от очен лекар - това ми казаха от канцеларията.

# 534
  • софия
личните лекари имат при тях си една мини книжка с въпросните лартончета, с които проверяват цветоусещането като показаните в клипа (поне нашия имапе преди време и той направи "изследването")
https://www.youtube.com/watch?v=Ydc5QB6lb30

# 535
  • София
Точно щях да напиша, че се издава от ОПЛ.
Нашето даже девойката ходи сама, носи бланка закупена от книжарницата. Бях звъняла преди това да питам личната, в кой ден и е удобно да иде, че с тия "зелени коридори" е мега гадно. Пари не ни е искала, за 10 мин макс, медицинското беше готово. За да съм сигурна, че нещо няма да пропусне, бях написала на едно листче , какво е изискването за заключението и за цветоусещане и че ще ни трябва за кандидатстване с рисуване.

# 536
  • София
НУИИ действат светкавично. Преди по-малко от половин час им подадох документите и вече имам отговор с входящ номер Hug !

# 537
  • Русе/ София
Може ли да питам, дали е възможна според вас следната ситуация: Приемане в НГПИ /НУИИ със специалност, която не ни е по сърце (3-5 по ред), но все пак е творческа... и записване. И после се оказва, че заветния бал от НВО и диплома е достатъчен и за езикова гимназия- Английска примерно. Кандидатстваме и през МОН с-мата и....сме приети..... Може ли да се изтеглят документите от училището към МК и да се подадат в това към МОН....Хипотетична ситуация наистина, но ми е нужна яснота   - имаме ли право изобщо да подаваме документи за МОН ако сме приети и записани в МК у-ще.... Девойката колкото иска да рисува толкова и да учи език....и не може да избере за себе си....

# 538
  • София
Да, можете. И доста хора така правят Simple Smile

# 539
По отношение на медицинското - ние също извадихме при ЛЛ, на бланка от книжарницата. ЛЛ направи и заключението за цветоусещане, има си специални картончета.  Не сме ходили при очен лекар, а медицинското ни е изрядно, девойката има входящи номера и за двете училища - НУИИ/НГПИ.
П.С. Оказа се, че на мен от НГПИ са ми изпратили вх. номер в 20:30 ч. вечерта, изглежда доста извънредно работят. Също така номерът е само номер, без буква според първото желание, както беше споменато тук. 

Общи условия

Активация на акаунт