Трудова борса и обезщетения - 5

• 36 547
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Pg483, току що се появи разпореждането. Надявам се и при Вас! Simple Smile
Ако под разпореждане имате предвид колко ще ми пррведат утре и аз има
да това имах предвид, и при мен има вече

# 61
Ами не знаем дали имаш право на отказ. Тук все още няма похвалил се с намиране на читава работа от БТ. На повечето места нищо не предлагат.
Обади се на националния тел. и разпитай какви са ти правата и задълженията.
Аз едни път отказах офертата, въпроса ми е дали работодателя може  да се откаже от кандидат. Защо този каза че нямат право да отказват, или просто се е опитвал да ме притиска да работя в фирмата му.

# 62
Ако мястото е едно, не могат да назначат всички изпратени. Вече на няколко интервюта ми се случва да разбера, че има хора с насочващи писма от БТ, със сигурност повече от един. Освен това, местата се обявяват и по други сайтове, не всички кандидати са изпратени от БТ, на две интервююта имаше около 30 кандидати, а на едно около 80. Знам го, защото две бяха за общинска структура, където списъците се публикуват, а при третото интервюиращата сложи списъка, заедно с други документи на ниска масичка между нас, така че успях да го видя. Със сигурност не са изпратили само теб на интервю с дадения работодател.

# 63
Ами не знаем дали имаш право на отказ. Тук все още няма похвалил се с намиране на читава работа от БТ. На повечето места нищо не предлагат.
Обади се на националния тел. и разпитай какви са ти правата и задълженията.
Аз едни път отказах офертата, въпроса ми е дали работодателя може  да се откаже от кандидат. Защо този каза че нямат право да отказват, или просто се е опитвал да ме притиска да работя в фирмата му.
Имат право, разбира се. При нас са идвали изпратени от БТ с молба директно да им подпишем, че отказваме да ги вземем.

# 64
Ако с насочващо писмо ме пратят при работодател и той ми пише отказ, но в рамките на 30-60 дена му изтече обявата в борсата и тоя направи актуализация дали от борсата ще ме пратят пак на интервю при него.

# 65
Здравейте, подадох си документите на 12 миналия месец, при проверка в НОИ статуса на регистрацията е “Приети документи”, вчера превод нямах, дали на някой се е случвало? Или има някакъв проблем?

# 66
  • София
От май има плащания и на 29 - 30то число. Може до тогава да ти обработят документите.

# 67
Благодаря много, не знаех 🤗

# 68
Хора, мисля да напускам и искам да си изчисля размера на обезщетението. Нямам проблеми с освобождаването, тоест ще си ме освободят така че да си получавам пълната борса. Въпросът ми е друг, че не мога да се ориентирам в самия фиш коя сума се взима предвид. Осигуряват ме на 1200 лв, но взимаме и бонуси, които също ги облагат и тук започва купонът ми. В него веднъж има Заплата - 1200, после За облагане - 1232.03 и след това някаква сума Общо - 1428.96 като последната сума е заплатата ми 1200 + бонуса 221.76 + 7.20 за прослужено време във фирмата. Сега аз коя от тези три суми да смятам при изчисленията?

# 69
Гледа се осигурителния доход за 24 месеца.

# 70
Гледа се осигурителния доход за 24 месеца.
Тоест тези 1200 лв? Защото никъде във фиша не пише Осигурителен доход.

# 71
Хора, мисля да напускам и искам да си изчисля размера на обезщетението. Нямам проблеми с освобождаването, тоест ще си ме освободят така че да си получавам пълната борса. Въпросът ми е друг, че не мога да се ориентирам в самия фиш коя сума се взима предвид. Осигуряват ме на 1200 лв, но взимаме и бонуси, които също ги облагат и тук започва купонът ми. В него веднъж има Заплата - 1200, после За облагане - 1232.03 и след това някаква сума Общо - 1428.96 като последната сума е заплатата ми 1200 + бонуса 221.76 + 7.20 за прослужено време във фирмата. Сега аз коя от тези три суми да смятам при изчисленията?

Абсолютно всичко, което се облага, влиза като сума, върху която се изчислява доходът. При мен имаше заплата, бонуси, пътни и т.н. Разликата между заплатата и крайната облагаема сума беше около 400 лв., говорим за бруто.

# 72
Осигурителния доход е облагаемата сума, така ще се ориентираш.

# 73
Аз съм вече много притеснена! На 19.05.2020 си подадох документите за отпускане на обезщетение за безработица и още няма разпореждане. Проверявам с ПИК всеки ден по 2 пъти. Писах и възражение пак с ПИК. НИЩО! Моля, кажете ми ако знаете къде да подам лично възражение. Явно по електронен път нещо не стават нещата. Обаждам се периодично и на информационната линия на НОИ и от там ми казват да чакам. Питам ги до кога е срока-мълчат. Не знам какво да направя вече. Чувствам се толкова безсилна.

# 74
Аз съм вече много притеснена! На 19.05.2020 си подадох документите за отпускане на обезщетение за безработица и още няма разпореждане. Проверявам с ПИК всеки ден по 2 пъти. Писах и възражение пак с ПИК. НИЩО! Моля, кажете ми ако знаете къде да подам лично възражение. Явно по електронен път нещо не стават нещата. Обаждам се периодично и на информационната линия на НОИ и от там ми казват да чакам. Питам ги до кога е срока-мълчат. Не знам какво да направя вече. Чувствам се толкова безсилна.

Аз също нямам разпореждане, а си подадох документите на 5 март.. Колко пъти им звънях по телефона, ходих в НОИ казват ми да чакам нищо не можели да направят, колко още трябва да чакам незнам. На ден по колко пъти проверявам с ПИК,  няма издадени разпореждания просто нямам думи.. вече колко месеца минаха ..

Общи условия

Активация на акаунт