Има ли вече бъдещи майки за МАЙ 2007г?

• 18 123
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
а, и честит празник, на който празнува!
  bouquet

# 181
  • София
majceto, аз така се успокоявам. Моля те не убивай надеждите ми! Simple Smile

# 182
здравейте всички май чета,от вчера взе да ми става зле.Кандидатствах за работа и ме одобриха,чаках и бебе и работа и всичко стана едновременно,Незнам какво да правя,мисля да почна и да кажа в последствие за бременността,пък после незнам какво ще става. Вие какво ще ме посъветвате? newsm78

# 183
  • София
Dessi N, сложен въпрос... Sad А кога си кандидатствала за новата работа - преди или след като разбра, че си бременна? Мисля че трябва да ги предупредиш... За съжаление предполагам няма да са радостни, че след 7-8 месеца пак трябва да си търсят нов човек...

# 184
Здравейте мили Май-чета!  stork-girl stork-boy

Честит празник на празнуващите!  Flowers Bouquet

Звездичке, честито, мила. Много се радвам че ще си бременеем заедно! Лека и безпроблемна бременност ти желая от все сърце!

Аз се чувства много добре, направо страхотно, да чукна на дърво! Дано да не се промени това скоро.... А на Май-четата с гаденето и повръщането, надявам се скоро да ви отпусне. Мислете си за мъничето заради което се случва и съм сигурна че ще се почувствате по-добре!  preggo

KSI, бързо оздравяване!  Hug

Dessi N, почни работа и виж първо дали ти харесва, нищо не губиш! След като поработиш малко ще решиш кой е правилния подход.

Моето мъжленце днес замина за БГ и ще съм сама 5 дена... та за това ми е малко кисело....  Confused но няма и да разбера кога ще дойде петъка! Момичета, аз малко съм притеснена защото от понеделник до сряда съм на командировка от работата и ще имам 4 полета със самолет.  no Доктора ми както и момичета от форума ми казаха да не се притеснявам и че няма проблем, но на мен ми е свит корема. дано мине бързо и да няма никакви проблеми..... fingerscrossed
Да ви каза какво още ми каза моя доктор - каза да съм на специална "диета" - обилна закуска и до 19-20 часа да поемам храна често (на 2 часа) като я намалявам и на вечеря да ям най-малко.  eat На вас какво ви казаха да правите?

Целувам ви много и приятна неделя!!!
  lovekiss

# 185
  • София
Ами на мен не са ми казвали специална диета, но аз по принцип приключвам с харната до към 19-20 най-късно... Simple Smile От 2 дена сутрин си правя обилна закуска - голяма купа с овесени ядки и кисело мляко и отделно някакви плодчета. После през деня ям основно плодове, защото друго не ми се яде. Или някой сандвич с кашкавал. Продължава да не ми се яде никакво месо и яйца и зеленчуци...
Купих си от скчетата на Хип за бременни. Какво мислите за тях? Те са с витамини и фолиева киселина, желязо и т.н...

# 186
  • UK
  Yanche какви са тези неща дай повече инфо, че аз не ги знам...
 Момичета здравейте аз от вчера съм със страхотно опъване и боцкане ниско долу, почти не съм спала от вчера, беше ужасно но сега от няколко часа започна да по оредяват болките...
 гадене нямам вече или поне за сега, освен болките съм добре като изключим колко съм нервна и агресивна  Blush  Crazy

# 187
majceto,
 Hug така е... и аз на всеки пожелавам да не чака двете чертички, че  това е толкова съсипващо,унищожаващо и раздиращо състояние,че си е направо нечовешко Twisted Evil
Да Холандия е....а за лалетата  Joy съвет не мога да ти дам, че тук лалета само по изложби съм гледала и в паркове ooooh! Crazy

elph

да ти кажа в БГ ми казаха че най- безопасния транспорт за бременни е самолет-а, после е влака и да се избягват максимално колите ( невъзможно е за мен работя на 20 км и всеки ден съм на колата Rolling Eyes Twisted Evil, но май ще ме съкращават така, че... Mr. Green ) ) Миналата седмица се върнах от Бг и спах 3 дена  #Crazy, честно казано го отдавам на умората от полета.... Rolling Eyes...но от друга страна аз имам всички възможни симптоми на бременност... Thinking

Ако имаш възможност вземи си NO SPA или бусколизин...и при някакво неудобство си глътни едно....безвредно е! Hug

Yanche, на мен никой не ми е говорил за диети... но аз апетит нямам...обаче като видя храна и ям едва ли не за спорта...но така ми се подува стомаха( независимо от храната), че големи порции и да искам не мога да ям...
Пък и като тръгна да готвя и започва да ми се  Sick...днес сутринта бях по-добре и използвах момента да си направя спаначена супа и още не съм я куснала така се уморих, че веднага си легнах и досега спах Crazy Mr. Green Но сега отиват да унищожа една купа  Joy

Megita
, добре , че ме подсети и аз имам някакви леки болчици...понеже днес спрях ношпа-то....нормално ли е такива подръпвания и дискомфорт? newsm78   
Пий ношпа ако не си пила досега...аз пих цяла седмица и не знам дали прекалявам, ако не веднага бих го подхванала пак.... Thinking

Момичета, хапва ли ви се нещо определено? newsm78
Аз например си умирам за кисели краставици....а пък като хапна и започва едно  Sick не си е работа... Rolling Eyes

# 188
Момичета, вие кога почвате да се мажете за стрии и от сорта? Аз вчера си купих ДЕРМОЛАСТИН и смятам да почвам.

# 189
smiled_f, аз вече се мажа от време на време със бадемово масло  Wink

# 190
Благодаря ви за подкрепата. Аз съм все така болна. Температура нямам, но кашлицата ми е сериозна Sad Лекарства не взимам никакви, само в началото си взех ефизол. В сряда съм на лекар да видя как тупка сърчицето Grinning и нямам търпение вече. Иначе и аз като повечето от вас съм със зверско гадене. Направо не издържам вече.  За мазането - през първата бременност се мазах с Нивея крем и мога да се похваля с коремче без стрий Laughing. Сега съм си взела Нивея, но мляко за тяло, защото обикновения крем много трудно попива. Аз също съм си взела но шпа за всеки случай, но не съм пила нито една таблетка още. На листовката му пише:"Поради липса на достатъчно изследвания в хода на бременност или в периода на кърмене, медикаментът се приема по лекарско предписание и след оценка на терапевтичния ефект и евентуалния риск." Ето това изречение за сега ме държи далече от него.

# 191
аз бих избягвала пътуванията. не знам как е по странство, но в бг-то лекарите обикновено помагат на бременните и издават болнични. ако можете, момичета, изкрънкайте си няколко поне докато направите 12-та г.с. или кажете на работа. по европата се славят хорат като разбрани - могат и пък да ви облекчат малко работата. ама де да знам - вие най-добре си разбирате от работа, шефове и крънкане на тамошни лекари.
но-шпа е безвреден. включително баща ми пие дори по 3п/ден х 2 за болки в стомаха. доколкото си спомням предписват го докъм 12-15 г.с. и после се минава на магнезий под някаква форма. така че звездичке, можеш смело да продължаваш да си се друсаш с но-шпа. така няма само аз да съм единствената хи-хи
за стриите - само сега ще напиша и повече няма да се връщам към тая тема, че много глупости се изприказваха (и продължават да се сипят) по въпроса тук из бг-мамата. а и темата непрекъснато се дъвче я в красива мама, я в на пазар, я при майките. та, ще кажа, че хич и не зависи от мазането. и от напълняването не зависи толкова. с петра наддадох едва 9-10 кила, мазах се с дева, виши, чико, клоран, бадемово масло, масажен крем, лосион против стрии, кокона майка, зехтин и дори един път със свинска мас и пак цялата съм нацепена с едни големи червени линии все едно са ме шибали с камшик. още са си червени вече 10-12 месеца по-късно. няма никакво значение с какво се мажеш, ако кожата е податлива към такива проблеми. естествено има значение , ако не се мажеш. но не мисля, че е голямо. аз започнах от 8-ма седмица енергично да се плескам. докъм 25-та бях в задоволително положение и после започна драмата от вътрешната страна на бедрата, после гърдите, после кръста и на финала корема. накрая се примирих и спрях да се ядосвам. каквото-такова. толкова от мен по въпроса.
а случва ли ви се да сте гладни, да умирате от глад, и да не можете нищо да ядете. аз съм така. вече съм с почти 1 кило надолу. ужас! скоро ще ме свие и гастритът. знам си аз. и предния път беше така...

# 192
KSI ,
 Hug
Колко отвратително, знам го от собствен опит....мен ме хвана същия вирус още от самолета( към БГ)...първо почна с горящо гърло , после с обилни секрети от носа и сега кашлям и се дера като 100 годишна пушачка ... Sad И аз не вземам никакви хапчета , в началото бях на чай с мед и 2-3 дена си правих инхалации( с лайка )!...Дано скоро да ни минава  Hug Hug

На листовката му пише:"Поради липса на достатъчно изследвания в хода на бременност или в периода на кърмене, медикаментът се приема по лекарско предписание и след оценка на терапевтичния ефект и евентуалния риск." Ето това изречение за сега ме държи далече от него.
Аз мисля, че почти не може да се срещне лекарство без да има подобна застраховка от страна на производителя, на мен  ми го изписа гинеколога и затова си го пия.Само забравих да питам докога мога да го пия  Embarassed (majceto ме поуспокои , че не съм прекалила  Hug )

majceto , и аз ще се опитвам да избягвам възможно най- много пътуванията, но тук всичко се върши с кола... така че, не мога да се спра напълно колата като превозно средство Rolling Eyes Иначе на мен май днес ще ми е последния работен ден днес , понеже ще ме съкращават...така че ще си спестя около150 Км на седмица с кола  Party
А иначе за тукашните лекари трябва да си завършил театрално майсторство , за да  ти "влязат" в положението #Cussing out

Аз мисля, по същия начин като теб за стриите -  ако си предразположена към тях ,с нищо не можеш да спреш появата им...С бадемовото масло се надявам да си увелича  еластичността на кожата( мечтиииии), пък и за чиста съвест, че съм пробвала нещо! Crazy Mr. Green

Момичета, да ви кажа днес сутринта ( четох в една книга и тук във форума) още преди да стана хапнах една-две хапки препечена филийка -  срещу гадене - и полежах още 10-15 минути....Резултата: веднага след ставане гадене няма... след половин час, не само гадене ами и ужасни киселини Mr. Green ooooh!
Хайде започвам да се трудя( докато още мога)!

Лека и успешна седмица
bouquet Hug  bouquet

# 193
Здравейте, да се запиша и аз ! Днес ходих на втория си преглед , за да чуем сърчицето на бебчето, не исакх да се записвам по рано защото ме беше страх ! Термина ми по видеозон е за 1-3 май , сърчицето му биеше , чувството е върховно ! Първа бременост ми е , на 25 години съм почти !

# 194
Здравей, Клер!
Аз съм на 29, също първа бременност. Simple Smile
Ходих на преглед веднага след теста, но е още твърде рано за втори. Ще отида в края на месеца и тогава би трябвало да се чува. Надявам се. Чудя се, каква е вероятността да са близнаци, тъй като единият дядо има брат близнак.

Ще ми е приятно да поддържаме връзка - все още трудно се ориентирам тук.

Бъди здрава и спокойна и пиши! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт