Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 6

• 39 757
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Във фотографското вчера на обед ни дадоха номер около 480

И на мен подобен номер,. Аз помислих, че това е само входящ номер на заявлението - той дойде веднага и беше автоматичен.
Получили ли сте някакъв друг документ от тях? Номер на кандидата?
Дали някой знае от предишни години - от фотографското дали изпращат някакъв документ?

И копие от документите , които сме пратили. Според мен това си е входящия номер на кандидата.

# 556
  • София
...Аз помислих, че това е само входящ номер на заявлението...
Не се ли получава само един номер? Този, под който ще се явява детето на изпита?

За фотографското не знам как стоят нещата, не сме подавали.

# 557
Във фотографското вчера на обед ни дадоха номер около 480

И на мен подобен номер,. Аз помислих, че това е само входящ номер на заявлението - той дойде веднага и беше автоматичен.
Получили ли сте някакъв друг документ от тях? Номер на кандидата?
Дали някой знае от предишни години - от фотографското дали изпращат някакъв документ?

Пуснах и аз в Полиграфията - входящият е вече над 500, явно автоматично се генерира. Друго нямам от тях, ама пък и какво е нужно? Другото, мисля, на място в деня на изпита Simple Smile

# 558
Добре. Значи, имам всички входящи номера, изпълнила съм родителския дълг и спирам с тъпите въпроси Grinning
Много благодаря на всички!

# 559
  • София
Второ презентационно клипче за част от учителите в НУИИ.

# 560
Подадохме и за девойката.
От Фотографското се върна почти веднага с вх.номер над 540.
От НПГИ ни върнаха само, че са получили гугъл формуляр, а от НУИИ нямаме нищо, но предполагам защото е петък и след 16ч. няма  кой да провери и да отговори. Ще чакаме в понеделник.

# 561
  • София
Получихме входящ номер за НГПИ - около 180.
Ако наистина дават поредни номера, до края на периода за прием на документи кандидатите ще надхвърлят много повече, отколкото минали години.

Остава ми мистерията с вх.№ за НУИИ. Надявам се, че там се генерират на случаен принцип.
Не ми се иска да е грешка.

# 562
  • София
Имам сериозни задръжки относно предоставянето на копие от акт за раждане при кандидатстването в НУИИ "Илия Петров". Получават повече лични данни, отколкото са нужни при този първоначален етап на подбора, а ще трябват едва за евентуалното записване. Тогава вече може да ги изискват...
Декларацията за съхраняване на лични данни, която подписваме, не отменя прекомерното количество на предоставяната информация. Не виждам и законови основания да ги уведомяваме за ЕГН-та на родителите, които са част от съдържанието на акта за раждане.

# 563
  • София
Без да оспорвам казаното от Вас, си мисля на колко много места си даваме личните данни, за да свършим някаква работа. Пращането на копие от акта дори не ме размисли. Най-малкото, ако има деца с повтарящи се имена, да са сигурни в идентифицирането им. А и съм сигурна,  че училището е администратор на лични данни.

# 564
  • София
Достатъчен е ЕГН на детето, за да се избегне объркването при лица с еднакви имена. Тези на родителите не са нужни.
Училището е администратор на лични данни и затова подписваме декларация за съхранение на данните на детето, но това не означава, че имат право да искат повече, отколкото са нужни за конкретната дейност. Регламентът е напълно ясен в това отношение.
Крайно време е да престанем да даваме лични данни за щяло и нещяло, защото напоследък злоупотребите са много сериозни (по принцип, а не в конкретния случай - да не решите, че обвинявам училището в нещо).

Мисля, че за себе си намерих решение на въпроса. Просто се питах дали и на други родители им е направило впечатление изискването за предоставяне на акт за раждане. В другите училища към МК няма такова.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 20:49 от Inanna

# 565

Здравейте!
Знаете ли дали децата трябва да си носят пликове за вещите на изпита за ПС в понеделник както на матурите? На сайта на 51 няма такава информация, а не се сетих да попитам, като се обаждах в канцеларията.

# 566
  • София
Не знам със сигурност, но разсъждавам логично, че е малко вероятно толкова строги да бъдат изискванията, каквито бяха на НВО по БЕЛ и по МАТ. Все пак при рисуването няма как да преписваш или някой да ти подскаже верния отговор.

# 567

Здравейте!
Знаете ли дали децата трябва да си носят пликове за вещите на изпита за ПС в понеделник както на матурите? На сайта на 51 няма такава информация, а не се сетих да попитам, като се обаждах в канцеларията.

Не знам, но знам, че на другите изпити (към МК) не могат да си носят фазера в папка за рисуване. Искат всички вещи да се виждат. Тоест възможно е и на този изпит да има такова изискване.
А иначе не могат да преписват, наистина Simple Smile

# 568
  • Русе/ София
Здравейте, влизам с бърз въпрос - за изпита за ПС в понеделник от 9 часа ли е отново....Никъде не намирам информация, не е истина просто....За предните матури обявен час, за ПС -няма....само дата. Моля някой запознат да потвърди, защото деца и родители само се питат....Обещах да проверя и във вас ми е надеждата Wink Мерси предварително и успех на децата които ще се явяват утре.

# 569
От сайта на РУО - София-град

УВАЖАЕМИ КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Напомняме Ви, че началото на изпитите за проверка на способностите е 9 ч. и учениците следва да са в съответното училище не по-късно от 8,30 ч.

Изпитите за проверка на способностите ще се проведат, както следва:

Изобразително изкуство – 21 юни 2021 г.;
Музика – 22 юни 2021 г.;
Спорт – 24 юни 2021 г.
Желаем успех на всички кандидати!

Общи условия

Активация на акаунт