Трудова борса и обезщетения - 5

• 37 669
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
От 21.07 ми е решението, но и в справка на изплатени нямам нищо. Ще изчакам още малко значи.
Моето решение е даже от 14,07 но плащане на 15 ти нямам. Ще чакам 15,08. Може ли разяснение решението ми е от 14.07 в което пише, че срока за плащане започва от 10,06. Въпроса е сега евентуално на 15ти ще получа парите за 10.06 до кога до 31,07 или до 15,08

# 151
  • София
Би трябвало плащането да е до 30.07.
Парите за август - през септември.

# 152
  • София
От 21.07 ми е решението, но и в справка на изплатени нямам нищо. Ще изчакам още малко значи.
Моето решение е даже от 14,07 но плащане на 15 ти нямам. Ще чакам 15,08. Може ли разяснение решението ми е от 14.07 в което пише, че срока за плащане започва от 10,06. Въпроса е сега евентуално на 15ти ще получа парите за 10.06 до кога до 31,07 или до 15,08

На 15/08 би трябвало да платят за работните дни от 10/06 до 30/06 вкл и за 23-те работни дни на 07 месец .

# 153
Здравейте,
дали мога да за подпиша на дадената дата в друг град, а не там където съм регистрирана?
Вчера се сетих,че ще пътувам, а подписа ми е за 10.08 и няма да съм в моя град.....

Благодаря предварително!

# 154
Здравейте,
дали мога да за подпиша на дадената дата в друг град, а не там където съм регистрирана?
Вчера се сетих,че ще пътувам, а подписа ми е за 10.08 и няма да съм в моя град.....

Благодаря предварително!
Да, може навсякъде. Само си носете талончето с номера.

# 155
А може и да отидете по-рано и да обясните какъв е случаят.

# 156
На мен ми казаха, че може навсякъде, стига да не е първи подпис. За първия ме накараха да си отида в района.

# 157
На мен ми казаха, че може навсякъде, стига да не е първи подпис. За първия ме накараха да си отида в района.

При мен ще е първи, все отлагаха датите заради вируса...благодаря 🙏🏼 за отговорите, утре ще попитам на място, за да съм сигурна.

# 158
  • Sofia
При пърео посещение за подпис има ли предложения за работа?

# 159
  • София
Зависи дали има подходящи. Няма от напр. от счетоводство да те пратят готвачка.

# 160
На мен нищо не ми предложиха при първия подпис, освен курсове.

# 161
Мен ме питаха какви езици знам, дали работа на смени е вариант за мен. Аз категорично отказах - самотна майка съм. Служителката се заяде, че не съм, тъй като детето ми е признато. Е и? Отглеждам я сама, има ли значение законовото определение, не мога да я оставя без контрол нощно време.
Като цяло първите две срещи с въпросната не бяха приятни.
На 10. съм на подпис, а на 16. обезщетението ми изтича, напразно разкарване ще е, ама какво да се прави.

# 162
Ако си на труднов договор в БГ, но те извикат за работа на хонорар в съседна държава за няколко дена и ако БГ работодателя  е готин и не го  бърка какво правиш по време на отпуска - трябва ли ми някакъв документ от БГ ?

# 163
Със сигурност имаш право да работиш на граждански договор, докато имаш постоянен тр. договор.
Вече дали може вторият да се оформи като срочен например и то по време на платен отпуск (по време на неплатен мисля, че може), по-добре някой счетоводител да каже.  
Посъветвай се в темата "Счетоводител в нужда се познава".

Ти всъщност пишеш на хонорар, значи би следвало да е граждански. От настоящия работодател не би следвало да се искат документи. В края на счетоводната година ще трябва да декларираш дохода по гражданския пред НАП.

# 164
Този месец датата за изплащане за безработица 15-ти е в събота. Тези, от вас които имате опит споделете дали се преводът се прави в петък или в понеделник? Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт