Трудова борса и обезщетения - 5

• 36 316
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Изумявате ме, нима очаквате наистина в БТ да ви предложат (свястна) работа???

Да,нали затова им плащат

# 676
Никога не бих разчитала на тях.
За какво са сайтовете за работа?

# 677
Изумявате ме, нима очаквате наистина в БТ да ви предложат (свястна) работа???

Да,нали затова им плащат

Блажени са вярващите, амин Simple Smile

# 678
Здравейте,някой ако е на ясно да ми отговори моля Blush
След дълъг болничен 3 месеца ще се запиша в БТ.Как ще ми бъде определено обезщетението заради болничните,или не е проблем ?Зачитат ли се болничните изобщо ?Благодаря ви!!!

# 679
Здравейте. Включвам се и аз с молба за разяснение. Когато човек се регистрира в БТ без право на обезщетение, какви документи трябва да предостави? Трябва ли отново да се явява за подпис и през колко време се случва това (за София става въпрос, не знам дали има значение)? Ако подаде заявление и кандидатства по проект ("Родители в заетост"), приема ли се като кандидатстване за работа и отпада ли необходимостта от явяване за подпис? Благодаря предварително!

# 680
Здравейте. Включвам се и аз с молба за разяснение. Когато човек се регистрира в БТ без право на обезщетение, какви документи трябва да предостави? Трябва ли отново да се явява за подпис и през колко време се случва това (за София става въпрос, не знам дали има значение)? Ако подаде заявление и кандидатства по проект ("Родители в заетост"), приема ли се като кандидатстване за работа и отпада ли необходимостта от явяване за подпис? Благодаря предварително!

Лична карта, трудова книжка,диплома. Документите може да ги разпечаташ от сайта .
Или на място попълваш. Аз ги попълних вкъщи и ги занесох готови.
Става бързо.
Аз се случих на любезна служителка.

# 681
Момичета, някоя от вас, която е регистрирана в Бюрото по труда, да се е записала на безплатните курсове, които се организират в момента по градовете? Късно прочетох, че вече са били обявени, но все още имало вакантни места по специалностите " Сътрудник в малък и среден бизнес и " Маркетингов сътрудник". Някой да е наясно калво се изучава в подобни обучения, защото на мен "Сътрудник в малкия и среден бизнес " ми звучи като секретарска работа, пък аз имам удостоверение за офис секретар.

# 682
  • София
Ако ти се занимава, ако имаш свободно време  - записвай се. Плащат  допълнително за всеки ден обучение. Като може - защо да не ги усвоиш? Не че после ще ти осигурят работа със знанията от курса.

# 683
Момичета, някоя от вас, която е регистрирана в Бюрото по труда, да се е записала на безплатните курсове, които се организират в момента по градовете? Късно прочетох, че вече са били обявени, но все още имало вакантни места по специалностите " Сътрудник в малък и среден бизнес и " Маркетингов сътрудник". Някой да е наясно калво се изучава в подобни обучения, защото на мен "Сътрудник в малкия и среден бизнес " ми звучи като секретарска работа, пък аз имам удостоверение за офис секретар.

Може ли линк към куровете?
Такива не видях за моя град. Trollface Имаше само за маникюристки. Rolling Eyes

# 684
  • What are you laughing at?
Момичета моля за помощ, за регистрация в борсата по труда чрез ПИК на НОИ онлайн, освен заявлението какви други документи изискват да се прикачат? И след като се изпратят чрез Държавна агенция "Електронно управление" връща ли се някакъв отговор на mail дали са изпратени документите успешно?

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 17:10 от arji

# 685
  • Бургас
Първо чрез системата egov.bg -на първа страница на темата има стъпките, но накратко от там се попълва заявление към Агенция по Заетостта.Там може да се сложи заповед, и дипломите, но те след това като ми се обадиха казаха пак да ги занеса за справка, + трудова книжка.Аз не успях да прикача документите към съобщението със заявлението затова изпратих още едно съобщение само с тях.Като влезеш в тази система се виждат изпратени, получени съобщения.Получих имейл, смс и обаждане, че са получили заявлението.Изпратили са ми и сканирано картонче, което ще ми дадат като отида на определената дата.

Трябва да се подаде и заявление към НОИ, там прикрепих заповед и банкова сметка.Стъпка по стъпка:

https://www.noi.bg/
Е-услуги
Административни услуги
Е-парични обезщетения за безработица
Подаване на заявление за отпускане на парично обезщетение за безработица (ПОБ) на основание чл. 54а от Кодекса за социално осигуряване (КСО)

https://administrativeservices.nssi.bg/service/87d8e65d-d536-42f … 3e4bb/description

Най-отдолу има бутон Заяви, попълвате бланката, прикачете черно-бели / написано е в инструкцията преди Заяви/ сканирани копия/ аз приложих Заповед за освобождаване и документ за банковата сметка/ и след това  продължавате докато стигнете до Подпиши  /Идентифицирай.С ПИК се избира Идентифицирай и дава полета, в които се попълват ЕГН и ПИК. След това виждате на екрана една бланка Заявена услуга, с която ви потвърждават получаването и в която е записан номер на документ и код за достъп, с които в Състояние на услугата предполагам, че ще се вижда и  решението в последствие.

От АЗ ми се обадиха още вчера да потвърдят, че са получили заявлението.СМС  получих, отделно и в самата система получих сканирано картонче с насрочена дата.Изпратих им ново съобщение с документите, но на тях не им трябвали всички.Поискаха да им занеса дипломи за справка когато отида на място.

ПП.получих имейл и от двете места.

# 686
  • What are you laughing at?
Галчудо много благодаря за изчерпателната информация Heart Аз следвах стъпките, регистрирах се като физическо лице с ПИК от НОИ, влезнах в системата, заявих услуги, избрах АЗ, Приемане на заявления, свалих на компа документа, попълних го, прикачих го в системата, прикачих и преснимана личната си карта и го изпратих. Но след това, не получих никакъв знак, че е изпратено а ме препрати на тази страница https://eforms.egov.bg/eforms-portal/index.xhtml, в съобщенията нямам нито изпратени нито получени такива. И не знам дали съм успяла, утре ще стане ясно, ако не получа някакъв знак, ще се свържа с тях.
Още веднъж много благодаря Flowers Hibiscus
А информацията за подаване на зявлението към НОИ, ще ми е от голяма полза, после и с него ще се потя Stuck Out Tongue Winking Eye
Хубава вечер!

# 687
  • Бургас
Бързо ми отговориха/обадиха, но не помня точно след колко време, но не беше веднага след подаването.

# 688
Здравейте,майчета!
Искам да попитам,понеже в края на април ми приключи майчинството и бях назначена отново на работа ...Сега юни месец ще ме освобождават (не знам дали по взаимно съгласие или ще ме “уволнят”),но искам да попитам,ако има запознати от вас..Ще имам ли право на борса и минималната от 12 лв на ден ли ще е? Съжелявам,ако ми е глупав и разхвърчен въпроса..и благодаря на отзовалите се! Хубава вечер желая.☺

# 689
  • София
Няма как да ти кажем без да знаем по кой чл. ще прекратиш работа.
Прочети първия пост на темата и ще ти се  изяснят доста неща.

Общи условия

Активация на акаунт