Трудова борса и обезщетения - 5

• 36 326
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Не може, за съжаление. Имало някакъв архив, който се пазел 5 години назад. Имах същият проблем и го оставих не решен, че са олеле мале. Хубаво е дори да не стане да си вземете документите от университета, който сте учили.

# 646
Ако имам само 1 пропуснат месец на, здравни осигуровки(поради изплащане на обезщетение от работодател по чл 222), нужно ли е да подавам декларация номер 7,след като от следващия месец Нои, ще заплаща година обезщетение?

# 647
За един месец няма да ти спрат здравните права.
Ти си решаваш.

# 648
За един месец няма да ти спрат здравните права.
Ти си решаваш.

Много ви благодаря, а щом за 1 месец няма да спрат здравните, задължително ли е да се подава или  може и да не се подаде декларация.

# 649
Не е задължително.
Ако подадеш, трябва да платиш.

# 650
Не е задължително.
Ако подадеш, трябва да платиш.

Много ви благодаря!

# 651
  • София
За тези,които са на борсата и получават обещетения за безработица на 15-то число и този месец 15-ти е събота кога ще си получат превода?

# 652
  • Велико Търново
На 17-ти.

# 653
  • оттам, откъдето започва България
Четирите месеца борса изтичат този месец на 23-ти. Утре е последния подпис. Необходимо ли е да се заявява, че желаеш да се отпишеш, или това става автоматично с изтичането на 4-месечния срок?

# 654
Става дума че изтича обезщетение, предполагам?
Регистрацията в БТ се прекратява ако започнете работа и занесете информацията за това, ако отидете и се отпишете по ваше желание или ако не се явите за подпис без уважителна причина. Ако е последното, има "наказателен" период в който нямате право да се регистрирате отново, беше 6 месеца когато ми трябваше БТ последно, със сигурност пише в сайта им за това и колко е.
Докато не се случи нищо от горните, сте си регистрирана в БТ и си ви очакват на следващата дата за подпис, просто не получавате обезщетение и не ви вървят стаж и здравни застраховки.

# 655
  • София
И още нещо - след като изтече платената борса могат да те изпратят на всякаква работа, независимо от квалификацията ви. Ако откажете  веднага те ви отписват. И после министъра рапортува колко хора са отпаднали от БТ, това било постижение.

# 656
  • оттам, откъдето започва България
Smile Това последното ми хареса.
При обявени места по специалността от борсата никой не се обади за работа.
Интересно, след като изтече срокът на обезщетението, дали няма да предложат някаква работа извън специалността. Thinking
Малко остана, та ще видим.

# 657
  • София
Ами моя позната/бивша счетоводителка/ я изпратиха в някаква баничарница в Манастирски ливади или подобен квартал. Нали всяка жена можела да точи и да прави закуски. Собственика като я видял и се хванал за главата, веднага разписал, че си е намерил друг баничар. Тя след това се отписа сама. Не, че през цялото време не работеше в счет. къща. ...

# 658
Сега ме подсещате че единственото обаждане което получих от БТ за евентуална работа беше точно накрая вече като ми оставаха броени дни обезщетение. Освен че беше и напълно неадекватно де, изискваше се икономист, а пък аз съм инженер... и че трябваше да се отиде в друг град за да се кандидатства Grinning
12 месеца обезщетение ползвах, за тогава ми беше по-изгодно да си го използвам цялото, та за цялото това време, само това успяха да предложат.

# 659
  • София
На мен още в рамките на първия месец или два ми се обадиха с нелошо предложение. Не беше съвсем в моята сфера, но не беше и скандално различно, относително прилично заплащане. Не беше моето, а и изобщо нямах интерес да започвам работа в онзи момент, но е факт, че ми се обадиха с прилично предложение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт