(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

• 39 287
  • 787
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да, трябва да се прореждат завръзите, иначе цялата сила на дървото отива да ги изхрани и НЕ ЗАЛАГА НОВИ ЗАВРЪЗИ ЗА ДОГОДИНА. А това, че да не ае чупят клони и да са едри плодовете са отделни причини. Затова битува, че ябълката ражда през година. Завръзите за догодина се залагат лятото.
Това ми разказа производител, от опит, не само от четене Simple Smile

# 616
И при черешите е така, затова не трябва деца да се катерят по стъблото, особено на това съвременно оформяне на корони, където клоните почват от земята. Все се ядосвам, че на днешните череши човек не може да се качи нависоко, да яде и плюе на воля Simple Smile
Ябълки се прореждат и при нас, а също така и прасковите, иначе стават дребни и не сладки.

# 617
  • Русе
Прореждане? какво значи? Да ги подрежеш ли? Имаме 2 ябълки, които раждат по максимум 5 ябълки, моя е наточил брадвата и иска да ги маха. Ако мога нещо да направя по въпроса..

# 618
Махат се част от завръзите ръчно.

# 619
  • София
Цвете, трябва друга някаква грижа, но моля ви не сечете дърво, ако няма нелечимо състояние (мяма да ги описвам, че са много страшни!). Или ашладисайте. Но не "махайте"! Има си корен, здраво стебло, стабилна корона...

# 620
До преди 10 минути правих буркани - заготовка за миш- маш .Отделно и няколко буркана само домати, а утре ме очакват няколко заека... Купон и половина и на работа ходя.
А заготовката как я правиш?

# 621
Да се похваля бива ги бататите. Доста трева, не са копани само на капковото разчитаха. Добива не е невероятен, но по 5-6 има на корен.

# 622
До преди 10 минути правих буркани - заготовка за миш- маш .Отделно и няколко буркана само домати, а утре ме очакват няколко заека... Купон и половина и на работа ходя.
А заготовката как я правиш?
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_14.html?m=1по тази рецепта с малко изменения на подправките.

# 623
J_M_M, благодаря.
Ей го и моя алабаш, за първи път садя, много сочен и крехък се оказа:

# 624
Чудесен изглежда! На някой ставал ли му е алабаша дълъг като ряпа? Диаметъра на главата си е същия, обаче не е кръгъл а 20-25 см. дълъг.

# 625
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз съм имала дълги екземпляри. Същите са на вкус.

Змейо, в листата има повече хран. в-ва, не ги хвърляй.

# 626
  • София
И са многи, много вкусни!

# 627
Аз съм имала дълги екземпляри. Същите са на вкус.

Змейо, в листата има повече хран. в-ва, не ги хвърляй.
Тюх, как ме е яд, сега го прочетох това, първата глава вчера я извадих и листата отидоха за кокошките.
Нищо, те поне ще са здрави, пък аз за следващата ще знам 😄
Как ги ползвате тия листа, на салата ли?

# 628
А този алабаш на какво го ядете? Пробвах печен, пробвах суров и никак не ми хареса. Изхвърлих го. Май има още 1 глава в градината.

Рорик, гасена или негасена вар се слага в почвата?

# 629
Алабаша дечинята го гризат на тънки филийки - като снак между храненията. Големите го предпочитаме настърган на салата, може смесен с морков и червено цвекло.
Тази година толкова алабаш имахме, че им омръзна, вече не го щат. Другата година ще пропусна.

Общи условия

Активация на акаунт